Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София

И аз бих се включила за доброволец, но засега никой не ни е питал.
И нас, но аз се самозаявих Blush

Мен с клечки в носа по би ме било страх заради риска от нараняване. Със слюнката не ме е страх.

# 166
Още на третото тестване децата ще са профита, процесът по тестване ще се автоматизира и все по-малко помощ ще е нужна.
Но е много смешно и тъжно всякакви "капацитети" да обясняват по телевизиите как тестовете са трудни, безсмислени, нелегитимни и тестването в училище няма да се получи.
Въртим някакъв вирус с гърлобол, хрема и кашлица вкъщи в момента. Децата се самотестват всеки ден, виждам напълно отработени движения и пълна увереност в стъпките.

# 167
  • София
Близалките бяха по-добър вариант, ама нали скочиха родители, че не искат да бъркат в устите на децата с разни "съмнителни работи", по които кой знае какви химии има. Rolling Eyes Щото лапането на падащи по земята моливи и химикалки е по-безопасно, нали.

# 168
  • София
А щото и по захарната близалка от хранителния щанд в магазина хич няма съмнителни работи - то Е-та, то глюкозофруктозен сироп ...

# 169
  • в страната на чудесата
Ми трябваше като с ваксините - да има избор Simple Smile Simple Smile който иска клечка, който иска близалка, който иска плюнка Simple Smile Simple Smile
За мен този разговор изобщо не стои. Сегашните седмокласници са  най-големите потърпевши от всички изпълнения на бившите и настоящите отговорни. Та честно казано ми е все тая кой какво ще реши, как ще тества, дали ще се тества и пр.
Вълнува ме единствено дали 7 клас ще се върне на училище.

# 170
И 6-ти. Детето се е насочило да се връща, казах му че трябва да почака.

# 171
  • в страната на чудесата
Ами не е така, Titina. В последните три години сегашните седмокласници имаха най-малко време в училище, сигнификантно. И не, не говорим за 5 дни разлика.
Няма нужда даже да се говори, всеки така или иначе се спасява поединично.
Онова, което ме радва е училището, в което е детето ми и в което се надявам да остане. При всички положения съм взела решение, че кандидатстване в ДУ няма да има, та поне тази тъпотия ще му спестя. И на себе си също.

Оф, извинявай. Не съм те разбрала Simple Smile
Дано се върнат по-скоро, да.

# 172
Някой реално виждал ли е документа с който МОН възлагат на директорите да тестват? И правилата за процедурата?
Защото Стаматов във фейса се пенявчи, че са получили само писмо(с пожелателен характер), а не заповед и точни указания. Ако е така, МОН и министърът съвсем успешно са си измили ръцете с директорите и учителите, и им прехвърлят топката в тяхното поле. А и ги пускат на вълците - ние родителите, да ги разкъсаме(едните искаме тестване, другите са против).

Питам, защото прекрасно знам от практиката как може витиевато хем да кажеш, че си свършил нещо, хем всъщност да си прехвърлил отговорността другаде. Ако е вярно, смятам, че всички в МОН са за много, много тежко изхрачване с материал за тестуване. Аман от дилетанти и простаци бе! Едните там на върха на министерството са в предизборна обстановка, а експертите под тях пък са пълни некадърници.

# 173
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ооооох! Гледам по телевизията протестиращите родители срещу тестовете.....! Горката ни държава!

# 174
  • София
Министърът казал, че утре ще излезе заповедта, ама не помня по коя телевизия.

# 175
Министърът казал, че утре ще излезе заповедта, ама не помня по коя телевизия.

Ама да зачакат още, ако може. Може и в сряда да я пуснат. Какво пък толкова? Нали, не те трябва да организират учители и родители.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 21:58 от Fancy

# 176
Подробният механизъм за тестване на учениците в училище ще бъде утвърден със съвместна заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката в понеделник, 8 ноември 2021 г.
Източник
Някъде към края.

# 177
  • София
И тестовете вече са тръгнали към училищата гнезда, от където директорите трябва да ги вземат.

# 178
  • в страната на чудесата
Аз не разбирам анти всичко хората предлагат ли как да спре болестността и смъртта? Как отговарят на такъв въпрос?

# 179
Аз не разбирам анти всичко хората предлагат ли как да спре болестността и смъртта? Как отговарят на такъв въпрос?

Не отговарят. Сега в онази група се "забавлявам" с една декларация-призив за обединение на учители и родители.

Общи условия

Активация на акаунт