Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 096
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не само не отговарят, ами и не допускат, че от тях се очаква такъв отговор. Предполагам повечето ще са в потрес даже как изобщо може да бъдат питани. Като цяло такива са с ампутирана мисловна функция.
А за псевдо-учителите дори не ми се коментира. Неграмотни и егоистични плужеци са тия за мен. Тотално девалвираха професията 😡

# 181
  • в страната на чудесата
Да, жалко.
Има и сред тях фантастични хора... но сега са в общия знаменател на тъпотата и тоталната липса на лидерство. Обида.
Учителите 20 години ги е срам, че са учители и не се махат. Що за хора...

# 182
  • София
Същата тема нищим във фейса с една съученичка, та неин познат много добре фирмулира една от основните причини - как  през 90-те педагогическите специалности бяха от най-нежеланите и в тях се влизаше с тройки и от немай къде. И сега значителна част от таз тогавашна посредственост разправя на децата ни как ваксините водят до стерилитет и отказват да са “слуги”.

# 183
  • в страната на чудесата
Ми да напускат.
Сега тъкмо това писах в ковидната. И при нас така - оставки, заплахи, ще напускат. Като им кажеш ок, напускай почват да ги теглят един по един... толкова обичам недоучили да извиват ръцете.

# 184
  • софия
Не само не отговарят, ами и не допускат, че от тях се очаква такъв отговор. Предполагам повечето ще са в потрес даже как изобщо може да бъдат питани. Като цяло такива са с ампутирана мисловна функция.
А за псевдо-учителите дори не ми се коментира. Неграмотни и егоистични плужеци са тия за мен. Тотално девалвираха професията 😡

Да, жалко.
Има и сред тях фантастични хора... но сега са в общия знаменател на тъпотата и тоталната липса на лидерство. Обида.
Учителите 20 години ги е срам, че са учители и не се махат. Що за хора...

Същата тема нищим във фейса с една съученичка, та неин познат много добре фирмулира една от основните причини - как  през 90-те педагогическите специалности бяха от най-нежеланите и в тях се влизаше с тройки и от немай къде. И сега значителна част от таз тогавашна посредственост разправя на децата ни как ваксините водят до стерилитет и отказват да са “слуги”.

Ха, как добре го казвате..
После аз съм била крайна с "моите уволнения"....
Къш бе! Хич не им е мястото на такива при децата.
Навремето забраних на едната щерка да влиза в час при един учител.... ми гледаш го, той не само че няма какво да даде, ами и моето родителско тяло го приемаше като гнила ябълка. Е, как да уча на, да показвам, респект! Лекари, учители, всички трябва на пиедестал да се слагат. Ама и не всеки трябва да може там да застава! Пък аз иначе не мога към тая професия да се обръщам!  криво нещо има....

# 185
Аз за пореден път съм потресена колко ниско е нивото сред учителите. Ние имаме привилегията да контактуваме наистина с най-добрите от тази гилдия. И очевидно нямам реална представа за истинската и масова посредственост.
Предварително се извинявам, че пускам линк от политически окрасен сайт, но мисля, че трябва да се прочете мнението. В контекста на разговора ни.
https://glasove.com/categories/skandalyt/news/prof-kostov-zhivee … -vyarva-v-naukata

# 186
  • в страната на чудесата
Науката не е религия та да вярват в нея. 70% са ниско образовани и глупави и не могат да разберат достиженията и.

# 187
  • София
Що ви е да четете разни групи? Прочетете само Андариел в темата за Обучение в пандемия, за да разберета как на учителите "не им влиза в длъжностната характеристика" да се занимават с тестове.

# 188
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някой може ли да сподели как се тестват децата в други държави?

# 189
  • София
Различно. Някъде се тестват в училище, някъде вкъщи. Няма драма. А тук, като четох Стаматов, чак стихове прописах от горест. Smirk

# 190
Ама то не им е работа, но и на родителя не му е работа да е учител по заместване, докато истинския не може да си включи нета или му е по-удобно да преподава до печката.

Пък и ако учителите си гледаха работата както трябва, нямаше на тъпото, елементарно НВО масово да има двойки, нали?

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 09:44 от Fancy

# 191
  • Deutschland/HE
В Германия се тестват в училище. Ние живеем в провинция Хесен, тестването е понеделник и четвъртък, само първите две седмици след ваканция тестването е три пъти седмично и са с маски по време на часовете. Раздават се на децата тестовете, те си ги правят, минава учителят и отчита резултата и се подписва в тестовата тетрадка. Сега питах децата, докато се тестват и чакат резултатите, учителя преподава. С тестовата тетрадка могат да посещават мероприятия, където правилот е 3G (извънучилищни занимания, концерти, заведения).
При положително дете, то се извежда от класа и родителите му идват да го вземат, през това време изчаква в специално помещение, където ги извеждат при проблем с дисциплината. Задължително се потвърждава бързия стест с PCR тест и детето се карантинира, следващите две седмици съучениците се тестват всеки ден и са с маски през цялото време в училище.
Не е имало изобщо такива дискусии, кой да тества децата, учителите да протестират... Всички знаят, че цената на присъственото обучение е тестване и ваксинация. Учителите споделяха кога са се ваксинирани и не е имало антиваксърски коментари, поне пред класовете на децата ми.
Училището е организирало така, че випуските си имат обособени части от двора, за да не се смесват през междучасията (задължително в двете големи паузи след втори и след четвърти час са на вън, само при силен дъжд пропускат) и само два випуска използнат общ вход/изход. Училището е за деца от пети до тринадесети клас и има около 1200ученика. Mößbauer може да напише в тяхната провинция как е уредено.

# 192
Аз не разбирам анти всичко хората предлагат ли как да спре болестността и смъртта? Как отговарят на такъв въпрос?
Не предлагат да се спира, защото това е просто грип, и преди Ковид така или иначе са умирали повече хора в България, а пък сегашната смъртност никой не я е виждал. Тя се изчислява в САЩ, в Харвард, и само ни пускат данните тук.

Моя близка прави инвитро в клиниката в Дианабад или Студентски град (не съм сигурна кое се води). Казали са й да не се ваксинират, докато не роди.

# 193
Някой може ли да сподели как се тестват децата в други държави?
Засега може да се тества ученик в лаборатория при симптоми само. Имаше няколко  дни с тествания в различни училища за безсимптомни деца само, но това беше миналия юни.

Раздадоха по 5 рапид теста на желаещи родители само на деца от 5-11 и се тестват при симптоми.

Всички са с маски постоянно от миналата учебна година и соц дистанция.

# 194
Колибри, а как/къде се хранят децата на обяд? Нямат ли смесени часове с други класове, примерно клубове, разделяне по нива/профили или др.?

Общи условия

Активация на акаунт