Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Има огромен избор магистратури на английски и в Германия.

# 571
И аз обожавам Италия, бил съм в Рим и Милано, е да, оправяш се на английски, ама не много лесно...за Испания пък да не говорим 😂😂😂 Санака, не им е силна страна английския...а за Политехнико Милано, наистина е топ, ама как реши, че не отстъпва на Делфт, на мен едното ми висше е инженерство и такава категоричност не бих си позволил, ама...виж Делфт на кое място е в класациите... Холандците с какво са прочути, казаха напред колко от земята им е отвоювана от морето, това всички го знаят, а Италия е музика, опери, канцонети, футбол, пици, кулинария, мода, и да, и Ферари 😂😂😂😂 ама като инженери дали не отстъпват на холандците, аз не знам, ти като юрист знаеш, разбира се,😂😂😂😂

Има огромен избор магистратури на английски и в Германия.
Има, ама не са готини специалности, и ти каза магистратури, а децата заминават да учат първо за бакалавър. Всички готини специалности са само на немски.

# 572
  • София
Аз не съм особен фен на класациите /много фактори играят там извън нивото на обучение/, но ето ти класацията за тази година: https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-s … eering-technology
Виждаш ли съществена разлика? Делфт е на 15-то място в света, Политехнико - на 20-то. За Европа са 6-то и 7-мо място. Иначе като добри инженери се славят повече германците и швейцарците, не холандците. Със сигурност не съм виждала класация, според която италианците отстъпват като инженери на холандците. Но ти като инженер може и да си виждал.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 22:12 от sanaka

# 573
Подочух от родител, но не знам дали е на 100% достоверно, че тази година от Политехнико са искали сертификат за италиански език, даже и за програми с английски.

# 574
Абе сега, в Италия много трудно се живее без италиански. Просто няма да е пълноценно. Въобще без да знаеш езика на страната, комай наистина само за Нидерландия горе-долу се получава. В Германия също, десетина и повече пъти съм ходил, с образованите хора нямаш никакъв проблем на английски, всички го знаят на много високо ниво. Но на битово ниво, в магазини, сладкарници, обществен транспорт и прочее...си има проблем. В големи магазини тип мол ами не говорят английски продавачките. В по- малките пък хич.

😂 Санака, няма такава класация😂😂😂 Мир! Извинявай! Мисля, че съвсем ти е ясно какво исках да кажа. И на мен ми е ясно ти какво имаш предвид.

И разбира се, че Италия е много по- приятна страна за живеене от Нидерландия. Няма спор. Ако не се намеси Росс😂😂😂 Тогава вече ще има спор и още как 😂😂😂

# 575
  • В офиса
На Политехнико Милано, когато ние гледахме, само първата година бе изцяло на английски, после минаваха на часове и на италиански. Т.е. твоя работа е първата година да научиш италиански. Може да не съм права, де, но то и цялото кандидатстване там ми бе супер оплетено.

# 576
  • София
Мецане, избяга от въпроса за класациите и великите постижения на холандците в инженерството /в автомобилостроенето, може би?/, ама айде. Няма да ти натяквам, че се изказа неподготвен. Joy

В духа на този разговор - Рай и Ад в Европа:

Скрит текст:
Heaven in Europe is where

the English are the policemen

the French are the cooks

the German are the mechanics

the Italians are the lovers

and the Swiss organize everything

Hell in Europe is where

the German are the policemen

the English are the cooks

the French are the mechanics

the Swiss are the lovers

and the Italians organize everything
Холандците дори не са споменати. Joy

# 577
Ама ти ако мислиш, че съм голям фен на холандците, си в голяма грешка.
Но ако трябва да избирам къде да се учи инженерство, Санака, между Холандия и Италия,  разбира се, че без колебание ще избера Холандия, и съм убеден, че 99% от хората ще са съгласни с мен.
Толкова по този въпрос.

# 578
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахах, уби ме с швейцарците за любовници 🤮

Няма да забравя една НГ в Женева. Не разбрах, че е дошла.

# 579
  • София
Мецане, защо ще избереш Холандия?

# 580
Ако някой иска да учи химия, топ център е Германия.
Никога не бих искала детето ми да е с инженерна специалност. Омъжена съм за инженер, знам какво се случва на всеки 4 години. Играли сме го този театър, не искам да го причиня на детето си.

# 581
  • София
Какво се случва на всеки 4 години?

# 582
Какво се случва на всеки 4 години?
Различни типове кризи. Първите, които летят са добре платените специалисти. Не съм забелязала другите специалности да са така “ударени” като инженерите.

# 583
  • София
Майка ми и баща ми бяха инженери, кумовете ми са инженери в САЩ, не съм забелязала да летят, напротив, търсят ги. А дори и да излетят, инженерите се търсят навсякъде. За мен това е една от хубавите професии. Мисля, че от търговските отдели /най-общо казано/, "летят" повече при кризи.

# 584
За мен и Скандинавието си е опция, плюс Канада. Навремето учеха и в Кипър в американския университет.

Засега нашето момиче се е ориентирали към Франция, но и тук би могла да учи.

Татко Мецан, не смятам, че човек на 19 ще го пращам аз да учи някъде и ако пожелае да е в Исландия, Конго или Австралия, то ще мога да я спра. А и дали ще е редно да я спирам е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт