Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 139
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • в страната на чудесата
Какъв е % ваксинирани деца 12+ в з Канада, Контеса?

# 196
Какъв е % ваксинирани деца 12+ в з Канада, Контеса?
Много голям.

83% на всички хора над 12 е в нашата провинция. В други провинции и към 90%
Във випуска от 3 седми и 3 осми класове са само 5 неваксинираните деца.

# 197
  • в страната на чудесата
Ми то няма смисъл да ги тестват

# 198
Някой може ли да сподели как се тестват децата в други държави?

В нашият щат никога не са тествали децата в училище. Още миналата учебна година имахме избор дали децата да са онлайн или присъствено. През първият срок можехме да си променим мнението, но за вторият трябваше да изберем и със съответният избор да се завърши учебната година.
Тази учебна година всички са присъствено, но има и онлайн училища, които винаги са съществували и тези които се страхуват са си записали децата там.
Миналата учебна година преди да влязат в сградата на училището на входа се мереше температурата на децата. Имаше няколко случая на болни деца и целият клас се карантинираше. Тази година не им мерят температурата. Ако има болни деца, родителите им правят тест, за да разберат дали е ковид. Общо взето се разчита на съвестта и отговорността  на семейството.
Миналата година ни изпращаха имейл, когато в училището има случай на болно дете, а тази вече не ни информират, освен ако детето не е контактно. Маските също са пожелание.
Доколкото ми е известно всички учители са ваксинирани и много от децата. Не са ни давали официална информация. Когато през май маските станаха незадължителни за носене в училище двама учители напуснаха, защото се страхуваха.

# 199
  • Deutschland/HE
Тези, които учат след шести час се хранят в кантине, там има смесване на потоци, но е доста ограничено, а и все пак това са тествани деца. Във випуска се смесват в часовете по етика/религия и евентуално по втория чужд език (това е за нашето училище). Клубове миналата година нямаше Sad. Част от тях опитваха онлайн, но не се получаваше, за тази година се очаква да започнат следващата седмица и да видим каква ще е ситуацията. Дъщеря ми участва в клуб по Дебати и те от миналата година си продължават онлайн.
Децата ми ходят на тенис, плуване и на младежкия Червен кръст и задължително показват тестовата си тетрадка преди заниманията.

# 200
Ми то няма смисъл да ги тестват
В едно училище са деца от 5-14 годишни.
Ваксината за 5-11 годишните е почти одобрена.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 14:24 от Анонимен

# 201
  • в страната на чудесата
Да, но не гинаха толкова хора като в бг...

# 202
Да, но не гинаха толкова хора като в бг...
На първо място сме в Канада и случаите растат. Даже извозват болните в други провинции, защото няма места в интензивните отделения. Уж децата до 11 са виновните..

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 23:27 от Анонимен

# 203
  • в страната на чудесата
Е няма да минете бг спокойно

# 204
Първата грешка, която нашите направиха, беше незатварянето на границите за чужденци в самото начало. И втората, че не въведоха зеления сертификат още август. С цялата недисциплинираност на нашето тъпо население, пак нещата щяха да бъдат по леки в момента.

# 205
Е няма да минете бг спокойно
Нито вие ограничителните мерки при толкова ваксинирани…
Общо взето нещата са такива от много време и уж ваксините щяха да подобрят положението, Еми не го подобряват, а се говори за същите драконовски мерки пак.

# 206
Колибри, същата е организацията и в нашата провинция.

Наблюдавам с интерес цирка с делта+ истерията на бг почва. Истината е съвсем друга, но хитро ще си измият ръцете и размият вината си, като хвърлят отговорността за положението върху подварианта, дето уж засекли наскоро. Когато и учените започнат да играят по свирката на политиците, става съвсем грозно.

# 207
  • Deutschland/HE
Можеха още юни да го въведат, имаше достатъчно ваксини за всички. В Германия искаха тест или ваксина още от м. май, тогава още не можеше всеки да се ваксинира свободно, но имаше безплатни тестове. Ваксинацията се доказваше с имунизационния паспорт и лична карта. Мен тогава не ме пуснаха в ИКЕА, бяха минали 14дни от датата на втората ми доза, а според техните правила тогава  трябваха 15дни.

# 208
  • в страната на чудесата
Каква е истината Mosbauer?

# 209
Делта е страшна, но никой от подвариантите на Делта не е по-страшен от другите. Даже и плюса. И си я имаме в Бг поне от септември, не от оня ден. И не плюса е виновен за мора в момента, а малоумното управление на ковид ситуацията от страна на Стойчо и компания.
И още има, но стига.

Общи условия

Активация на акаунт