Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 143
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вкъщи раздвижваме, идва един приятел рехабилитатор, имаме план, даден от доктора. Още не са й махнали конците.

Ми страх я е много, на всяко ставане пребледнява и й става лошо. Сигурна съм, че много боли, но все й повтарям, че трябва да се стегне. "Бъди мъж!" й викам и се смеем. После пак рев, страх...

# 451
Да, Сбъдваща бях.

# 452
  • София
Амели, е колко отчет, вчеа няколко страници с моите терзания Simple Smile Добре съм аз, сатурация стабилна, хремата и тя стабилна, кашлицата, като че ли намалява.

Гадамер, подозирам връзки сте оперирали, дали при Тони Коляното? Ще потърпи, обикновено след раздвижването нещата се нормализират. Дано девойката се възстанови.

Бърди, е как така не ти казват какво пиеш? Не ги ли питаш? Аз съм голям звяр и преследвам, докато не ми кажат всичко.

# 453
  • София
Ами аз съм срамлив темерут и си трая. Характер.

# 454
  • София
Мери, за прилошаването и пребледняването има едни хапченца за вестибуларния апарат, ама Лейка по-добре да ти ги каже. При дъщеря ти вероятно е от залежаването. Кръвно мерите ли ѝ?

# 455
Ами аз съм срамлив темерут и си трая. Характер.

Бърди, права си, че е до характер. Ама по отношение на здравето и какво ти дават не бива да си срамежлива. Не защото ще искат нарочно да ти навредят - далеч съм от тази мисъл. Стават грешки. 
Ще ти дам личен пример с мен. При единият от всичките ми престои в Пирогов - в ортопедията, след поредната операция идват на сутринта и ни бият Фраксипарин в шкембетата на всичките, които сме в стаите. След 15 минути идва главната /или старшата... квато и да е там/ сестра, бутайки пред себе си количка и застава пред бабето на първо легло и гледам, че тръгва пак да ѝ слага оранжева спринцовка в корема. Питам ги: Това фраксипарин ли е?!?! Отговарят ми важно-важно: Да... И ме гледа едно такова пренебрежително. Викам ѝ: Преди 15 минути ни сложи Вашата колежка фраксипарин на всичките в стаята. Вие нямате ли комуникация помежду си?!?!
Настана една суматоха, едно тичане по коридора.... Оказа се, че съм била права, де.

Та мисълта ми е, че в едно такова време, в което нямаше пандемия и ковид, може да стане объркване. А в момента лекарите и сестрите са толкова натоварени, че е нормално да изпушат и да им гръмнат бушоните. Затова, Бърди, гледай такива работи. Важни са! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Оправяйте се бързо и безпроблемно всички!

# 456
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не е при Тони Коляното, въпреки че бяхме и при него на консултация и искаше да я оперира. Във Вита беше. Иначе да, връзки. Чакахме 2 години, за да  спре растежът.

# 457
  • София
Бърди, виж Пули е много права. Мен се опитаха след секциото 2 пъти в рамките на 2 часа да ми дадат антибиотика. Не че щях да умра, ама и аз така питах- сега какво ми давате, а за какво е и т.н. Ако не бях питала щях да поема двойна доза. Същото беше и за рициновото масло, тамън го изпихме, добре се прочистихме и час по-късно пристигна 2ра доза Grinning Не че някой луд ще пийне пак, но постоянно стават грешки, поради не добра комуникация.

Гадамер, Кацаров ли избрахте? Иновативният метод там, който прилагат? Новично им е и все още нямам познати, на които са го прилагали. Абе бързо да се възстанови дамата. (Покрай ските познай доколко съм запозната с кръстните връзки и операциите им Sad )

# 458
Аз също страдам от коляно, но при мен е менискус. Болките са ужасяващи, а съм раждала три път нормално и имам база са сравнение.

Като гледах един колега колко дълго се възстановява от операция на връзки, опитай се да го разбереш детето. Едва ли е приятно, а и те са си деца. Успокоявай я, че всичко ще мине и й обясни, че е много важно да се раздвижва.

За Токуда - какво да кажа. Без да искам попаднах в тоя коридор за Ковид болни. За мен това не е чакалня, а си е коридор. И вътре са наблъскани много болни. Сигурно по-другите болници е по-зле, да.

Аз съм разочарована от спешното, заради децата. По трудния начин разбрах, че трябва да си ходя горе при УНГ и да не разчитам, че антибиотикът, който е изписан от спешното е адектватен.

# 459
  • софия
За Гадамер от Ежко:

https://www.business.bg/f-169299/d-r-zdravka-cvetanova.html

Заради нея жена ми и майка ми ходят нормално след тежки операции на колена, а аз още не съм легнал под ножа на гръбначния хирург

PS Страхът и болката се повлияват от общо раздвижване (седене, упражнения от кръста нагоре, ходене с патерици СЛЕД КАТО РАЗРЕШАТ). Ако човек се залежи, после е съвсем очаквано да му прилошава от ставане, което допълнително паникьосва, а от паниката прилошава още и т.н.

И да не плаче - ще я вземем и така за снаха, тъкмо не може да избяга! 🤪

Пс: от Амели -хепи то хелп!

# 460
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря!

Ежко да не с бан? Отново?

# 461
  • софия
Не отново, а за постоянно Sad

# 462
Аз пък за кинезитерапевт препоръчвам Таня Груева, в момента работи в тази сграда на НСА, която е зад Френската гимназия, мисля, че улицата се казва Гургулят.
Особено за дете, много я препоръчвам Таня.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 13:51 от Татко Мецан

# 463
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не отново, а за постоянно Sad

Еее, наистина ли? И няма как с нов профил?

# 464
И защо е баннат, и то за постоянно?!?! Той нито е проявявал някога агресия, нито някога е писал нецензурни думи, нито някога е обиждал. Просто не мога да си представя.

Общи условия

Активация на акаунт