Термин Юли 2022

• 50 357
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Може са съм го почувствала така, защото това са и моите притеснения, разбирам предупрежденията и, но можеше да бъде написано по малко по-предпазлив начин, всички сме чувствителни на тези теми. Надявам се занапред нотките да са само позитивни тук и всички да имаме безпроблемни бременности.
 Сега се подсетих да ви попитам нещо всички. Имате ли домашни любимци и мислили ли сте в тази посока? Ще изпращате ли животинката на близки или по-скоро ще си я задържите?

# 286
Може са съм го почувствала така, защото това са и моите притеснения, разбирам предупрежденията и, но можеше да бъде написано по малко по-предпазлив начин, всички сме чувствителни на тези теми. Надявам се занапред нотките да са само позитивни тук и всички да имаме безпроблемни бременности.
 Сега се подсетих да ви попитам нещо всички. Имате ли домашни любимци и мислили ли сте в тази посока? Ще изпращате ли животинката на близки или по-скоро ще си я задържите?

Аз съм от юнската тема, но следя и тук.
Имам куче, женски самоед. Специално попитах лекаря за нея, не че имам намерение да я давам на когото и да било. Казаха ми единствено, че се пускат изследвания за токсоплазмоза и ако животното е поддържано и редовно обезпаразитявано, няма никакви индикации да не си е при Вас. Това е обаче с кучетата. За котки ми казаха, че стоят различно нещата и си има реална опасност, но при поддържане и редовно почистване всичко би трябвало да е наред.
Аз лично нямам търпение да имам бебе и куче едновременно 😍🍀

# 287
  • София
Аз имам мъжки шар пей, вече на 8 години. Отгледа първия юнак, сега живот и здраве ще му тестваме търпението с още едно бебе. Потвърждавам горния пост, за кучетата трябва да са с редовно поставяни ваксини и паразити (всеки месец дори зимата) и няма да има проблеми. Simple Smile Моето куче вече усеща, че съм бременна и навън е нещо страшно, пази ме и ръмжи всичко живо. Първия път беше същото, но по-късно сякаш осъзна, че съм бременна, вече си имах корем. Явно този път миризмата му е позната и по-рано се усети.

# 288
Ние имаме 40 килограмов Голдън ретривър на 6 години, остава си при нас на 100%.

# 289
Здравейте,
Според календара термина ми трябва да е на 29.07.2022г. затова се включвам тук. Малко съм в безизходица. Не съм ходила все още на преглед (умишлено не съм и мислех да отида , когато е време за чуване на сърчицето на бебето). Вчера имах зацапване и се притесних и затова се налага да отида по-рано от желаното на преглед. Тук идва и проблемът ми. Не знам къде да отида. Моля препоръчайте ми аг в София около Горна Баня и Овча купел.

# 290

Хихи много е сладък.
Аз съм ветеринарен лекар и от моя гледна точка няма абсолютно никакви притеснения за присъствие на животно вкъщи с бебе, стига наистина обезпаразитяването най вече да се прави редовно всеки месец.
За токсоплазмозата преносители са котките, като изследването, което се прави при нас показва дали сме се срещали с нея, не показва активна инфекция.
Аз имам заек и ММ иска да го дадем на сестра ми да го гледа, тъй като той е на мнение че “тия косми” бебето ми няма как да позволя да ги диша. Аз не искам да се разделям с нея, но за да е мирна къщата може и да го направя, ще видим.

Десислава, винаги са ми били много мили клиповете, които ми попадат в интернет на кучета, които пазят коремите и ги гледат с някакво умиление.
Пази се само да не си навлечеш някой проблем с други кучета.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 13:54 от Manoela_

# 291
{A}{N}{I} Аз на твое място не бил чакала и ден. Аз лично ходя в Света София при д-р Таня Босева и д-р Анастасия Аврамова. Много ги препоръчвам и с двете ръце. Като д-р Аврамова преглежда и в центъра в Люлин.

# 292
  • София
Скрит текст:

Десислава, винаги са ми били много мили клиповете, които ми попадат в интернет на кучета, които пазят коремите и ги гледат с някакво умиление.
Пази се само да не си навлечеш някой проблем с други кучета.

Да, да, внимаваме. Той по принцип си е мъжкар и ходи само на повод до мен и без да съм бременна, че иначе може да стане голям гаф. Иначе само ги плаши да не се доближават, да много е сладък все едно той е таткото Laughing

# 293
stela2323 Благодаря ти за отговора. Аз също не искам да чакам и ден. Не ме разбирай погрешно изчаквах за прегледа , тъй като при първата ми бременност отидох твърде рано и лекарката се изцепи нещо от сорта : " абе има нещо ама изобщо не се знае дали ще оцелее". Това беше голям стрес за мен. На бременна жена да кажеш такова нещо. Излязох си от кабинета разплакана вместо щастлива и после ми беше притеснено цял месец. Докато не чух сърчицето.

# 294
Ани, първо добре дошла и честито за двете чертички! Съвет за лекар аз не мога да ти дам, тъй като самата аз се лутам и не знам дали този при когото ходя е моя или да го сменя..
Мога да ти кажа какво бих направила аз, бих си пуснала на твое място едно бета ЧХГ и според резултата да преценя кога да отида на преглед. Навсякъде пишат, че при стойности на бета ЧХГ над 2000UI/L се вижда плоден сак, вече си е строго индивидуално по отношение количеството хормон и развитието на самия плод. Аз съм със сравнително високо ЧХГ 3600UI/L и ембрионче още не се вижда, само плоден сак. Така че според мен си пусни хормона и ако е над 2000 си запиши час за преглед, само че това къде да бъде пак казвам не мога да ти препоръчам лекар. В овча купел е болница Надежда, те имат хубава апаратура, може да пробваш да видиш дали ще имат скорошен час. С предната си бременност като звънях там ми даваха час за след 2м.

# 295
Аз пусках ЧХГ миналия петък и беше 7700

Edit: добре заварила и благодаря. Малко съм неадекватна днес ама ще ме извините.

# 296
Аз пусках ЧХГ миналия петък и беше 7700

Edit: добре заварила и благодаря. Малко съм неадекватна днес ама ще ме извините.
О ами давай тогава, това е чудесно ЧХГ 👏

# 297
Ами ще ида ама няма къде. Цял ден търся, защото лекарката , при която се следях при първата бременност ми е много далече и ми трябва друга.

Edit: запазих час при д-р Аврамова, която Стела ми препоръча.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 14:17 от {A}{N}{I}

# 298
Ani , виж в сайта на superdoc,  там има опция да търсиш по район, специалност и да си избереш удобен лекар.

# 299
Ani , виж в сайта на superdoc,  там има опция да търсиш по район, специалност и да си избереш удобен лекар.

Да, да знам го. Редовно записвам от там и предишната АГ ми беше от там. Просто исках по-скорошен час от тези, които се предлагат, но се примирих и ще е чак в петък.

Общи условия

Активация на акаунт