Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 583
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Аз можех да не ям с дни, обаче последната година имах такъв гладен период. Мисля че го овладях с тримесечният спартански режим, дето бях спряла доста храни, или пък сам си отмина.

# 91
И аз съм с аритмия.
Развих я преди година докато ММ беше с ковид. Имам подозрения, че и аз съм го изкарала именно заради аритмията, която така внезапно получих и коята беше доста сериозна.  Два месеца пих лекарства и се оправих. Но от скоро пак се почна и пак почнах лекарствата...

# 92
  • В градината...
Апетит винаги съм имала и сега не качвам от хормоните. Качвам, защото откак родих преди 6 г., нямам воля и ям. Но всъщност не качвам, а си поддържам големите кила де.
А тревожността при мен се цери като творя нещо - рисувам, работя по някой проект за реставриране на мебел, работя в градината, правя зимнина като луда, абе, все нещо трябва да правя с ръцете. Много е целебно.

# 93
Perunika, точно като теб чувствам работата с ръцете. Обожавам я.

# 94
Аз засега нямам проблем с кг или апетит, но то и родителите ми са слаби. Плюс това че съм с Хаши и хипер(в ремисия от 1 г). А относно кръвното, следя се, защото като ми откриха Хипер функцията, ми го мереха редовно, защото често се придружавало от високо кръвно(не беше високо). Плюс това, че вече в премено очаквам всичко, предвид симптомите, които усещам... Майка почти цял живот правеше по 2 кризи в месеца с мигрена, повръщане, високо кръвно, Бърза помощ и системи. Така се помня от дете-да тичам да викам Спешното(живеем срещу болницата😉), че майка в къщи умира. От цялата тая работа си увреди бъбреците, но както и да е-на 74 г е вече и да ми е жива и здрава, както и на всички вас, които все още не са загубили родителите си-нека още дълго да бъдете заедно. И като прибавин и хипохондрията ми и паническите състояния, които ме връхлитат последните 1-2години,чак се чудя как все още държа кръвно около 120/80.

# 95
Дъ демон, Пожелавам ти и да не го вдигаш. Може пък и да не стане при теб, кой знае, някоя баба дядо без високо кръвно все ще имате в рода.
Аз винаги съм знаела че ще имам кръвно един ден. Майка, преди критическата, беше с такова ниско кръвно че е припадала чак. Като се промени хормоналната й картина от хипотния стана хипертония за има няма 6 месеца. Бях сигурна че и при мен така ще се случи и че е въпрос на време просто. При нея критическа е била на 40 при мен на 50. Това е разликата.
Аз нямам проблем с апетита. Поначало съм равнодушна към храната. Но при едно и също количество преди бях слаба а сега съм пуФкава. Знам че с Възрастта количеството приемана храна трябва да се намалява, но аз и без това се храня под нормата. Повече няма да се урязвам. Вече става въпрос за здраве при мен, а не за красота. Красотата отиде на кино Simple Smile

# 96
  • Варна.
За притеснения, нервност, паник-атака ви препоръчвам отново това:
https://aptekamedea.bg/reskyu-kapki-20ml-bakh-v1

За моето кръвно вземам лекарства от 45-6 годишна, първоначално беше по половин таблетка само през студените месеци, после по една, после лятото по половин зимата по една и така няколко години. Въпреки тези лекарства една вечер вдигнах доста високо 110/170, на другия ден доктора ми смени лекарството. С новото искарах още около две години. Това лято започнах отново да го вдигам, при положение че съм на медикамент. Отново смяна на препарата, че през два различни минах докато се харесаме с хапчето.
Майка ми е с хипертония, но нейната се е развила доста по-късно. Моята е от работния стрес, така си мисля, надявам се като се пенсионирам да се успокоят нещата като се премахне агресора.
Апарати имаме вкъщи, на вилата и един прост за китка в канцеларията. Не си меря кръвното всеки ден, много рядко го правя, обаче ако се наложи да вземам бързи мерки имам в чантата хлофазолин, при повишаване над 150 горна граница вземам 1/4 част, краката в топла вода, после лежане известно време. Така се справям. Трябва да спра цигарите, ама ...
От няколко седмици вземам и Спокоен ден
https://www.doppelherz.bg/produkti/dopelkhercr-aktiv-spokoen-den/
Забелязвам напоследък, че ми се дояжда нещо сладко следобед. Взех да събирам "неща" в едно шкафче, не ми дреме за килограмите твърде много. Душата да ми е спокойна Yum

# 97
Diki, хлофазолина от колко мг е ? Иначе запомних , 1/4 при кръвно над 150. Не е ли малко 1/4 ?
За протокола, на терапия за кръвно съм от повече от 2 години. Пия и сутрин и вечер по 1/2 таблетка и въпреки това понякога пак го вдигам. При мен започна в следствие хиперфукция на ЩЗ. И макар че също като Демон съм в ремисия, кръвното се оправи само първото лято при лечението на ЩЗ. После пак се върна и вече без хапчета не става. Така че вероятно вече има намеса и пременопаузата. Преди хипера си бях с ниско. Имам наследствена обремененост. Иначе тревожност при мен има колкото искате. Работата уж ме оправя, ама днес яко се сдухах заради болки в тила точно на работа. Имам жесток страх от високо кръвно. Като се прибрах го премерих и беше нормално, но винаги като имам болки в отзад в главата изпадам в страшна паника и не мога да го преодолея.

# 98
  • В градината...
Аз съм с хипофункция. Ама вдигам кръвно.

# 99
  • Бургас
Леми,
Скрит текст:
току се присещам и забравям да те питам защо ме пита дали имам домашен оцет?
Четох една рецепта за болно гърло и кашлица с домашен оцет, мед и др.

Може ли, че и синът ми започна симптоми с гърло.

# 100
  • София
Понеже четох, че за хранене и килограми говорите, няма как да не взема отношение. Grin
Поне 2 съфорумки писаха, че не консумират грам захар. Е, кажете ми, как го правите това? Оставям настраната лакомията ми, но ако не хапна нещо сладичко веднъж на 3 дни, ще пукясам - най-малкото ще ми падне кръвната захар.
Иначе откакто съблюдавам строго какво ям, осезателно ми поспадна второто шкембе, което се беше образувало под гърдите ми. Blush

# 101
Аз не ям захар и тесто от 10 години, и пак качих 8-9кг, и се боря да не станат повече.
Качваш и от въздуха, ужасно е да нямаш контрол.
Почнах от началото покрай нв-вмх режима, и свикнах, а и се е случвало да ми стане лошо след редче шоколад например, та си зная че сладкото не е за мен.
Предполагам, че такива като мен, които са контролирали нещата до сега по някакъв начин, вече през този период с нищо не можеш да излъжеш организма.
Две вечери не вечерям, приятно леко ми е, но до кога ще издържа, не е ясно, защото и много гладуване не е добре, играла съм я тази игра и преди.
Все ме мързи да я хвана да пробвам тази Зона.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 09:02 от Lemy

# 102
Diki, хлофазолина от колко мг е ? Иначе запомних , 1/4 при кръвно над 150. Не е ли малко 1/4 ?

Salii , не е малко 1/4.
Аз дори при 150 не бързам да взимам хапче. Често от притеснения го меря по-завишено. Затова винаги меря по няколко пъти. Първото мерене ми е с 10-20 деления по-нагоре. Веднага смуча Валидол.

Майка ми е кардиолог и е с хипертония за разкош. Тя ми е казала да си меря по няколко пъти. И също, че рязкото смъкване никак не е добро и да взимам по 1/4, ако се налага. Даже при 150-160 ми казва да взема по-малката четвъртинка, която се е получила при чупенето. При 180 взимам по-голямата четвъртинка.
Хлофадона е толкова силен, че и прашинка да вземеш, има ефект.

Тонка*, как сладко на три дни? Аз всеки ден, не мога без. Не изяждам количества, де.
Купила съм си едни капки подсладител с вкус на ягода и на чийзкейк - в един сайт за фитнес има най-различни вкусове. Много са готини. Понякога си правя с кисело мляко плюс/минус овесени ядки. Предполагам, че и нещо сладко мога да приготвя с тях, но още не съм екпериментирала.

Ето ги капките - като се цъкне на падащото меню, може да се разгледат вкусовете.
https://www.myprotein.bg/sports-nutrition/flavdrops/10530471.html

# 103
Благодаря ти Утро, ще го имам предвид това за хлофадона. Иначе и аз не вземам първото мерене на кръвно за вярното. Аз писах тук скоро. Винаги второто, при страх даже третото показва още по-нисък резултат. Имам случаи обаче няколко пъти меря и си е все високо. Тогава е ясна работата. Така че хубаво е да има човек хлофазолин, хлофадон,... нещо от сорта у себе си. Защото ежедневната терапия която приемаме действа с натрупване, не е за бързо сваляне. Ех голяма буря правят тези хормони в организма ни. Дано поне като мине всичко след няколко години, организмът да се нагоди и да се успокои. Иначе като ви чета тук, повечето сме на хапчета за кръвно за жалост.

# 104
  • В полите на Пирин планина
Когато човек свикне на ниско-въглехидратно меню, просто не му се яде сладко. Няма ли въглехидрати в менюто, то няма и пикове на инсулина. Ниско въглехидратно, не означава напълно без въглехидрати, но захар и тесто не консумирам. Понякога ям плод, ядки, малко ориз, бобови. Но не всеки ден и в ограничени количества.

Общи условия

Активация на акаунт