Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 694
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Весели празници момичета. Аз пак си търся нов гинеколог за Варна. Понеже моята се пенсионира и няколко пъти ходих на частно. Първият път ми допадна, но после.. Ами  не споделям мнението За  ХЗТ, каквато превърженик се оказа новата. Казах, че съм против и предложих тип фемикур и подобни, каза, че за нищо не ставали и ако искам да съм млада и красива само ХЗТ
Това означава, че не сме на една вълна и ще си имаме проблеми занапред.
Естествено пак имам киста само че този път не кървя,а не ми идва, което е по ок. Естествено споменах, че съм пила промолут и пак това ми изписа, няма ли нещо по щадящо? . Това лекарство ми действа само временно. На всичко отгоре имам проблем с килограмите...

# 571
  • 1st floor
На коя фирма е хубава вечерната иглика? Привърших Витекс-а и искам да го заменя  с нещо. Разгледах иглики-те - има от 500 и 1300мг, както и различни дозировки и се обърках. Оплакавнията ми за сега са скъсен цикъл и много обилен със съсиреци на втори и понякога трети ден, на 42 години съм.

# 572
  • Варна
https://www.iherb.com/pr/natural-factors-omegafactors-ultra-prim … 40-softgels/16865

ей тая съм поръчвала най-често. 240 таблетки за осем месеца.

# 573
  • София
Аз използвам игликата на зоябг.

# 574
  • София
https://www.iherb.com/pr/natural-factors-omegafactors-ultra-prim … 40-softgels/16865
ей тая съм поръчвала най-често. 240 таблетки за осем месеца.
Малко съм скептична специално към тази иглика. Много ниска цена за такъв голям брой капсули. И не, не са за 8 месеца, при положиние, че за тези микрограми се препоръчва дневна доза 2-3 капсули. Сега виждам, че са от 1000, което няма как да е 1 таблетка дневно.
Моя близка приятелка - аптекарка, която е на нашия хал, в премено, ми препоръча игликата на Nature's Way. 60 капсули от 1300 mg за 37 лв. Но ми каза, че на тази фирма 1 таблетка дневно е ок.

# 575
  • София-Младост
Сега погледнах, че Natures Way пишат, че дневната доза е 3900 мг или 3 капсули дневно. Според мен всеки сам си избира производител. АЗ пиех навремето на Хербамедика, те бяха на блистери даже тогава и си купувах по 1-2 периодично...там даже бяха по 500 г и пиех по 2 капсули. Те така или иначе работят с натрупване.

# 576
  • София
О, аз сама не мога да избера, затова се доверих на професионално мнение.
За мен не цената, а качеството е определящо. С възрастта приоритетите ми започват да се променят. Преди инвестирах в парцалки, сега - в добавки и здраве. Grin

# 577
  • В градината...
Ама като вземат и аптекарите да дават съвети....

# 578
Половината аптекари не са и чували за световно известните фирми, които продават Iherb. Последната аптекарка с която изобщо говорих за добавки, ми твърдеше, че в Магнерич има 500 мг магнезий.

# 579
  • Пловдив
Половината аптекари не са и чували за световно известните фирми, които продават Iherb. Последната аптекарка с която изобщо говорих за добавки, ми твърдеше, че в Магнерич има 500 мг магнезий.
именно..а и четат кво пише на опаковката, което в повечето случаи е крайно недостатъчно на човек с липси.

# 580
Здравейте и честита Коледа!
Идвам малко да се оплача.
Нямам цикъл от 6м., но освен нервността , други екстри нямам.
Преди 1г имах паник атаки, изчервяване на лицето и треперяне в тялото, като вибрации.
Сега започна да ме притеснява болката в бедрата. Сякаш ми се забива нещо за секунди. Когато легна започва да ме наболва левия крак в бедрото и капачката. За около 3-4мин. Утре ще ходя на профилактичен при гинеколог. Личната ми предписа Калмацин, но не го пия редовно. Ще си запиша изследване на костна плътност.

# 581
Сега започна да ме притеснява болката в бедрата. Сякаш ми се забива нещо за секунди. Когато легна започва да ме наболва левия крак в бедрото и капачката. За около 3-4мин.
Случвало ли ми се е, от кръста е, по хода на нерва.

# 582
Весели празници момичета. Аз пак си търся нов гинеколог за Варна. Понеже моята се пенсионира и няколко пъти ходих на частно. Първият път ми допадна, но после.. Ами  не споделям мнението За  ХЗТ, каквато превърженик се оказа новата. Казах, че съм против и предложих тип фемикур и подобни, каза, че за нищо не ставали и ако искам да съм млада и красива само ХЗТ
Това означава, че не сме на една вълна и ще си имаме проблеми занапред.
Естествено пак имам киста само че този път не кървя,а не ми идва, което е по ок. Естествено споменах, че съм пила промолут и пак това ми изписа, няма ли нещо по щадящо? . Това лекарство ми действа само временно. На всичко отгоре имам проблем с килограмите...

Yasmina, тази твоя нова гинеколожка кой ХЗТ медикамент препоръчва?

# 583
Здравейте,  имам нужда от съвет защото покрай празниците по-рано от 2 седмици не мога да посетя гинеколог.
Появи ми се кървене между циклите за пръв път.  Вчера на 10 тия  ден започна  и имаше само по тоалетната хартия, а днес вече и върху превръзката ( ежедневна ). Освен това имам едно дискомфортно усещане и тежест във влагалището.
Чудя се дали не е инфекция но нямам течение или други симптоми,също и не съм имала полов акт който да  е причината. На 46 г. в пременопауза от няколко години но с редовен МЦ.
Мисля да си направя няколко промивки, друго не ми идва наум. Четох че кървене м/у циклите може и да се провокира от хормонален дисбаланс  или полип.

Малко съм се стреснала и затова искам да знам дали сте имали подобен проблем и каква е била причината?

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 15:14 от liiya

# 584
  • София
lilya, може да е зацапване около овулацията, или много къс цикъл (примерно, 14 дни). И двете неща са ми се случвали преди пременопаузата, без други проблеми. Кога за последно си била на гинеколог? Ако е било през тази година, нямаш особени причини за безпокойство. Разбира се, при първа възможност прегледът е задължителен.

Общи условия

Активация на акаунт