Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 45 847
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • В градината...
Моя колежка пуши по две кутии на ден и пулсът й е перманентно 100, че и отгоре. И куп екстри. Потене, умора, паник атаки. Ако трябва да ходи някъде, присяда по средата на пътя.
Аз, като запаля, ми скача на 95. Но това са 3-4 пъти на ден.

# 601
Така е, цигарите повишават и пулса и кръвното налягане. Друга причина, според мен по-вероятната , е тревожността. Тя пък може да е следствие от пременопаузата, от студеното и мрачно време, от стреса с който живеем. И разбира се проблем със щитовидната жлеза. При хиперактивна жлеза пулсът скача. Знам го от личен опит. Но това много лесно може да се провери чрез кръвни изследвания. За мен основната причина за повишен пулс при жените обикновено е постоянната тревожност,с която свикваме и почти не отчитаме, но я има.
Много внимателно ще се похваля, защото вече ме е страх, но имам надежда че може и да посрещна новата година без кървене. Доста намаля за сега.

# 602
prinzesata прочетох блогати.Това което си написала е доста интересно, но не е по моя джоб. Билкови те масла с капсули те който си написала, ако беше за месец да си го позволя, но няколко месеца нямам тая възможност, да давам тези пари(защото проверих, не са никак евтини) Дай боже на лято когато сметките са по малко да мога да отделя тези пари.
Преди 1-2години пиех лида за отслабване, и сериозно си отслабвах, но първите 10 дена много ми беше лошо.
Наскоро пак се пробвах, само 1 хапче пих и се отказах(голямо виене на свят беше)
Този месец си поръчах Билков регулатор на килограми хапчета, български са. От 24 декември ги пия. По канал 1 имаше някакво предаване, не се сещам точно как се казваше, но общо взето за бълг производители ставаше въпрос, че там говореше собственика на фирмата за тези хапчета, та се зарибих(но доста време мина докато ги поръчам) не са скъпи. Още ми е рано да казвам има ли ефект, искам поне да мине 1 месец и тогава ще пиша. Честно казано, много много не им вярвам, но се хванах на хорото вече. Правя и японските упражнения по 30-40 мин. Не пазя диета в момента, но и не се тъпча. Голям глад за сладко имах. Незнам дали си въобразявам, но от както почнах примолут нор, глада за сладко леко намаля. Дай боже и да изчезне. Смятам да почвам да се интересувам от чайове за горещите вълни.
Между другото сега се сещам една приятелка с моя проблем, е почнала да си бие в корема саксенда. За месец е отслабнала значително. В България е скъпа, но в Турция е евтина, и смятам при следващото ми ходене при гинеколога да го питам, дали ще е подходяща за мен.
Много дълъг ми стана поста😊

# 603
  • Варна
Dori аз се бях докарала до положение да съм неработоспособна или да го кажем по-меко неефективна. Влачех се като парцал с горещи вълни,дебелееща,нервна,недоспала и потна. Е мерси колкото и да ми бяха поискали щях да ги дам.
 Имай предвид,че  се борих с миома затова и пих високи дози от всичко.
В момента пия само омега и фито 40 по едно на ден,ама фитото ми свърши и съм взела Форевър янг който си е вечерна иглика.

# 604
Dori аз се бях докарала до положение да съм неработоспособна или да го кажем по-меко неефективна. Влачех се като парцал с горещи вълни,дебелееща,нервна,недоспала и потна. Е мерси колкото и да ми бяха поискали щях да ги дам.
 Имай предвид,че  се борих с миома затова и пих високи дози от всичко.
В момента пия само омега и фито 40 по едно на ден,ама фитото ми свърши и съм взела Форевър янг който си е вечерна иглика.
Прочетох блога Ви внимателно, изчерпателна информация има. Аз съм начинаеща в темата и с интерес ще Ви следя. Мисля да опитам един детокс с артишок, ще пропусна вероятно маслата и ще добавя Фито 40. Исках да знам масла от други марки могат ли да се ползват, на места чета, че са само за външна употреба. Преди да приемете Фито 40 изследвахте ли естрогена и прогестерона?  Аз съм изследвала единствено ЛХ, ФСХ и АМ. Много ме притеснява това с килограмите предвид, че те за мен са враг номер 1. Да добавя, че спортува редовно, поне 3-4 пъти седмично. А със секса как сте, до сега не съм попаднала на дискусии по тази тема.

# 605
Dori dimitrova, провери в Турция за Виктоза, тя е по-евтината Саксенда.
Но все пак трябва да говориш с лекар, също и да ти определи дозите. Тя е също и за ИР.

# 606
  • тук и там
Аз съм със висок пулс след ядене . Понякога и сърцебиене  получавам.
Тонка, пускала си си изследвания за щитовидна жлеза? Виж как стоят нещата там,понякога се препокриват симптомите на менопауза и тези за проблем със ЩЗ- висок пулс, потене и т.н .

# 607
Аз съм писала за секса назад- почти никакво желание  за секс.Мога прекрасно да не правя с години, такова ми е усещането.
А около 40-те бях в другата фаза-много исках.

# 608
По същия начин беше близък. Направи гастроскопия и отхвърлиха диагнози. Отдадоха го на стрес.
Секс- искам го. Може да съм супер предразположена, но ако ММ ми каже нещо на криво, или започнем да спорим и всеки да си защитава позицията- веднага ми се изпарява желанието или поне е вече на половина.

# 609
Dori dimitrova, провери в Турция за Виктоза, тя е по-евтината Саксенда.
Но все пак трябва да говориш с лекар, също и да ти определи дозите. Тя е също и за ИР.
Знам за Виктозата, но тя е предимно за диабетици. А саксендата в Турция имам човек който пътува всеки ден за 170-180лв може да я вземе, в различните аптеки различни цени. Приятелката която го ползва е доволна, снощи се чух пак с нея, нейна позната ще го почва, ще изчакам да вида и там резултата, и ако е ок ще го пробвам. На prinzesata блога е много подробно описан, но там трябва и глад. Докато при саксендата си ядеш нормално

# 610
  • Пловдив
Отдавна съм споделяла аз, че също никаква ме няма в секса...очаквах, мм де, че след 40 ще се промени нещо...М не. Ни Мака помага ни нищо Confused

# 611
  • В градината...
За секса нищо не помага.

# 612
Аз съм на периоди. Мога да не се сетя по 2-3 месеца за ужас на ММ. После нещо ми става и имам голямо желание. Но то с тези течове е трудна работа. Две седмици  съм с теч, после само две спокойствие и пак наново. Пожелавам ви мили момичета весело и топло посрещане на новата 2022 година и дай боже тя да е по-добра. ♥️

# 613
  • София
Тонка, пускала си си изследвания за щитовидна жлеза? Виж как стоят нещата там,понякога се препокриват симптомите на менопауза и тези за проблем със ЩЗ- висок пулс, потене и т.н .
Кайсийке, правих изследвания, но преди близо година и май ще трябва да ги повторя. Тогава хормоните бяха в норма. Благодаря, че ми напомни. Hug
Мдаа, и след ядене ми се ускорява пулсът, най-вече след сладко. Усещам го и е неприятно, особено вечер. Затова захарта съм я ограничила доста, както и храната като цяло. Коремът определено ми поспихна. Grin

# 614
С кардиолога сме коментирали това учестяване на пулса след хранене, каза да се разхождам след хранене.
Dori dimitrova, съставът и на Саксендата и на Вискозата е един и същи, другото е маркетингови трикове.
И аз имам роднини и познати които ги ползват.  170 лв ако е за три писалки е добре.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 15:00 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт