Най- често срещаните имена за момче?

• 8 077
  • 75
  •   1
Отговори
# 15
Според мен са: Георги, Матей, Йоан, Александър, Никола , Кристиян, Мартин.
Честно да си призная аз харесвам някои от изброените, но фактът, че ще има поне 1-2 други деца в клас/група би ме отказало от тях.

# 16
  • Най-красивата страна
Мартин,Георги,Александър,Йоан,Кристиян,Виктор,Теодор

# 17
Моят син е кръстен с едно от тези банални имена. На мен не ми пречи.

# 18
в класа на дъщеря ми от тези имена няма само Мартин. Всички други ги има по едно дете. Тъй че не се налага номерация.

# 19
Таисия, оттам и Таиса, е име на раннохристиянски светици. Името е много древно. Означава "посветена на богинята Изида". Името се среща нерядко в Русия и в бившите съветски републики. Наскоро беше споменато в друга тема за това.

Към авторката: Направете си списъци Вие и мъжът Ви поотделно с имена, които харесвате. Сигурно ще има имена, които съвпадат. Сред тях избирайте. Леко раждане!

# 20
  • София
В класа на сина ми и дъщеря ми няма нито едно дете  с такова име. Т. е. въпрос на случайност е и няма гаранция, че някой ще е с не модерно име и няма да има в обкръжението си адаш.

Темата е странна предвид, че има национална статистика и всеки може да провери за цяла България как стои въпросът.

Ето класация на топ имената при бебетата за 2020 и сравнение спрямо "модерните" имена за 2010

А тук класация за имената сред цялото население, т. е. влизат всички поколения.

# 21
Борис и Кристиян.

# 22
Мис Бингли, името на детето ти е хубаво, но за мен лично не е подходящо за българче.
Поради тази причина се отказах
от Беатрис, което много ми харесва, а и щеше да е с буквата на татко.
По тази причина аз не избрах например име като Лусия - и значението е хубаво (светлина), и галеното Луси е супер сладурско, но просто не ми звучи ок като за България. По същия начин не бих избрала Елизабет, Джулия, Джесика и т.н. Наскоро чух за момченце в детската градина Джейсън. Ами, малко е смешно.
Иначе мега популярните до втръсване мъжки имена са: Александър, Мартин, Кристиян, следвани от Борис, Самуил, Калоян.

# 23
  • София
Александър, Мартин, Кристиян, Калоян, Виктор. Това са най-често срещаните около нас. Те са и много хубави, затова са така популярни.. Обаче наистина доста втръсват.

# 24
От дечица около нас- в близко
Или по-далечни обкръжение:Никола, Калоян, Борис, Виктор
 Между другото малки момченца с името Мартин не познавам. Кристиян го чувам чат-пат.
 Тенденция да се избират определени имена усещам повече при момиченцата. В парка до нас има поне 9 момиченца, набор 2019, носещи името София.

# 25
За мен има огромна разлика между Елизабет (Изабела) и Дждсика, Рвйчъл и Майкъл. Последните и аз не бих избрала.
София е от много години на челна позиция. При мъжките все още са се запазили Иван, Димитър, Николай, котето е хубаво. При женските това сякаш го няма и всяка година се пробавя по някое ново, което набира популярност, но не пак дотолкова, че да измести топ 10.

# 26
Александър, Кристиян, Самуил, Мартин, Йоан са масово децата на близки и познати и по площадки.

# 27
Елизабет ми е също толкова неподходящо за БГ, както и Джесика, Джейсън и Майкъл, но това, разбира се е лично мнение. Изабела ми е по-разпространено и наложено от Елизабет, макар и уж да е същото име. Познавам няколко дечица Изабела. Не бих го ползвала, но много повече го възприемам за БГ.
Да не се отклонявам от темата - напоследък и Йоан е много разпространено.

# 28
  • Down south
Споменахте Таиса?
Автоматично направих асоциация с хетерета Таис.
Визирам "Атинянката Таис" на Иван Ефремов.

# 29
Учудвам се , че Кристиян го няма в класацията за 2020 година . А във втората скала , ясно си личи , че са включени стари поколения . Особено при женските имена , доста от тях почти не се срещат вече . Йорданка , Иванка , Атанаска , Стефка … и аз лично предпочитам производни . Българско , българско , ама вече е старомодно . Ваня , Дани / Даниела , Анастасия евентуално и т.н. мисля , че са по-подходящи за дете . Относно масовката , нямам против , на мен не ми пречи . Дори предпочитам децата ми да са с такива имена . Също и не бих избрала име , от което детето да се срамува в бъдеще , или да бъде обект на подигравки . Simple Smile Някои майки в опита си да бъдат оригинални , правят лоша услуга на децата си .

Общи условия

Активация на акаунт