Най- често срещаните имена за момче?

• 8 078
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
А около мен има доста Божидар и аз оставам с впечатлението, че е модерно също.
И около мен. 3ма са момченцата с това име.
И 2 момиченца.

# 46
Напоследък доста набра популярност това име, да.

# 47
  • София
О, да, и аз все по-често чувам за някое новородено детенце Божидар/а.

# 48
  • София
Жената, с която бяхме в една стая пролетта също кръсти сина си Божидар, но за друг не се сещам.

# 49
При мен и двата пъти, когато раждах, бебето на другата жена се казваше Даниел.

# 50
  • София
Хахах, ние бяхме три в стая  и на другата едното близначе беше Даниел. 😀

# 51
Е аз с двете госпожици компенсирам популярното име на сина. Други Радост и Любов не познавам🤪
Не разбрах,така се казват дъщерите ти ли?
По темата,Мартин и Кристиян.

# 52
  • София
Е аз с двете госпожици компенсирам популярното име на сина. Други Радост и Любов не познавам🤪
Да Радост и Любов са момичетата ми.

# 53
  • Крайбрежен район
Прекрасни имена! Heart EyesHeart Eyes

По темата в нашата област Александър, Мартин, Кристиян, Преслав, Георги, Никола и Даниел. При момичетата има доста по-голямо разнообразие и екзотика.

# 54
Аз познавам,затова те попитах.Разликата е само,че голямата е Любов,а по-малката сестра Радост.

# 55
  • София
Аз познавам,затова те попитах.Разликата е само,че голямата е Любов,а по-малката сестра Радост.
Много яко❤️
Аз наистина не познавам, само водещата на Мармалад Радост Драганова, други дори големи хора с тези имена не познавам. Ясно ми е, че има, просто аз не съм срещала.

# 56
Не знам дали е споменато до момента, но и Габриел е често срещано напоследък в обкръжението ни - няколко дечица вече.

# 57
Аэ пък не харесвам ,,оригинални" имена эа момче. Ако бебето ни беше момче, щеше да е Александър. В Германия сме и тук според статистиките е раэпространено второ име, но эа първо име не се вэима чааааак толкова често. Но да, в топа е и това не ми пречи ама иэобщо. Аэ също сред малчуганите чувам само някакви иэгъэици. Много по-тежко ми эвучи един мъж с утвърдено във вековете име. Бих предпочела сто пъти масово име эа момче (освен ако не е някакво модерно и ново, виэирам класика в жанра само от рода на Александър, Никола  Георги, Давид, Кристиян и пр) пред провалени опити эа оригиналност. Последните ми навяват асоциация эа суетност у мъжа, която не си пожелавам эа моя син. Малко е сексистко, но суетността эа мен е женско качество.

Эа момиче съм по-склонна да не е чак толкова масово име, но не бягам от най-раэпространените. Класиката най-ми допада.

# 58
  • Стара Загора
По мое време, когато раждах имаше истерия по Мартин и Симона.
Ужас направо. Сега като ги чуя и още са ми досадни.

# 59
Погледнете ситуацията и от друга страна. През 2020г. са родени 30372 момчета, от тях с най-масовото име Александър са кръстени 1106, т.е. около 3,6% от всички момченца. Не ми се струва чак толкова масово и ако много харесвам някое от тези масови имена, това няма да ме спре.

Общи условия

Активация на акаунт