Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 464
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Брин, Winter, прави сте. Прочетох, мой пропуск. При високорискови мутации е проблем приема на хормонални противозачатъчни с естрогени. Препарати съдържащи само прогестин все още не са достатъчно проучени, макар да се смятат за по-безопасни.

В случая на Vnedkol обаче не би трябвало да има проблем, защото тя е само с нискорискови фактори, и то с хетерозиготни мутации.

# 706
Здравейте ❤️ Трансферът ми беше вчера/22.02/, а Фраксипарин 0.3 ми казаха да го започна от 24.02, което малко ме озадачи. Аз съм хетерозигот ACE, PAI и MTHFR. Приемам и естроген, високи дози прогестерон. И други лекарства, но в момента те нямат отношение. В дилема съм дали да го слагам сутрин/по-удобно при изследвания/ или вечер/уж по-ефективен/. Благодаря предварително 😊

# 707
Здравейте,

Предстои ми трети опит ивитро (с една прекъсната и една отстранена тръба) и сега чак правих тест за тромбофилия, положителен. 
Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q): Хетерозиготен носител на R506Q
PAI-1 4G/5G : Хомозиготен носител, генотип 4G/4G

Другите изследвания изглеждат в норма. Ще направя и консултация с хематолог, но на първо четене АГ специалиста ми каза, че няма нужда от терапия, а само вливания за разреждане на кръвта. Според вас дали е вярно, че няма нужда от терапия?

# 708
Кактусче, имаш ли и аспирин освен фраксито? ако е само фраксито вечер, ако има и аспирин, Аг-тата държат аспирина да е вечер, т.е инжекцията сутрин, НО може и обратното май всеки си решава. Ако решиш може още днес да биеш също не знам защо от 24.02 са ти го назначили, аз имах забавяне с може би три дни от трансфера до инжекциите, но бях на аспирин през това време. Стискам ти много палци 🤞🤞🤞
WannaBe не е вярно че няма нужда от терапия. Особено след инвитро, още от трансфера трябва да си на инжекции за разреждане според мен, обаче не знам какви са тези вливания за разреждане които ти е казала?! Най-добре се консултирай с хематолог, но хетерозигот Лайден и хомозигот по пай доколкото съм чела си е за терапия. Успех Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 11:03 от Winter11

# 709
Здравейте,

Предстои ми трети опит ивитро (с една прекъсната и една отстранена тръба) и сега чак правих тест за тромбофилия, положителен. 
Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q): Хетерозиготен носител на R506Q
PAI-1 4G/5G : Хомозиготен носител, генотип 4G/4G

Другите изследвания изглеждат в норма. Ще направя и консултация с хематолог, но на първо четене АГ специалиста ми каза, че няма нужда от терапия, а само вливания за разреждане на кръвта. Според вас дали е вярно, че няма нужда от терапия?
По време на инвитро опита терапия не ти трябва, но след трансфера според мен да, Лайден е високорискова мутация. Най-добре преглед при хематолог и той да прецени.

# 710
  • Sofia
Явно има вливания за разреждане на кръвта, защото дъщеря ми като се роди, заради гъста кръв и правиха точно такива вливания.
Но за пръв път чувам да се прилага при бременни. По време на бременност, терапията обикновено е ежедневни инжекции с НМХ. Консултирайте се с хематолог, който се занимава с тромбофилии.

# 711
Привет!
За противозачатъчните и аз да напиша, че с високорискови мутации са противопоказни. На мен доц . Карагьозова ми го каза. Да си знам да не пия. С Фактор 5 Лайден съм, ПАИ, АСЕ и МТХФР.

УонаБи, и на мен една АГ ми каза, че ще мога без терапия. А аз си потърсих други лекари, които да ми назначат.

Кактусче 🍀

# 712
  • Варна
Аз от много чудене сутрин или вечер да бия фраксито и от 10:30 стигнах до поставяне в 15 часа. Сега да измествам ли към вечер и как да се върна на сутрешно поставяне? Пия и по 1 натаспин- как ще е по- ефективно- сутрин фракси и вечер натаспин или обратно?

# 713
Jupiter sea браво, че си потърсила!

# 714
Здравейте!
Бях на консултация при доктор Вецев и той прецени,че е необходимо да взимам противозачатъчни Ясмин / за изчистване на лигавицата/. Аз обаче съм Хетерозигот PAI/ ACE  и доколкото знам е противопоказно при тромбофилия да се вземат противозачатъчни. Някой да е бил в подобна ситуация ?
А каза ли му че си с тромбофилия? Аз също съм пила противозачатъчни преди инвитро, но с аспирин вечер, заради тромбофилията, но аз имам и Лайден и протромбин. Най-правилно е лекаря да прецени. На мен като ми ги изписваха аз им напомнях че съм тромбофилия и те казваха тогава с аспирин.
Да ,коментирахме с него тромбофилията. Изписал ми е Ясмин заедно с аспирин. Но след като излязох от кабинета вече се сетих,че ми е минавала такава информация за противозачатъчните и мутациите. Просто се притеснявам и нз какво да правя. Не съм от София и не мога да отида до кабинета за допълнителна консултация ,а не ми се иска да го притеснявам по тел ,но май ще се наложи. Ако няма проблем ,поне да се успокоя и да ги пия спокойно.

# 715
Аз се свързах с манипулационната и от там ми казаха, че няма никакво значение дали ще поставям Фраксито сутрин или вечер 😊

# 716
  • Sofia
УонаБи, и на мен една АГ ми каза, че ще мога без терапия. А аз си потърсих други лекари, които да ми назначат.
И аз така. Първо отидох при незнаен за мен хематолог в репродуктивна клиника. При Фактор 2 Протромбин + 4 др. ми каза, че съм щяла да имам нужда от терапия чак след раждането. А като ми видя резултатите от изследването за Б12 (беше около 200-300), каза че било ок. Ама ако аз съм искала, мога да си се зобя с Б12. Не разбирал защо всички сме се били побъркали по това Б12. А аз съм хомозигот МТХФР и с висок хомоцистеин.
Та хематолог, ама според мен изобщо не беше в час. Направо ме беше яд, че изобщо записах час при него.

# 717
Що за хематолог?! С 200-300 можеш и б12-анемия да си докараш..

# 718
  • Sofia
Що за хематолог?! С 200-300 можеш и б12-анемия да си докараш..
Било в референтни граници, значи всичко е точно. А че беше на долна граница изобщо не го впечатли. Имах големи очаквания от тази клиника, ама...

# 719
За поставянета на Фракси- аз също имам мнение от доц.Карагьозова, че е без значение дали сутрин или вечер го поставям, важното е да е в един и същ час, както и за Акард.

За противозачатъчните-Еми какво да ви каже, мен са ме тъпчили 3-4 години, за да ми предизвикат цикъл, но тогава не ми е било идея да забременявам, и едва когато правих аборт след аборт и имах резултати от Тромбофилия,  и чак сега като споменяхте в темата, разбарах, че да мен са противопоказни..така че това си е малко..как да кажа..шантава работа ..

Относно загубите, момичета, искрено ви съчувствам, за жена с 3 аборти, наистина ви разбирам. Чувството- може би е едно от най-гадното, непреодолимо и незабравящо се.

Дерзайте, вьрвайте и мечтайте, всичко ще ви се случи, и тогава ще отмине-болката от преди това.

Не се оставяйте в ръцете на лекари, в който се съмнявате и не ви дават спокойствието от което се нуждаете за да забременеете, или когато сте бременни(пожелавам го на всяка една).

Може би пътя ще е дълъг и труден, и до успешния и щастлив финал, ще сте препрочели всяка една тема, всяка една статия, всякя една листовка, и всеки малък детайл, който ви засяга относно забременяването и бремеността.

Желая ви сили и здраве! Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт