Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 519
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Желая ти от сърце всичко да е наред, и да се наслаждаваш на бременността си!  Не е лесно, но ще се справим, дай Боже.

Аз съм с риск от прееклампсия 1:93. Плюс тромбофилия, плюс намален кръвоток. Преди да разбера за тромбофилията приемах единствено акард 150мг, но в 18г.с явно нямах подобрение. След пускане на изследвания в Геника и започва е на терапия с Клексан 0,4 в 22г.с кръвотокът значително се беше подобрил, бебенцето беше 507гр., за което четох че е добре и не изостава..
кръвното ми засега е около 110 на 60/70, понякога всигам до 125. тази седмица ще си пусна изследвания за отделяне на белтък в урината..
Изключително ми е притеснено дали всичко ще е наред с всичките проблеми които имам.. но в крайна сметка всичко си заслужа ❤

# 616
Здравейте момичета.
Знаете ли как стои въпроса със следене на резултати от доцент Русев в момента?
Бях при него на новото му работно място началото на годината и каза, че се е договорил с тях да може да се ходи само за следене на резултати преди работно време (както беше и в Малинов).
Днес звъннах да питам кои дни ще работи тази седмица (тъй като ми беше споменал, че ще има изпити и допълнителни лекции) и ми казаха, че в край на сметка не може без час.
Някой ходил ли е без час на новото място?
Благодаря ви!

Привет! Аз също се следя сега при доц. Русев и преди да ида звъня на рецепция в клиниката и казвам, че имам уговорка с него и те дават час за след 1-2 дни. Няма как без да се обадиш.

# 617
  • Варна
Момичета, време на съсирване при референтни 300- 600, ми излезе 90 сек. Очаквам още другите показатели да излязат, но това доста притеснително ми се струва. На фракси съм и бременна в 20 седмица, имам хомозигот 4g/4g

# 618
Здравейте! Бременна съм в 29г.с. и след прекаран Ковид преди две седмици си пуснах изследвания (вчера). Очаквам отговор от лекаря, но бих искала да видя и вашето мнение. Приемам Аспирин протект и Омега 3 от началото на бременността.

# 619
Момичета, съжалявам за забавянето - ето линк към интервюто да д-р Сигридов - https://youtu.be/P24rWNPa_4k
Около 19та минута започва да говори за "кода на природата", т.е. кога да се приемат добавки и лекарства и мисля, че след това дава съвети как  да се поддържа разредена кръвта.
Ако не са в това видео, вижте това - https://youtu.be/sMun3Eb3fqI

# 620
Здравейте. В 5гс съм и днес имах кървене. Отлепил се е сака и имам хематом. Дадоха ми неща за задържане, но АГ каза да си бия клексана. Въе какво мислите, при положение, че имам кървене редно ли е да го слагам? Някой с такъв проблем има ли тук?

# 621
Аз бях 4 седмици в болницата за задържане с кръвоизливи. Хематомът беше по-голям от плодния сак. Спряха ми аспирина, а Клексана продължих да го слагам.

# 622
Добре, значи ще го бия... При мен още не се вижда ембрион, дали това кървене и хематома ще попречат да се развие....

# 623
И аз имах кървене, което започна около 5 г.с. Продължих да слагам Клексан, само аспирина ми спряха.

# 624
Някоя от вас пила ли е Алфа липоева киселина и на коя марка? Видях, че на viridian  има, дали е подходяща, че не ме насочиха към конкретна марка.

# 625
Много ти благодаря! Въпреки липсата на голяма конкретика казва, че трябва да се пит много течности, над три литра и нещо на ден, да се спортува, да се диша чист въздух.
Доколкото разбирам, намеква че кръворазреждащата терапия трябва да се взима вечер, тъй като съдовите инциденти се случват най-често между 1 и 4 и кръвта съответно е най-гъста. Бях чела някъде, че Сигридов препоръчвал фракси да се бие вечер. Споменава че щитовидните хормони също имат отношение към кръвосъсирването, без да обяснява как точно. Като изгледам другото видео ще кажа Simple Smile ,

Четох сега още за тироидните хормони - според проучвания хипертиреодизмът повишава риска от тромбоза, докато хипо повишава риска от кървене. Явно трябва да се търси баланс там.
Момичета, съжалявам за забавянето - ето линк към интервюто да д-р Сигридов - https://youtu.be/P24rWNPa_4k
Около 19та минута започва да говори за "кода на природата", т.е. кога да се приемат добавки и лекарства и мисля, че след това дава съвети как  да се поддържа разредена кръвта.
Ако не са в това видео, вижте това - https://youtu.be/sMun3Eb3fqI

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 18:33 от gushka

# 626
  • София
Някоя от вас пила ли е Алфа липоева киселина и на коя марка? Видях, че на viridian  има, дали е подходяща, че не ме насочиха към конкретна марка.
Аз пия по препоръка на лекаря ми Алекаркт по 2 хапчета на ден - в него има α-Липоева киселина, Магнезий и Витамин Б 6.

# 627
Аз пия по препоръка на лекаря ми Алекаркт по 2 хапчета на ден - в него има α-Липоева киселина, Магнезий и Витамин Б 6.

За какво го пиете? Тъкмо вчера чух за алфалипоева киселина, извеждала инсулина от тялото (излишния) и се чудех дали да питам АГ дали мога да го пия сега по време на бременност

# 628
Предписаха ми го заедно с аспирина преди бременност.

# 629
На мен ми го изписаха в 20 г.с. за задържане и поради контракции наравно с магнерота. Също 2 таблетки сутрин и вечер. Принципно е за риск от:  спонтанен аборт и преждевременно раждане и при всички случаи на повишен риск от маточна активност през бременността.

Общи условия

Активация на акаунт