Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 502
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Аз не съм чувала за тези, но съм на Оксапар, което също им е заместител и нямам проблем.

# 661
Да, но той пак е еноксапарин натрий и предполагам ще направя реакция и към него Sad мога да опитам де, но в другуте видове хепарини ми е надеждата..

# 662
Да, но той пак е еноксапарин натрий и предполагам ще направя реакция и към него Sad мога да опитам де, но в другуте видове хепарини ми е надеждата..
Ясно, извинявам се тогава, не знаех, че имате проблем с тях. Аз съвсем отскоро се сблъсках с тези неща и нямам голям опит и не ги разбирам, за да Ви помогна с други видове.

# 663
  • Sofia
Тоест той е полезен при тромб така ли?
Аз съм с хематом и отлепен плоден сак и ми го дадоха, защото имах и контракции.
Точно обратното. Никога не е добре, когато се откъсне тромб.
Но както казах, тази теория съм я чела тук в старите теми. Не ми го е казвал лекар.
Щом имаш отлепен плоден сак и контракции, пий си Но-шпато без да се притесняваш.
И аз съм го пила като ми го предпишат. Доверявам се на лекаря.

# 664
  • София
Ношпа помага да се отпусне гладката мускулатура, тоест матката да е спокойна и да няма контракции. Няма как да се откъсне тромб от самото ношпа, нали си на терапия.

# 665
Абсолютно съм съгласна с Дели - няма връзка но-шпа с кръвосъсирването. Спокойно.

# 666
Здравейте!
Чудя се нещо и реших да се допитам до вас.
Имам аборт 28 седмица по медицински показатели. Тежка ретардация на плода. Няма да навлизам с подробности, някои може и да сте прочели история ми в другите теми за загуба.
Имам следните мутации  хомозиготен АСЕ, и хетерозиготни VEGFA (936>T), MTRR и MTHFR (677c>T) и (1298А>С). Имам назначена терапия от доц. Русев.
Имах и прекламсия, протеин в урината, високо кръвно и отоци. Чудя се дали преди да решим да подновим опитире да пусна и тези фактори деугата VEGFA, TAFI, ANXA5, AGT и NOS3. Доц. Русев каза, че нямало смисъл. Въпреки това аз искам да ви питам и вас. Ако имам някоя от тези мутации, би ли повшияло да се промени терапия или тя се влияе в самия ход на бременност при промяна на показателите?
Всъщност, това изследване, което разбрха, че се пуска с БХС, за прекламсия какво точно представя и какво се изследва?

# 667
Здравейте!
Чудя се нещо и реших да се допитам до вас.
Имам аборт 28 седмица по медицински показатели. Тежка ретардация на плода. Няма да навлизам с подробности, някои може и да сте прочели история ми в другите теми за загуба.
Имам следните мутации  хомозиготен АСЕ, и хетерозиготни VEGFA (936>T), MTRR и MTHFR (677c>T) и (1298А>С). Имам назначена терапия от доц. Русев.
Имах и прекламсия, протеин в урината, високо кръвно и отоци. Чудя се дали преди да решим да подновим опитире да пусна и тези фактори деугата VEGFA, TAFI, ANXA5, AGT и NOS3. Доц. Русев каза, че нямало смисъл. Въпреки това аз искам да ви питам и вас. Ако имам някоя от тези мутации, би ли повшияло да се промени терапия или тя се влияе в самия ход на бременност при промяна на показателите?
Всъщност, това изследване, което разбрха, че се пуска с БХС, за прекламсия какво точно представя и какво се изследва?
Здравейте, много съжалявам за загубата ;-(
Според мен щом имате назначена терапия (само дано не е НМХ "през ден"), не е необходимо да изследвате други фактори на тромбофилията - терапията няма да се промени. В хода на бременността ще се следят някои показатели и ако се наложи - ще се направи корекция. Във Вашия случай терапията се налага не само заради факторите, но и заради развитието на предшната бременност.
За БХС и оценка на риска от прееклампсия - на някои места софтуерът прави такава оценка, не е специално отделно изследване, просто по време на самия БХС се прави и такава оценка, но не всеки и не навсякъде, поне доколкото аз знам, освен ако не се е променило нещо през псоледните 2 години. Тези рискове, от моите наблюдение, често излизат високи, така че не бива да се притеснявате, просто трябва следене, за да се хване колкото може по-навреме, ако се случи.
Успех със следващата бременност Ви желая!

# 668
Здравейте !
Има ли момиче с моите мутации стигнала до раждане ?
Знам , че въпроса ми е много общ , но търся надежда да се хвана за нещо . Подновяваме опитите и сърцето ми се е свило 😭

# 669
Да, Жасминче. Аз съм със седемте мутации и имам 3-месечно диване. С подходящата терапия и изкъсо следене се получават нещата .

# 670
Viola d'Amore , Благодаря много за споделеното мнение! Чета много мнения, след аборт в късна седмица след това има спряло сърчице. За това се притеснявам и реших да почитам и вас.
Терапия не е през ден, 0.4 фраксапарин или клексан, плюс аперин в началото на бременност. Тестване на всеки три седмици. Натаспин при увеличен ддимер. Имам и Интерлипид вливки, тъй като има леко повишение на НК клетки.
По принцип, в момента и на самите изледвания ми излиза повишени тромбоцитите, но ме увериха, че май вероятно са от АСЕ мутацията. За това и в момента пия асперин, все още не сме започнали опити. Минаха 6 месеца вече.
А, всъщност искам да ви попитам и нещо друго. Когато пия асперин вечер, но аз вечерям в 18 часа, след хранене го пия. Не е проблем, че е не в по късните часове на вечерта? Също, като започна тази терапия и трябва да ги има и двете, инжекцията и аперина през какъв интервал се правят или трябва да е едното вечет, другото сутрин?

# 671
Viola d'Amore , Благодаря много за споделеното мнение! Чета много мнения, след аборт в късна седмица след това има спряло сърчице. За това се притеснявам и реших да почитам и вас.
Терапия не е през ден, 0.4 фраксапарин или клексан, плюс аперин в началото на бременност. Тестване на всеки три седмици. Натаспин при увеличен ддимер. Имам и Интерлипид вливки, тъй като има леко повишение на НК клетки.
По принцип, в момента и на самите изледвания ми излиза повишени тромбоцитите, но ме увериха, че май вероятно са от АСЕ мутацията. За това и в момента пия асперин, все още не сме започнали опити. Минаха 6 месеца вече.
А, всъщност искам да ви попитам и нещо друго. Когато пия асперин вечер, но аз вечерям в 18 часа, след хранене го пия. Не е проблем, че е не в по късните часове на вечерта? Също, като започна тази терапия и трябва да ги има и двете, инжекцията и аперина през какъв интервал се правят или трябва да е едното вечет, другото сутрин?
Не е проблем кога го пиете аспирина Simple Smile
Иначе аз пиех аспирин вечер, а слагах НМХ сутрин.

# 672
  • Варна
Момичета, според вас има ли резон да се поставя фракси вечер ( д- р Сигридов е споменавал, че през нощта кръвта се сгъстява повече). Има ли от вас такива, които го поставят вечер и как се измества часът за апликация, постепенно ли?

# 673
Мисля, че през 4 часа се измества докато стигнеш часа, в който искаш да поставяш. Зависи обаче, дали пиеш аспирин, защото аз съм и с аспирин и всички доктори са категорични че аспирина трябва да е вечер и затова бия инжекциите сутрин. От трета градска, ако се консултираш с Паскалева също казват че е по-добре инжекциите да се бият сутрин.

# 674
Аз винаги съм слагала инжекциите вечер, а аспирин или натаспин сутрин. Часът се измества постепенно, аз го мърдах директно с 2-3часа,така ми каза една позната, която е питала Паскалева

Пс. Точно заради  интервюто на др Сигридов ги биех вечер, но като трябваше да следя анти Ха ги изместих сутринта и повече не ги преместих. Според мен като цяло е важно да е един същи час защото действат 24ч,едва ли е от огромно значение времето през денонощието.Но ето, всеки лекар си има своето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт