The Wheel of Time / Колелото на времето

• 29 549
  • 785
  •   1
Отговори
# 675
Епизодът за Руидиън - този епизод чаках почти 30 години (четох книгите на 13, не че съм толкова дърта 😉, но почти). Само Авиенда да беше бяла и червенокоса. Аз към такава и със зелени очи и съм много разочарована, че това, което ми вдъхна увереност в тийн годините, сега е заменено от политкоректна героиня, която няма общо с представата за айилка на Джордан. Все пак епизодът е страхотен, простете коментара за външния вид на героинята. Куладин пък е доста секси  😉

# 676
Ох, бях забравила колко ми е грозна и супер антипатична тази Егвийн, чак не мога да я дишам. Толкова ли нямаше други актриси, баш на тази са се спрели.
А спътника на Моарейн (забравих името на младежа) да се залюби с Нинив пък ми е върховна глупост, защото през моята призма е изневяра на Моарейн. Много извратено взе да ми става, чак се чудя как съм го гледала.
Факт е обаче, че съм забравила предните сезони, но определено няма да си правя труда да си го припомням.
Субтитрите биват.
Изгледах само серия 1, днес ще изгледам и останалите, но имам съмнения, че ще го зарежа сериала и няма да се занимавам с глупости.

# 677
Всички жени са много грозни, не мога да преглътна тази нова мода. Че и в едно малко и изолирано селце, където хората се женят помежду си, има расово разнообразие като в днешен Лондон. Пълна простотия.

И друго има - аез седай се познават по неразличимата възраст и младежкия вид, а тук са бая стари чанти, с извинение. И дебели, и грозни, и всякакви.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 11:16 от Черна станция

# 678
Бътерфлай, Нинив и Лан се обичат и в книгата, той никога не е имал взаимоотношения с Моарейн.

Изборът на жени е епик фейл, особено Авиенда и Мин. Авиенда е красавица, как я измислиха така.
Егвийн е от малкото, които всъщност не ми пречат като избор на актриса.

# 679
Изгледах епизодите от посочения линк, до 5 епизод има превод и субтитри. Харесаха ми сериите 4 и 5. Става интересно и е по-грабващо в сравнение с предните сезони.
Благодаря за предоставения линк!
Тоест още три епизода и ще има финал (8 епизод), предполагам?
Кога излизат епизодите?

# 680
Аз още не съм. На друга вълна съм и не ми се сменя.
Ако не е почнал превода ще налазя този сайт, нищо  че е лошо качество.

# 681
Аз още не съм. На друга вълна съм и не ми се сменя.
Ако не е почнал превода ще налазя този сайт, нищо  че е лошо качество.

Защо да е лошо качеството? Аз отворих само за проба и можеш да си настроиш на по-висока резолюция ако искаш. 1080р си е съвсем ОК за гледане на комп, че и на телевизор става.

# 682
  • Варна
Тука също са почнали превод https://www.addic7ed.com/show/8667 Не знам дали е добър.

# 683
Мерси ЧС, не знаех, че резолюцията се избира.

www.addic7ed не е много читав сайт за превод.
Но съм опирала и до него.

# 684
Епизодите излизат в четвъртък

# 685
Този сезон ми харесва, има динамика. Относно субтитрите в посочения линк за онлайн гледане, абсолютен механичен превод са и не стават. Още като прочетох амирлинска седалка и да бъдат привикани на пода.. сори, ама спрях да гледам с тези калпави субтитри.
В Адимтед върви превод, но има само за 1ва серия за сега, там превода е добре, поне си личи че се стараят.

# 686
Ама не става ли от  filmihop?

# 687
ами ако вместо Амирлински Трон ви е добре да е амирлинска седалка, или seaters вместо заседателки са седящи или някаква подобна безумица..
За мен подобни мехачнини преводи въобще не са добре и не трябва въобще да им се дава гласност.
Не съм тествал, но предполагам Chatgtp ще направи много по-сносен превод от тоя във филмихоп

# 688
Този шести епизод ми се видя странен, даже не го и разбрах.
Може да се каже, че беше подготовка за следващите два епизода, като развръзката ще е на финала…

# 689
Изгледах 7ми епизод, издразниха ме накрая. Отново рязка промяна спрямо книгите. Няма да пиша спойлери.
Епизодът обхващаше само битката за Две Реки.
Следващият най вероятно ще е разделен между пустинята и Танчико

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 19:50 от borosbg

Общи условия

Активация на акаунт