🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 10 (07.11 - 14.11) 🐄

• 72 021
  • 1 673
  •   1
Отговори
# 1 380
Може да няма, но може и да има.
От телевизията е трудно да се каже, тъй че спекулирам какво би могло да е.

На английски, терминът е "resentment". Не знам точния превод на български.
Комплексна негативна емоция, която включва горчивина, неодобрение, несъгласие, антагонизъм...

При Кирил, най-точният момент за илюстрация, който си спомням сега е, когато нарече Ралица "плазмодий".
При Чавдар са избухванията му за мястото на жената, например.
При Ваня се изразява в пасивна агресия - тя може с тънко гласче и усмивка да те извади от равновесие.
Какви избухвания при Чавдар, че наистина не помня? Веднъж удари по масата, което нищо не е, в сравнение с грозните избухвания, нападки и директни обиди от страна на Кирил. Мен не би ме било страх да съм в компанията на Чавдар, но на Кирил - да.

# 1 381
"Нарочен" , в смисъл,  че Чавдар е искал да излезе и се е държал грубо нарочно за да го номинират??
Не, мисля, че не искаше да е фермер и тогава направи коментар за жените. После сам си призна пред тях, че коментарът е нарочен, за да не гласуват жените за него.

# 1 382
  • Разпиляна във въображението
Доколкото си спомням коментарът на брат му е по повод думи на Чавдар за мястото на жените в бизнеса.

Намерих го:

- Малко ме загуби с изказването си, че жените сме слаби мениджъри в корпоративния свят, понеже сме си взимали решенията на база на лунния цикъл 😆
- Направил го е нарочно, за да ги ядоса и да го предизвикат за махане, а не защото го мисли...

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 20:06 от Miriel

# 1 383
  • Велико Търново
Аз само да попитам госпожицата ходила ли е на курсове по език на тялото, защото целенасочено като ръси мъдрости накланя глава, вдига брадичка и гледа премежено отвисоко...
Скрит текст:
И за какво "говори" всичко това?

Не е като цяла вечер да му се е навирала, буквално за няколко секунди и той избухна.
Не се знае дали е така. На нас ни го дават за секунди, но как е било там - може само да се гадае. И не, не оправдавам Кирил. Просто се стремя към обективност. Но тъй като в случая има неизвестни, е добре да се поглежда поне от две страни.

И все пак не е приятно пияна жена да ти се навира в личното пространство, да те прегръща и целува по бузата, защото точно това се опита да направи тя с него.
Извинявай, но това прозвуча сякаш пиян мъж може...

За мен също Ралица няма проблем с алкохола. А поставянето на "диагноза" е не само излишно, ами и идва доста отгоре. Дори и от специалист да беше.

# 1 384
  • София
Доколкото си спомням коментарът на брат му е по повод думи на Чавдар за мястото на жените в бизнеса.

Намерих го:

- Малко ме загуби с изказването си, че жените сме слаби мениджъри в корпоративния свят, понеже сме си взимали решенията на база на лунния цикъл 😆
- Направил го е нарочно, за да ги ядоса и да го предизвикат за махане, а не защото го мисли...

Е, то сега ако седнем и да мъдрим кой какво мисли и ще стане една...
А откъде знаем, че наистина си го мисли? Коментираме това което е казал. То постфактум всеки може да се оправдае. 😉
Кирил нагрубява конкретни хора, които не са му приятни, а защо не са му приятни ние не можем да знаем, защото виждаме много малко от тяхното нон-стоп съжителство.
А Чавдар заклейми целия женски пол. Разликата е огромна и не е в полза на Чавдар... 🙂

# 1 385

Намерих го:

Ааа, разбирам.
И за това има термин: "backpedaling".

Естествено, коментирам какво съм видял по телевизията.
Как е всъщност - мога да бъда разпънат на кръст, ходи доказвай кой какво си мислил тайно.
Иначе бих коригирал думата "избухване". Да кажем - съобщаване на мнение с доста назидателен тон.

# 1 386
По-принцип както баща ми казва грозно е една жена да се напива, НО аз Ралица не я виждам да има проблем с алкохола. Аз мога да възприема нейната постъпка да пиине малко алкохол в това че вътре нервите са опънати до край и това разцепване на групата на две може да е довело до това. Реакцията на Кирил за мен е двоен стандарт защото ако беше една от Теодора, Лора , Мартина си беше пийнала повече и започне да се закача и да се хвървя на врата на Кирил неговата реакция щеше да е съвсем различна и това на мен не ми харесва. Но ако е Ваня или Ралица , Живка не я слагам в това число щеше да стане това което стана вчера. Да обижда с всякакви епитети което не му прави чест.

# 1 387
А на мен не ми дава мира отношението към голямото дете ,което влезе с жена му.За него това дете сякаш не съществуваше.Демонстрация ли беше ,отношение ли ,беше грозно

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 21:08 от MG18

# 1 388
  • Mediterraneo
Ма онова момиче негово дете ли беше?! Или дете на жена му? Аз хич не разбрах. И в двата случая- ужасно отношение.

# 1 389
А на мен не ми дава мира отношението към голямото дете ,което влезе с жена му.За него това дете сякаш не съществуваше.Двмонстрация ли беше ,отношение ли ,беше грозно
Ама за това дете никой нищо не каза. Може да е просто роднинско дете, което е придружавало другите.

# 1 390
Той и на жена си никакво внимание не обърна, ни прегръдка, ни целувка

# 1 391
А на мен не ми дава мира отношението към голямото дете ,което влезе с жена му.За него това дете сякаш не съществуваше.Двмонстрация ли беше ,отношение ли ,беше грозно
племенница на жена му.

Той и на жена си никакво внимание не обърна, ни прегръдка, ни целувка
не е вярно това. Прегруща я и я целува няколко пъти.

# 1 392
Да, и на мен ми направи впечатление. Даже си помислих, че момичето е от предишен брак на жена му.

# 1 393
  • София
Племенница и я прегърна и нея, но нормално най-много време отдели на малкия си бонбон.

# 1 394
Имам чувството, че Пламен е изнасилил Преподобната. Такова покаяние, чистене на душата трябва да направи. Ама тя защо ходи непрекъснато подир него. Още един път ли да я изнасили?

Общи условия

Активация на акаунт