224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 199
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Споделям мнението на Moni за добрите специалисти в България.
Друга операция си правих (много съм доволна и благодарна) , на частно, въпреки че имам здравна застраховка тук.

# 631
  • Немция
Много е относително кой как ще го оперират и как ще се възстанови, където и да е опериран, зависи от толкова много фактори.

В България много трудно бих се навила на операция, дори на частно да е. За мен вероятността да те оплескат там е по-голяма.
Но аз по принцип съм по-недоверчива относно здравното обслужване в България, не от хубаво.

# 632
Моя въпрос беше по-скоро дали има избор за един от двата подхода. Защото единия е по-комплексен, но пък дългосрочно ако има изграден или зашит менискус има по-малка вероятност за артрози и други травми в коляното. Явно ще се пита.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 00:13 от bella-ciao

# 633

В България много трудно бих се навила на операция, дори на частно да е. За мен вероятността да те оплескат там е по-голяма.
Но аз по принцип съм по-недоверчива относно здравното обслужване в България, не от хубаво.

Аз също в никакъв случай не бих се доверила на български специалисти и болници. Чувала съм, че има добри, но освен зъболекари други не съм срещала на живо. И болниците не мога да ги преглътна. Брат ми преди две години го заразиха със стафилококи по време на операция на синузит или болничния престой. В Шотландия откриха какво му има, като беше със сатурация под 90. Един приятел нотариус от това почина след операция при много добър и избран от него специалист.
Но всеки си знае.

# 634
  • Берлин
Мен ме оперираха по спешност в Токуда преди 8 години някъде. Беше 10 от 10 - обслужване, екип, отношение. Но го броя като чудо свише. Дори не ми хрумва за каквото и да е лечение в Бг. Да пази бог!

# 635
  • Немция
Не знам какви са тези два подхода при менискус?
Предполагам, че е индивидуално-от случай до случай има разлики.
Най-добре е допитване до лекар, в Германия има и ортопедични амбулантни клиники, болницата не е единствената опция.

# 636
Ами единия бил да се отстрани част от повредения менискус .
Другия да се зашие и изгради
Сега не знам кога какво се прилага , но ако ситуацията допуска и двете дават ли право на избор?
Знам за часове и клиники, вече са направени такива. Питах за опит и за какво може да се пазари човек.
Явно всички в темата сме със здрави краци Simple Smile Ще  разпитам още насам - натам .

# 637
  • в сърцето на един мъж...
На малкия му правиха операция на коляното, но не са шили менискус, а връзките на капачката. Затова не мога да кажа нищо. Но мога да насипя само суперлативи за болницата. Тук оперират футболистите Simple Smile С това са известни.

# 638
ок. мерси.

# 639
Аз съм с отстранен менискус преди 40+ години. След като повече от година си го влачих скъсан, на 2 пъти направих блокажи - кракът ми оставаше сгънат в коляното.  Извадиха менискуса по "стария" начин- с отваряне на ставата. За шиене не е ставало дума. Твърдо препоръчвам като по-щадяща артроскопската операция - влиза се през 2 или 3 дупчици. И да, това коляно винаги е било по-проблемно от другото. Все пак още ми служат, въпреки годинките. Преди 7-8 години ми предстоеше  артроскопска операция на същото коляно, защото  се оказа скъсан другият му менискус и кракът ми не можеше да се сгъва. Междувременно, обаче, скъсаното "нещо" някак си се намести.

От собствения си опит с лекари /в БГ/ бих препоръчала няколко независими консултации. Струва ми се, че по финансови причини това е по-лесно осъществимо в БГ, а добри лекари се намират. По възможност, бих се оперирала извън БГ. А при сегашната ковид-ситуация твърдо бих избягвала нашите болници.

# 640
ужасно звучи като цяло.  значи все пак има възможност да се намести .

# 641
Bella, за съжаление имаме опит с операции на менискус в семейството. Дали ще се зашие менискуса или ще се изреже зависи от много фактори - вида на скъсването, възрастта на пациента, ангажираността на лекаря и т.н. Бих направила консултация с повече от 1 ортопед, преди да се вземе някакво решение.

# 642
ясно че трябва да се обикаля. хубаво е да се знае какво може да се изисква.

# 643
Тази идея за адвенткалендер ми попадна от една фейсбук група и реших да я споделя с вас, може да ви даде добри идеи за запълване на 24-те джобчета.

Скрит текст:

# 644
Pipi,
Благодаря, много ми харесва. Ще го препратя на мъжа и децата.

Общи условия

Активация на акаунт