Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 783
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Момиче, предстои ми първи преглед в началото на март и се чудя как да планирам пътуването. Ще сме с кола през Малко Търново. Някой има ли идея колко време отнема на границата, ако е пътувал през там конкретно. Засега имам запазен час в една клиника, около обяд, но се чуя дали ще успеем в един ден, ако запазя на още едно място сутринта.

През Малко Търново се пътува бързо, ако не е пазарен ден. Ние се върнахме миналия понеделник и бяхме единствена кола. Иначе напълно е възможно да се оправите за един ден, но си планирайте време за трафика и задръстванията. Турция са 1 час напред.

# 631
При нас ще се падне около 03-04 март. А за кой град да гледам дали е пазарен ден?

# 632
  • София
Момичета закъсахме го, днес бях в Турция и ми изписаха 1 рецепта с лекарства за подготовка на трансфер. Дадоха ми рецептата и казаха лекарствата никъде ги няма има останали само за стимулация и ме изпратиха без нищо Confused
Казаха, че най вероятно след вдигането на цените ще се появят и да следя кой ще ходи да ми ги вземе. Утре чакам професора да каже какво правим в случая и ако може да измисли нещо.
Подгответе се психически за подобна ситуация

# 633
Pepita5, ще се прибирате ли към България? Може да пишеш в групата във фейсбук да видиш кой какво има изостанало по шкафовете. Преднол и Рулид според мен всеки има останали хапчета в блистера и може да услужи. Също Прогестан може някой да се е презапасил и да си има резерви. А пък Лутинус имаше цяла купчина в една аптека в Одрин през ноемри, но аз си взех само витамини от тях. Не сме поръчвали за БГ, иначе казаха, че доставят.

# 634
Pepita5, ще се прибирате ли към България? Може да пишеш в групата във фейсбук да видиш кой какво има изостанало по шкафовете. Преднол и Рулид според мен всеки има останали хапчета в блистера и може да услужи. Също Прогестан може някой да се е презапасил и да си има резерви. А пък Лутинус имаше цяла купчина в една аптека в Одрин през ноемри, но аз си взех само витамини от тях. Не сме поръчвали за БГ, иначе казаха, че доставят.
Рулид купувах ноември в София, в първата аптека в която влязох го имаха наличен.

# 635
При нас ще се падне около 03-04 март. А за кой град да гледам дали е пазарен ден?
За Лозенград  ( Къркларели )

# 636
Не знам от къде идвате но ние от Бургас пътуваме и винаги си вземаме поне една нощувка. Пътуването през граница е с непредвидимо време, а шофирането в Истанбул е цяло приключение. На границата никога нищо не се знае, а и като стигнеш Турция веднага си с един час напред. Объркаш ли пътя  в Истанбул отиде половин час (а там може да се объркаш сто пъти за един ден), влезеш ли в трафика отиде час и и половина. Вечерния трафик в Истанбул е кошмарно нещо, да не попадаш в него, Няма вода, няма храна, няма тоалетна, няма нищо, стоиш в колата с часове. Най-добре си планувайте така, че да пътувате винаги през деня и си оставяйте поне час и половина два преднина. Освен това с нощувката ще си доставите и хубави емоции, с вкусна храна и малко шопинг. На шофьорът ви ще му дойде много отиване и връщане в един ден, даже няма и да успеете с времето вероятно. Иначе пътя е хубав и няма трафик, кошмарът е в Истанбул.
Момиче, предстои ми първи преглед в началото на март и се чудя как да планирам пътуването. Ще сме с кола през Малко Търново. Някой има ли идея колко време отнема на границата, ако е пътувал през там конкретно. Засега имам запазен час в една клиника, около обяд, но се чуя дали ще успеем в един ден, ако запазя на още едно място сутринта.

# 637
IRusinova, малко доста преувеличавате...
Пътуваме от Варна .
Тръгваме към 1.30ч  към 10.00-10.30ч сме в клиника Бахчеджи...
Преглеждат ни, купуваме  си лекарствата, взимаме от любимата баклава и нещо за хапване от Бешикташ и тръгваме към БГ.
Спираме за покупки в Лозенград и към 21.00ч по живо, по здраво сме си в  къщи без нощувка.
Като от целият маршрут, най-кошмарен и опасна е отсечката Варна -Бургас с най-много изпреварващи идиоти в предвид, че се минава и все нощем в двете посоки има опасност от изкачащи диви животни, а за дупките и бабуните...без коментар.

Penguin4e, можете да да видите ориентировъчно колко време е пътя като зададете вашето местоназначение в Гугъл (даже, ако го направите онлайн към 9ч ще видите реално какво е задръстванеро) и клиниката която искате да посетите, добавете 1час за часовата разлика и 1.30-2ч за трафика.
Ако имате въпроси пишете на лично да не спамя темата.

# 638
Здравейте момичета,може ли да помоля тези от вас с поставена диагноза -аденомиоза, да споделят какво са предприели преди трансфер като допълнително лечение. Аз вече си поставих блокиращата инжекция (Золадекс),което е задължително при това заболяване,но четох че е добре да се направят и вливки с интралипид т.к.заболяването се характеризира и с повишени NK клетки и възпалителни маркери в матката.Едва сега си обяснявам и последните 2 биохимични бременности в БГ(където никой не видя проблема), ,които бяха приключили на много ранен етап ЧХГ,съответно 3 и 2,оказа се че това е също типично за заболяването т.к. матката отхвърля ембрионите.Просто бих искала да знам какво са ви посъветвали да предприемете преди трансфер.Благодаря!

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 19:49 от kremkaramel78

# 639
Аз съм с аденомиоза-ще ти пиша на лично.
Здравейте момичета,може ли да помоля тези от вас с поставена диагноза -аденомиоза,какво сте предприели преди трансфер като допълнително лечение. Аз вече си поставих блокиращата инжекция (Золадекс),което е задължително при това заболяване,но четох че е добре да се направят и вливки с интралипид т.к.заболяването се характеризира и с повишени NK клетки и възпалителни маркери в матката.Едва сега си обяснявам и последните 2 биохимични бременности в БГ(където никой не видя проблема), ,които бяха приключили на много ранен етап ЧХГ,съответно 3 и 2,оказа се че това е също типично за заболяването т.к. матката отхвърля ембрионите.Просто бих искала да знам какво са ви посъветвали да предприемете преди трансфер.Благодаря!

# 640
  • София
Ще помоля, ако е удобно и на мен да ми пишеш за аденомиозата.
При вас виждат ли я на ехограф, при мен никога не е ставало на въпрос, че имам, единствено на предпоследната хистероскопия излезе в хистологията, сега чакам епикризата от последната, имам леки съмнения, че въобще имам, клиниката е в БГ.

# 641
Тя се вижда на обикновен преглед. Пиша ти
При вас виждат ли я на ехограф, при мен никога не е ставало на въпрос, че имам, единствено на предпоследната хистероскопия излезе в хистологията, сега чакам епикризата от последната, имам леки съмнения, че въобще имам, клиниката е в БГ.

# 642
Kupu,здравей.С теб се познаваме от една друга тема и понеже знам историята ти,бих искала да те посъветвам да разнищиш добре въпроса.И при мен в БГ никой никога не се усъмни,а д-р Тургут я видя още на първия ехографски преглед и каза,че опитите ми в БГ са били обречени(четири свежи трансфера,2 завършили с биохимична още в 1ите дни след трансферите).Като се разрових се оказа,че без специална терапия шансът за успех е 0!!!Матката "изхвърля" ембрионите веднага след имплантация,а дори и да стане бременност почти винаги завършва с аборт във втория триместър.
Щом имаш биопсия това е най-сигурният метод за доказване на заболяването,но както се оказа добрите спец.го виждат и на ехограф.Дано все пак при теб не е това!

# 643
Здравейте,
Във връзка с предстоящ първичен преглед в Мемориал си направих изследване за тромбофилия и ми излезе следният резултат:
"При нужда от яйчникова стимулация може да е свързан с индивидуален атипичен отговор, тъй като имамодулиращ ефект върху фоликулогенезата." Някой може ли да ме посъветва при какъв лекър трябва да отида да ми го разтълкуват? Някой знае ли какво означава?

# 644
Здравейте,
Във връзка с предстоящ първичен преглед в Мемориал си направих изследване за тромбофилия и ми излезе следният резултат:
"При нужда от яйчникова стимулация може да е свързан с индивидуален атипичен отговор, тъй като имамодулиращ ефект върху фоликулогенезата." Някой може ли да ме посъветва при какъв лекър трябва да отида да ми го разтълкуват? Някой знае ли какво означава?
Може да отидете на генетик. Аз също имам такава мутация, но нямаше никакво отражение при стимулацията. Извадихме толкова яйцеклетки колкото очаквахме.

Общи условия

Активация на акаунт