Навън може да трещи и да вали, а ЯНУРЧЕТО на топло в мама сладко спи!

• 42 110
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Snowwhite12 аз трябваше да храня малката и да се цедя...
Тази нощ (2ра у дома) ми спа много добре, снощи към 6 я изкъпахме и нахранихме да не е много късно после, спа до 11, в 11 измих дупето, смених памперса, яде, сега в 4 същата процедура и пак спинка, дано имаме повече такива нощи. Аз си се цедя на 2, 3 часа макс, но това не е драма.

# 661
От аз тази нощ не съм спала много, мъчат ме едни киселини ама и аз не знам от какво са 🙈 благодаря ви за отговорите за носилки 🤗
Аз още нещо се сетих да питам мамите, които са в Германия- тук клизма правят ли в болницата 🤣🤷‍♀️
И те на последно място ви пожелавам топло и приятно посрещане на празниците ❤

# 662
Ето това съм снимала от матрачето. Сестра ми помогна с избора, тъй като има вече опит с бебе.

Vani_yo основно ще е, защото с баткото имахме дървено и си седеше неизползвано почти 😁 а аз да питам какъв матрак сте взели, че аз за сега още гледам 🙈

Момичета да ви питам някоя от вас взела ли е или смята ли да взима ергономична раница 🤷‍♀️

# 663
За първа вечер да не се събудя от киселини и да ровя по цяла вечер в телефона, а вие такъв купон да сте спретнали... Не са хубави тези работи. 😆😆😆
Като видях сега снимката за матрачето да попитам - според вас кой вид е по-добре (съответно и за кошара) 120×60 или 140×70? И до каква възраст се използват?

# 664
Лично аз смятам да използвам кошара до към 2 годишна възраст /ако издържи толкова самата кошара Grinning / и после да купим голямо легло. Затова матракът е и 120х60. Разбира се това са само желания и размисли засега, надявам се и да се осъществят.
За първа вечер да не се събудя от киселини и да ровя по цяла вечер в телефона, а вие такъв купон да сте спретнали... Не са хубави тези работи. 😆😆😆
Като видях сега снимката за матрачето да попитам - според вас кой вид е по-добре (съответно и за кошара) 120×60 или 140×70? И до каква възраст се използват?

# 665
Ние вземахме некст ту ми, отделно обзаведохме и стаята за когато стане голямо с легла 90/180, но ми липсва точно средното легло, за което още не зная какви размери да бъде.

# 666
Ние нямаме място за повече от 60×120. Но според мен такова легло може спокойно да побере дете до 3г възраст, колкото и едро да върви. Сега малкото е на 2г (90 см) и наскоро го преместихме в голямо легло 90×200 (за да освободи кошарата). Изглежда малко смешно колко от леглото остава свободно, но не е имало проблем да спи там. Сложила съм и преграда да не изпада.

# 667
О, и аз отново кукнах в 5:30h, но ви прочетох чак сега. Напоследък нощите са къси и тегави, маú от тук нататък по-добре няма да става. Вчера за пръв път имах някакви контракции (примерно 3 пъти за 1 час) и когато бебето през нощта часове наред направо искаше да ми избие коремната стена и да излезе през нея, само се молех да изчака още 24 часа Rolling Eyes . Утре  наú-после влизам в 37.седмица и както споменах едва от този момент биха ме приели в болницата, та ми е супер тегаво тези дни да добутам до утре Neutral Face . Дали от напрежение или не, преди малко пак имах контракции, за момента се спряха обаче. Може да звучи глупаво, но понеже ми е за пръв път наистина не знам болките тип менструални + в кръста дали са контракции, но така ги определям, защото са за кратко и регулярни (в моя случаи, през 20 мин). Ако греша, някоя по-опитна мама да ме поправи / успокои Simple Smile

Относно водите: в тези седмици е напълно възможно и аз също бих звъннала поне в болницата. От друга страна моето течение понякога се проявява точно така, като малко водопадче Nerd , и е прозрачно точно като води, та в 20.седмица като ми потече по краката, си бях изкарала акълът...та, не се знае, но наú-добре да се консултира момичето, което беше писало. Успех!

@dimsito: за клизматa с изненада научих на курса, че и тук правят клизма! Едно мъничко пакетче от примерно 50 мл течност е и е препоръчително, но не задължително. Ако откажеш, няма да те насилват.

# 668
Нашата дървена кошара е 140x70. Баткото спа в такава до 2год. и нещо и след това в легло 90x200. А иначе взехме и кошарка некст ту ми, но тя така или иначе се ползва много за кратко.
Аз днес влизам в 39 седмица. Снощи се събудих в 4 часа от контракции и помислих, че е дошъл момента, но ми се размина.
На мен клизма и с първото раждане в България не са ми правили, защото преди раждането бях цяла нощ с разстройство и повръщане и нямаше смисъл. За тук не знам.. предполагам, че съвсем скоро ще разбера. Grinning

# 669
Ние сме с кошара с падаща преграда с размери 120х60,  тъй като в спалнята няма повече място а след година някъде ще му направим стаята дай Боже
Момичета желая ви топла вечер и най-вече сбъднати мечти

# 670
Добро утро и Весела Коледа, момичета! Flowers Evergreen Tree Nature Star

За кошарата: Ние сме с дървена кошара, която се трансформира в легло до 6 години уж, ама това зависи от самото дете колко е голямо на тези години, реално май е до по-малко... Матракът е 140×70 до колкото помня, има страна за бебета и такава за малко дете. В началото бебето ще спи нощем при нас в легълце 90×50 (не помня точните мерки) тип кошница на колелца.

Палмтрий, дано да е все така спокойна малката Мария!

Диаз, определено са контракции менструалните болки и тези в кръста, особено ако са редовни на интервали. Аз много ги усещам по този начин и докато зацепя, че са контракции ми отне време. В момента винаги имам в дни, в които съм ходила много пеша или съм чистила. Дори на толкова кратки интервали, че почти всяка нощ съм в готовност за болницата вече, ама се оказва грешна аларма. :Д  

Димси, да, правят, но само, ако има време и искаш естествено. Ако раждането почне много бързо и практически бебето ще се роди до час-два, няма време за клизма.

Тази нощ нещо ме нападнаха емоциите пак и си поревах, пречистващо. Joy Последните дни така ме е ударило на настроения... но май си е нормално: хормони+актуалната ситуация.

Хайде дано днес има поне едно коледно подаръче за тези от нас, които са в по-напреднали седмици и го искат! Hug Аз вече не вярвам да родя в 39та седмица, тя утре и свършва...но ъова е положението. Ще се чака.

# 671
Добро утро и честита Коледа, скъпи дами! Бъдете здрави, щастливи, желая на тези на от нас, които са в очакване, всичко да протече леко и безпроблемно, а на онези, които вече гушкат съкровища, да прекарат най-щастливата си Коледа!

При мен няма никакви признаци, че скоро ще става нещо, днес съм 36+2. Лекарката каза, че така или иначе седалищните бебета рядко тръгват сами, понеже няма главата не натиска. Чакам мъжа ми да стане и да отваряме подаръци, после ще идем да на гости при баща ми за обяд, че е именик, а вечерта ще празнуваме двамата вкъщи.

# 672
Честота Коледа, желая на всички много здраве и щастие, и скоро да гушкаме бебешорите ❤ и аз си мисля вече, че моят младеж ще изчака и ще се роди януари, но нищо не се знае 😁

# 673
  • Ботевград
Добро утро и Честита Коледа🎁🥂🎄
Пожелавам ви здраве, щастие и много сбъдни мечти. Топлина в семействата и радост в душите💕
Всички чакаме вече с нетърпение най-хубавия подарък, но моя си го искам догодина😁Иначе аз индикации за раждане нямам и чакам да отминат празниците спокойно 😁

# 674
  • София
Весела Коледа, момичета! Бъдете здрави и нека тези от нас, които все още чакат - да получат леко и безпроблемно най-хубавите си подаръчета!
Мен кръста след дълго стоене в една поза ме боли, но е относително за кратко. Като се раздвижа ми минава. Вчера направихме една голяма разходка преди вечеря и май ми дойде в повече, но след кратка почивка всичко си дойде на мястото...
Днес дали ще имаме някое малко коледно чудо?

Общи условия

Активация на акаунт