Отговори
# 15
  • София
Emi_jamie, аз не я карам да повтаря, тя сама го прави. Като я питам "Къде е кака?", не ми отговаря, а повтаря "кака" , ако я питам "Къде са ти обувките?" повтаря "буки" и отива да ги донесе. Лошото, е че като беше по-малка на сокчето започна да вика "катче", сега може да казва "токче", което е по-близо до истината, но навика надделява. Така и с други думи.
Няма какво да се притесняваш за Лили, Яворов е от късно проговорилите Laughing

# 16
  • София
Мерси много emi_jamie    bouquet, тази приятелка живее в Сухата река и ще и е близо да ходи да си взима от там, веднага ще и кажа - ааа,забравих да питам горе - долу на какви пари са? Има ли голяма разлика с тези дето са по магазините?
Мерси и извинявай, ама тя ще ме пита жената
Лек ден на всички ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 17
  • София
  Ваня и milka_mihaela, безпроблемно да ви изникват зъбетата на дечицата  Peace
  Доне, мина ли хремата на Кико  newsm78
  emi_jamie, нормалната норма за течност на ден е 100-120 ml на 1 кг. Ако сте в нея, няма причина да се тревожиш.
  jujka, браво за думичките  Hug
 shoshi, поздравления за Мартинка с гърнето и разбира се с говоренето  Hug

Алекс върви към подобрение, покашля сравнително малко и няма сополки  Peace. За думичките, не е от говорящите, но като му кажем нещо разбира  Laughing. За домакинските съдове и уреди и при нас е голяма забава. Все търси да ги включи в контакта, съответно уредите. Обича и инструментите на тати. Като вземе отверката и ходи да завива  Joy

За Коледно парти - искате ли всеки, който има желание да напише и в детски клуб да го отпразнуваме, който ще е затворен само за нас. Последния път в "Патиланци" беше голяма лудница и не се видяхме.

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 11:24 от Dori

# 18
  • у дома с любимите си хора
Искам да благодаря на Ваня за корекцията.
Вико може да казва морков,куче,котка,кон,мляко,хляб,кака,батко/отскоро/ и ябълка.Иначе от животните имитира магарето,патето,кокошката и петела,крава,гълъб/него го знае от 1- годишен/,коня,змията,абе с една дума доста животни.Абсолютно всичко разбира и може да посочва доста неща.Знае какво значи "да" и "не"  и ползва и двете думи.Често прави изречения от рода на "Дий кон" или "Мамо иска папа",което ме кара да изпадам в глуповато умиление,нещо, което не съм подозирала,че ще ми се случи.Да ви кажа честно проговарянето е много индивидуално.Познавам едно момченце,родено на 18 април,което още на годинка  и месец казваше "благодаря",можеше да имитира как ходи бабата с бастун,да пее песнички ,да произнася сложни думи като пеперуда и пр.Тогава се бях уплашила,че с Вико нещо не е наред.С времето разбрах,че това са глупави притеснения и че Ви като истински ОВЕН ще проговори само и единствено тогава,когато реши.И спрях да се тревожа.
Между другото Ви беше болен от някаква вирусна инфекция  с температура около 40 градуса и хрема и бяхме на АБ,но вече е добре.Чудя се дали да го пускам отново на яслата.Днес научих,че майка си изпратила детето с остър конюнктивит/с пълното съзнание/ в съседната група ,а тя пие кафе навън и пуши цигари и да ви кажа направо изпаднах в ярост.

# 19
  • у дома с любимите си хора
А забравих за зъбите.И нашите кътници избиха отдавна.В момента сме с 4 кучешки,от които 3-те изцяло се виждат,а на единия само връхчето е пробило/а уж започнаха едновремено/.Обаче такъв ужас,какъвто беше с тези последните зъби-кучешките,не сме имали.То не беше отказ от ядене,не беше хрема,писъци.Аз да ви кажа не ги мажа с нищо.За първия зъб бях взела "Калгел" обаче,тъй като не се наложи,пък и после пак го подарих.
Иначе всяка вечер след хранене мием  зъбите на Вики с паста и четка и той дори опитва.Следва продължение-да започнем и сутрин.

# 20
  • София
...
 emi_jamie, нормалната норма за течност на ден е 100-120 ml на 1 кг. Ако сте в нея, няма причина да се тревожиш. ...
...
     За Коледно парти - искате ли всеки, който има желание да напише и в детски клуб да го отпразнуваме, който ще е затворен само за нас. Последния път в "Патиланци" беше голяма лудница и не се видяхме.

Влизаме в норма за водопоя - за едно денонощие изпива около 1литър, като по-голямата част я изпива през нощта Tired
"ЗА" Коледно парти съм, стига да сме здрави. Имам наблюдения само от две клубчета - "Патета"  Peaceи "Лейди".

Мерси много emi_jamie   bouquet, тази приятелка живее в Сухата река и ще и е близо да ходи да си взима от там, веднага ще и кажа - ааа,забравих да питам горе - долу на какви пари са? Има ли голяма разлика с тези дето са по магазините?
Мерси и извинявай, ама тя ще ме пита жената
Лек ден на всички ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Там има всякакви модели и марки памперси. "Памперс" там са на цени като по магазините, когато купуваш на дребно.  Не знам за по-големи количества какви отстъпки правят.  newsm78 Blush
Но аз "открих" едни, които се казват "Пипи" и са много добри като качество и цена, дори направо са прекрасни. От тях  40бр. от 4 номер (9-18кг) струват 8.30, а 40 бр. от 5 номер (от 11кг нагоре) струват 9лв и нещо. Имат и разфасовки от 50бр. на горепосочените номера.

# 21
  • София
Аз се включвам пак с въпрос Grinning
Как разбирате кога хремата се дължи на зъбоникнене?
На Лили сега и пробиха връхчетата на горните кучешки и едновременно с всички други признаци (пиене на вода, будене и рев през нощта и др.) се сдоби с хрема. Обаче преди да потекат сополите тя си кихаше, и аз реших че е настинала.  Confused Освен това никога не е имала сополки заради зъби. Аз дори снощи и слагах виброцил, защото не можеше да диша през нослето. Rolling Eyes
Сега обаче като чета, колко проблемно излизат кучешките зъбки и при вашите деца, се зачудих и замислих по въпроса. newsm78

# 22
  • София
При Мартина зъбоникненето не винаги е придружено от хрема, но почти винаги с разтройство и като стане неспокойна и раздразнителна картинката се изяснява. Имаше хрема само един път без Т и кашлица, а с гореизброените екстри. Капах само физиологичен разтвор и се оправи.
За коледното парти не мога да предложа кой знае какво. Имам впечатления само от 2 люлински клуба. "Бамби" е нов и хубав, другият е малък и не става, въпреки че ако се съберем много хора ще ни трябва нещо доста голямо.
По принцип имам информация за доста клубчета, защото една приятелка ме помоли да й потърся нещо подходящо за РД. Имаше едно с видеонаблюдение - майките си седят и си пият кафето в отделна стая и в същото време наблюдават децата.

# 23
  • София
Включвам се набързичко да кажа, че съм ЗА парти, но освен Патиланци от друго нямам впечатления, ще е супер да можем да сме някъде, където да е само за нас.

# 24
  • София
         Добро утро   Coffee

Вилиан, браво за големия речник  Peace. Както сама казваш, всичко е индивидуално. Хубаво е, че сте здравички. Ако имаш възможност си постоите малко вкъщи преди да започнете яслата.
 emi_jamie, за водичката съм чела мнение на д-р Гергинова (неонатоложка в "Шейново"). За хремата дали е от зъбките не мога много да ти помогна, защото отдавна не са ни избивали и нямаме много зъбета   Laughing
  Jujka, на пазарчето на "Герена" има една сергия с памперси. По-точно тази, която е към края. Например номер 4, ги взимам за 0,39лв. независимо на бройка или цял пакет. Има доста видове и по-евтини. Може да предложиш на приятелката ти.

Хубаво е, че има интерес към коледното парти. Всеки, който има възможност може да разпита за оферти и да обменим инфо bouquet. Важното е да сме самостоятелни  Hug

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 10:07 от Dori

# 25
  • София
..........

Имаше едно с видеонаблюдение - майките си седят и си пият кафето в отделна стая и в същото време наблюдават децата.
В "Патета" е така.  Flutter

# 26
Еми, за хремата и зъбите - педито каза, че е напълно възможно когато пробиват горни зъби, да избие в хрема. И че е възможно и при Кико да е от това, защото е само хрема с леки покашляния и леко зачервено гърло.
Снощи обаче бяха страшни ревове и писъци и ще взема да пробвам Генгигела, че в чудо се видях  Tired
Ето малко нови снимки от нас:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=13284&AlbumId=73462

# 27
  • София
Дона, много хубава майка има Кико  Laughing Комплименти  Flutter
А той е Голям сладур и таз коса... да даде малко на Лили. Praynig  Wink
А относно хремата - мен ме притесняваше факта, че доста кихаше преди да потекат сополите. И това кихане го свързвам повече с настинка. Не че ако е хрема от зъби би ме успокоило нещо, защото все ще си я гоня с капките и кърпичките Crazy
Обаче като има ревове и писъци нощем заради зъбите директно давам Панадол, така има мир и сън за всички.

# 28
  • София
Дона, големи бонбони сте с Кико. Непременно трябва да запозная Мартина с него. Grinning
Еmi_jamie, когато на Мартина й пробиват зъбки винаги страшно я сърби нослето. Да не би и Лили да я сърби и затова да  киха?

# 29
  • Paradise
Включвам се и аз Simple Smile
Благодаря много на Шоши за инфото относно клуб "Бамби" Hug Hug
Много ни хареса там, особено на Макси. В събота смятаме пак да го посетим Party Party
Доне, ма много джиджан Кико, пу-пу, страхотен е, не че мама е по-долна класа, де Wink и тя мацка Flutter
Еми, при нас зъбоникненето с хрема е явление при никнене на кътници и кучешки, но когато ги изкарва Макси на рекорд.
Той има всички зъби (поне доколкото виждам) с изключение на един кучешки, който го мъчи вече 2ра седмица. Нощно време е кошмарно, надявам се скоро да пробие...
И аз съм ЗА партито; идеи никакви нямам Sad, само Патиланци се сещам.

Макси бърбори много, все повтаря, къде го докарва, къде не Crazy
На моменти се чудя и мая какво иска да ми каже, засега се справям, де Grinning
Катери се, много, ужасно много.. За секунда прави 2 бели и е намислил 3тата. Ей тъй на съм на моменти Crazy, а идва и моментът, в който нервите не издържат... Tired
Но като цяло сме добре Sunglasses
Катери

Общи условия

Активация на акаунт