За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 26 067
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, току що забелязах нещо в корема на 6 месечно бебе и естествено писах веднага на педиатъра, но не знам дали ще ми отговори днес. Забелязвате ли разлика в дясната и лявата част на корема? Сякаш лявата част на бебето е подута? Възможно ли е, защото днес не е ходило по голяма нужда. Струва ми се подут стомах?
Много му е подуто стомахчето. Тази част, която се вижда подута, от кога е? Когато вдигнете бебето пак ли се вижда? Сякаш и от двете страни е така. Поне на снимката, така се вижда. Посетете лекар, прилича ми на жабешко коремче. Давате ли вит Д? Колко тежи бебето? Някакви неразположения?
Друго неразположение освен, че не е ходило по голяма нужда вече втори ден не виждам. Има и доста газове май. Иначе е само отляво. Когато го вдигнем не се вижда. Бебето е 8.800 кг и е 69 см. Давам Вигантол по препоръка на лекар по 3 капки дневно! Педиатърът ми отговори тази сутрин “Наблюдавай го” 🤷🏼♀ Мисля, че е вродена деформация на гръден кош

# 496
Момичета, някой знае ли за какво служи тази квадратна част с връвчици горе на чувалчето за количка?

# 497
  • Пловдив
Ние имаме дървения сет на Икеа. Моят човек много им се кефи, сяда си, мести столчетата, те са доста леки. Сега освен че си играе и слага някоя играчка на столчето до него, почва да проявява желание да се храни там Simple Smile на 1г7м е

едит: Също много лесно се почиства.

Лошото е че от месец почти го няма наличен …. Всеки ден го дебна, нямам търпение да го купя Simple Smile много е изгоден и практичен.

# 498
Ние имаме дървения сет на Икеа. Моят човек много им се кефи, сяда си, мести столчетата, те са доста леки. Сега освен че си играе и слага някоя играчка на столчето до него, почва да проявява желание да се храни там Simple Smile на 1г7м е

едит: Също много лесно се почиства.

Лошото е че от месец почти го няма наличен …. Всеки ден го дебна, нямам търпение да го купя Simple Smile много е изгоден и практичен.

Дано го пуснат скоро в продажба.. в олх видях на цена от 60лв , не знам дали е същото качество.

# 499
Мами,пак се включвам с два въпроса. 🤪
1. Каква е разликата между Стеримар и Стеримар baby?😭🤔
2 Бебка използва Мустела Стелатопия обогатен със слънчоглед,една приятелка ми даде Юриаж хидра бейби да го пробваме,мажа я 2дни,няма промяна в кожата,искам да го сменя,защото мирише доста приятно,да рискувам ли?

# 500

Накрайникът. Baby вариантът има удебелена част, един вид предпазител. Като състав са 1:1

# 501
Мами,пак се включвам с два въпроса. 🤪
2 Бебка използва Мустела Стелатопия обогатен със слънчоглед,една приятелка ми даде Юриаж хидра бейби да го пробваме,мажа я 2дни,няма промяна в кожата,искам да го сменя,защото мирише доста приятно,да рискувам ли?
1. В силата на пръскане.
2.Не виждам никакъв риск, това е козметика, не лекарство.

# 502
  • София
Момичета, дали имате впечатления от д-р Гайтанджиев педиатър от поликлиниката близо до Трета градска болница в София?

# 503
Мами дали знаете с какво мога да почистя надраскано от червен маркев върху дивана 😀 изобщо маха ли се ? Някой с опит? Благодаря❤

# 504
  • София
Пинки, от магическите гъбички пробвала ли си? Аз изчистих така химикал от дивана, за маркер не знам от личен опит все още Grinning

# 505
Пинки, от магическите гъбички пробвала ли си? Аз изчистих така химикал от дивана, за маркер не знам от личен опит все още Grinning
Ще пробвам 😃нямам такава гъбичка , малката като за първи опит надраска дивана 😂

# 506
  • София
Мами дали знаете с какво мога да почистя надраскано от червен маркев върху дивана 😀 изобщо маха ли се ? Някой с опит? Благодаря❤
Извинявайте момичета, ама темата е за бебета а не за химическо чистене. Ако има модератор се чудя защо не се намесва. Има и отделни теми за кошове, колички , и т.н. пособия. Нищо лично, всеки с проблемите си, но така се разводнява темата. Например Мамасита има наистина важен въпрос по-горе, но почти никаква реакция даже нелепо след нейния въпрос някой да пита за чувалчета за количка.

# 507
  • София
Отговаря се на това, което знаеш отговора и имаш опит.
Ние не  сме лекари и диагностика по снимки, извинявайте.
Темата е обща!
Не всеки знае и рови да търси ко кретнатс тема.

# 508
Момичета, някой знае ли за какво служи тази квадратна част с връвчици горе на чувалчето за количка?

Нашето е подобно , завързва се за гърба на количката(на нашата има възможност).

# 509
  • София
Kene, тук не е лекарски форум. По снимка не може някоя мама (както и някои лекари) да каже какво е, що е и как да се лекува. Има си специалисти за това и се намират в медицински учреждения. Най-много някоя незапозната мама да каже нещо, потребител да го изпробва на детето си и да влоши в пъти положението. Когато не се знае отговора на нещо, не се пише коментар, за да не се заблуждава.

А и темата е обширна. Не е написана за какво точно е, а е "бързи въпроси, отговори, съвети" и всичко свързано с бебета, включително и чувалчета, чистене, обличане и прочие.

За да не е спам: като гледам чувалчето - за нещо се захваща това (облегалка, самата количка). Няма ли някакво упътване към него? Или в нета някое видео как се слага?

Общи условия

Активация на акаунт