За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 661
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Както казах, аз съм давала общо 4-5 пъти, заради зъби. Виждам, че има зъб, който се опитва да пробие, давам първо гелчета и гризалки, в повечето случаи Калгела върши работа. Ама като продължава да реве истерично, направо си дере лицето с ръце, видимо я боли. Като стана на 1г и 7-8м, повтаряше боли и сочи устата. Давах Панадол и след 15-20мин се успокояваше и заспиваше. При такава ситуация аз не мога да гледам, че детето ми го боли и да не правя нищо. Вече има 19 зъба излезли, остана още 1.

# 616
  • София
Little.heart, нека приключим темата. Доста майки тук се е случвало да даваме Панадол. Явно ние всички сме глупави и ужасни майки и е по-добре да оставим децата в криза да реват и да се тръшкат от болка. Ужас направо, как може вместо да ги гушкаме и милваме да помислим за други варианти. Ако ти можеш да гледаш детето си в такова състояние, давай. Гледай си клипчетата на зъболекари и следвай техните съвети.

Панадол съм давала и 6м след отваряне, повече от това не.

# 617
Ако седи в хладилника на Панадола му няма нищо . Съдържа захар за това се разваля след месец ,но в хладилника може да седи докато го израсходвате .

# 618
Здравейте, не мога да открия информация за бебе на 6 месеца каква е референтната стойност за желязото? Бебо има 6.7 и показва, че е ниско! Притесних се, писах на личната, но чакам отговор.

# 619
Здравейте, не мога да открия информация за бебе на 6 месеца каква е референтната стойност за желязото? Бебо има 6.7 и показва, че е ниско! Притесних се, писах на личната, но чакам отговор.
6.3-17.3 μmol/L.
Но това не е достатъчно-нужно е още:
* нива на феритин, желязо-свързващ капацитет и трансферин.
иначе- нямате диагноза. Моля да внимавате, долната нормална граница за феритин, дете на 6м е 6 μg/L. А не 10-11 както при възрастните!

# 620
Абсолютно подкрепям мнението на JayRay.
Детето ми е на 2.2г и не съм изгледала нито едно клипче до момента.Не бих слушала някакъв си, пък било то и зъболекар. Детето си има педиатърка, на която имам пълно доверие. И аз явно съм от много лошите майки, защото на дъщеря ми й избиват кътници и я боли. И не, не гадая. Тя говори изключително добре и сама казва, че я боли зъб и дори показва точно кое зъбче. Много ясно, че ще й дам Нурофен, а няма да я оставя да се дере. Три поредни вечери давах, двата зъба пробиха и нещата се нормализираха. На детето нищо му няма!
Нас възрастните като ни боли зъб, защо вземаме обезболяващи? Значи ние можем да си облекчим болката, но да оставим децата ни да реват!

Аз спазвам срока на годност на сиропите, въпреки, че едва ли нещо би им станало.

# 621
Birdie, определено в Бг само се казва как лекарите не стават, не знаят, как ей тука ей ти клипче в нета (то и аз мога да напиша, че съм еди какъв си хирург и кое как да се прави, а да съм тираджия реално) и майките лекуват деца по форуми и Интернет, че там така пише, а тоя дето е специализирал и учил 10г нищо не разбира. Има причина масово в чужбина да не можеш да си купуваш ей така лекарства и да се самолекуваш, което е ужасно порочна практика в Бг.

По - добре видеа на специалисти, отколкото мнения в бг мама, от типа един човек ми каза, че е ок да давам панадол на детето ако плаче....Зъбите растат с месеци, всеки ден ли ще давате? А като израстат всички зъбки и детето продължи да има истерични изблици, и ви се струва, че нещо го боли, какво ще правите?
Е как какво? Ще минат на антибиотик естествено.

# 622
  • София
Какъв аб за рев, хайде пишете смислено.

# 623
Какъв аб за рев, хайде пишете смислено.
Няма смисъл…

# 624
Няма нищо лошо в това, човек да гледа видеа на специалисти или да чете книги, или да се образова по някакъв друг начин.
Лошо е да се подлъгват другите майки, които разчитат на информация от форума, както и аз съм го правила много пъти.
Не е редно да се дава панадол за зъби, това е. Особено на деца под 1 годинка. И всеки лекар, педиатър и зъболекар, може да го потвърди. От там нататък всеки може да прави каквото си иска.

# 625
Ооо...да, много по- добре е да оставиш да детето да реве часове от болка. Другия път вас като ви боли нещо стойте и чакайте да ви мине...

# 626
Когато детето е под 1 годинка как разбирате, че реве, защото го болят зъби? То и по-голямо да е, пак не е много сигурно, че ще разберете...

# 627
  • София
По-добре е да се приключи темата. Ясно е, че някои се имат за по-образовани и за гурута в отглеждането на децата, а другите не ставаме и ще си тъпчем децата с АБ цял живот (пък нашите лекари са с купени дипломи и да си ги хвърлят, че за нищо не стават и те)....
Хубаво е понякога като се чете да се осмислят нещата. А майки, ако лекуват деца от неща прочетени във форум без да обсъждат със специалисти дори не трябва да се коментира.

# 628
На мен моя позната ми каза, че съм луда да давам отрова (АБ) на детето си - при црп 33,40 и 90. Какво да кажа, без коментр. На црп 90 беше на венозни дори. Никой не иска да си “трови” детето с каквото и да било. Не си избираме ние.

# 629
Здравейте, зебелязах това на небцето на бебенцето ми. Ще се свържа и с педиатъра, но ако някоя знае какво е ще помоля да пише. Благодаря и лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт