За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 651
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
По-добре е да се приключи темата. Ясно е, че някои се имат за по-образовани и за гурута в отглеждането на децата, а другите не ставаме и ще си тъпчем децата с АБ цял живот (пък нашите лекари са с купени дипломи и да си ги хвърлят, че за нищо не стават и те)....
Хубаво е понякога като се чете да се осмислят нещата. А майки, ако лекуват деца от неща прочетени във форум без да обсъждат със специалисти дори не трябва да се коментира.

Хубаво е да приемеш собствения си съвет и да се върнеш назад и да прочетеш и осмислиш какво си написала ти, и какво аз. До тогава спорът с теб ще е безсмислен.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 22:13 от Little heart

# 631
  • Седмото небе
На мен ми прилича на някаква афтичка може би. Или ако е гризнало нещо неподходящо детенцето да е някаква раничка? Но пък е доста навътре в устната кухина? Странно нещо наистина, пишете моля после какво ви е казал педиатъра!

# 632
Мами здравейте, ползвате ли инхалатор и каква марка, може ли мнения? 😊

# 633
Да, ние ползваме Mr.Hippo на Pic. Иначе много хвалят Omron. 🙂

# 634
  • Германия
Според мен е имало мехурче на небцето, което се е спукало. Вижда се едно бяло кръгче. Имало е някаква раничка. Сигурно с някоя играчка си е бъркало в устата. Не ми прилича на афтичка, но не мисля, че е нещо сериозно. Пиши после, какво е казал педиатъра.

# 635
Чудя се дали не навличах бебето прекалено през зимата? До скоро за през нощта не слагахме боди, а само памучна цяла пижамка, чорапки, зимно чувалче без ръкави, но поради липсата на боди отдолу, намятах над чувалчето едно тънко плюшено одеалце... Дали не съм го навличала по този начин...при температура около 19 градуса през нощта?
За навън за разходки - понеже няма космонавт, обличам памучна блузка с дълъг ръкав, спортен комплект със суитчърт и панталон, пак зимно чувалче без ръкави, над чувалчето слагам и зимното чувалче на количката (което не е твърде дебело) и евентуално и още едно тънко плюшено одеало...при температура около 5 градуса навън. Самата аз съм доста зиморничава, но се чудя дали не е прекалено това завиване...

# 636
Хора, споделете опит с Хексалгина, че ще се побъркам вече.. Дъщеря ми от петък вечерта е с Т, като от вчера следобяд вдига 39,3. Панадола сваля до 38,5 за около 2 часа и после пак 39,3. Дадох Хексалгин, за който съм чувала, че едва ли не е чудотворен и сваля Т за 10 минути, 6 капки, тя е 14 кг. Е, след 1 час още беше с 38,9. Звънях на бърза помощ, казаха само студени компреси,да не и давам повече лекарства през устата, защото ще почне да повръща. 2 часа след Хексалгина сложих свещичка Ефералган и закърпихме положението за през нощта до 37,5. Сега няма Т, но изпадам в ужас да не вдигне пак следобяд. Още вчера сутринта бяхме на преглед-леко зачервено гърло, нищо особено, изписаха Авирон.
Дълго стана, но въпроса ми е при вашите деца Хелсалгин действа ли, за колко време сваля Т и по колко капки давате?

# 637
  • Пловдив
Никога досега не съм давала Хексалгин, давала съм Нурофен и панадол за температура. За такава необяснима Т , може да пуснете кръвни + урина. Често се случва момиченцата да правят възпаление на пикочните пътища и оттам вдигат Т.
Поне при нас два пъти става така вече и си имам едно наум.

Иначе и при нас педиатурката се чудеше какво има, измисли си някакво ЛЕКО червено гърло и ми изписа Авирон, който изобщо не съм си правила труда да купувам.
Добре, че майка ми е лекар, насочи ме към кръвни и урина изследвания и оттам стана ясна нашата диагноза.

Относно спането със спален чувал- всички инструкции са изрично да не се завива допълнително дете, което вече е със спален чувал. Чувалът е завивката.

# 638
  • София
1 капка на кг. тегло, за тези кг аз ще дам поне 10 капки.

# 639
За мен е по-добре с боди потник и само чувалчето, никога не съм слагала чувалче плюс одеало, та и леко...чувалчето е завивката.
Мен напр ако ми е студено ще си сложа потник и пижама, а не просто пижама.
Хексалгин не съм давала.
Помагайте с компреси, да, където са лимфите, подмишници например.
За уроинфекция задържително проверете.

# 640
Здравейте мами, малката на 14 месеца вчера се пусна за малко и направи няколко крачки сама 😊 как да й помогна , много се страхува направо трепери, или просто да изчакам сама да събере смелост и да се пусне сама отново.. за колко време според вас ще може да проходи😊 Благодаря🌷

# 641
Благодаря са отговорите.
6 капки дадох според листовката, нашата педиатърка ми е казвала максимум 7,затова не посмях повече, но и аз след това се зачудих дали не са малко.
А понеже са близначки, ходят на ясла, и двете са с Т, решиха, че е вирус от яслата и за сега не се налагало да правим изследвания. Утре ще ги водя пак и пак ще ги питам..

# 642
Хора, споделете опит с Хексалгина, че ще се побъркам вече.. Дъщеря ми от петък вечерта е с Т, като от вчера следобяд вдига 39,3. Панадола сваля до 38,5 за около 2 часа и после пак 39,3. Дадох Хексалгин, за който съм чувала, че едва ли не е чудотворен и сваля Т за 10 минути, 6 капки, тя е 14 кг. Е, след 1 час още беше с 38,9. Звънях на бърза помощ, казаха само студени компреси,да не и давам повече лекарства през устата, защото ще почне да повръща. 2 часа след Хексалгина сложих свещичка Ефералган и закърпихме положението за през нощта до 37,5. Сега няма Т, но изпадам в ужас да не вдигне пак следобяд. Още вчера сутринта бяхме на преглед-леко зачервено гърло, нищо особено, изписаха Авирон.
Дълго стана, но въпроса ми е при вашите деца Хелсалгин действа ли, за колко време сваля Т и по колко капки давате?
Не е добре да сваляте висока температура от раз, може да докарате температурен гърч. Тялото се пази само и затова не сваля температурата напълно. Нормално е с всеки изминал ден, постепенно температурата да се понижава все повече. Освен температуропонижаващо, комбинирайте с по-леко облекло, компрес с вода и оцет, белтък на петите. Бързо оздравяване!

# 643
Здравейте мами, малката на 14 месеца вчера се пусна за малко и направи няколко крачки сама 😊 как да й помогна , много се страхува направо трепери, или просто да изчакам сама да събере смелост и да се пусне сама отново.. за колко време според вас ще може да проходи😊 Благодаря🌷
Не е нужно да правите нещо, детето само ще го направи когато е готово, бързо се учат, няма как да се каже, моята дъщеря щом се пусна и направи 2 крачки, увеличи на 10 и от там вече няма спирка.
Имаше малко страх навън да се пусне, а за пръст или ръка никога не е искала, но щом свикна с територията навън и това стана за седмици.

# 644
Здравейте мами ,моето бебе е на 4м+и е наАМ Aptamil .От Aptamil 1 получава запек и трябва периодично да му правя клизмичка .Минахме на Aptamil 1 comfort ,акото стана тъмно зелено и започна да повръща ,но не  като фонтан .Педиатъра ни предписа Aptamil 1 organic ,цвета на якото стана нормален ,но стана много рядко ,направо получава разтройство с 2 изхождания  на ден.Освен това пак повръща ,но по ,-малко .Има ли мама с опит с тези млека ? Имам идруг проблем малкия накланяше главичка на дясно .Ходихме на физиотарапевт ,каза,че е добре ,няма разкъсан мускул на шия и предписа лек масаж .След масажа ,започна да накланя главичка на ляво .масажите са еднакви за двете страни .Да отбележа ,че не може сам да се обърне по корем и когато го обърна все още му е трудно до си  държи главичката изправена .Трябва да тренираме мускулите на шията. ,Някой да се е сблъскал с този проблем ?Чакам час за ортопед ,който да погледне и крачетата .Малкия е роден в 37 с.

Общи условия

Активация на акаунт