За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 625
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами ,моето бебе е на 4м+и е наАМ Aptamil .От Aptamil 1 получава запек и трябва периодично да му правя клизмичка .Минахме на Aptamil 1 comfort ,акото стана тъмно зелено и започна да повръща ,но не  като фонтан .Педиатъра ни предписа Aptamil 1 organic ,цвета на якото стана нормален ,но стана много рядко ,направо получава разтройство с 2 изхождания  на ден.Освен това пак повръща ,но по ,-малко .Има ли мама с опит с тези млека ? Имам идруг проблем малкия накланяше главичка на дясно .Ходихме на физиотарапевт ,каза,че е добре ,няма разкъсан мускул на шия и предписа лек масаж .След масажа ,започна да накланя главичка на ляво .масажите са еднакви за двете страни .Да отбележа ,че не може сам да се обърне по корем и когато го обърна все още му е трудно до си  държи главичката изправена .Трябва да тренираме мускулите на шията. ,Някой да се е сблъскал с този проблем ?Чакам час за ортопед ,който да погледне и крачетата .Малкия е роден в 37 с.
Направете ултразвуково изследване за тортиколис!
Няма такива изисквания за обръщане на тази възраст.
Нито да държи главичка изправена в тази поза на възраст 4м!
Сменете му Аптамил с хубаво АМ.... НАН или Хумана, например.

Цитат
но стана много рядко ,направо получава разтройство с 2 изхождания  на ден
Това не е разстройство.
Тези двете неща,
Цитат
Освен това пак повръща ,но по ,-малко .
Цитат
малкия накланяше главичка на дясно
и ако не се касае за тортиколис, се нарича "Синдром на Сандифер" и се дължи на рефлукса.

# 646
На какво може да се дължи тази пъпчица до окото? На лекар сме чак в петък.
Някой срещал ли е подобно нещо:

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 22:20 от Toblerony123

# 647
За мен обличането е ок, аз я обличам за навън - боди, мека ватирана блузка или жилетка и зимно олекотено якенце, с дебели панталонки. Вкъщи с боди, блузка и ританки. Вечер завивам с олекотена завивка.

# 648
На какво може да се дължи тази пъпчица до окото? На лекар сме чак в петък.
Някой срещал ли е подобно нещо:

Прилича ми на мастна пъпчица. Малката е имала веднъж на гърдичката и веднъж на бузката. Нищо не съм ги правила, за седмица изсъхват и сами се махат. Ако не се зачерви и не дразни детето, изчакайте да отмине.

# 649
  • София
Прилича ми на мастна пъпчица.
И аз мисля така. Не се пипат.
Ако се налага може да се премахне от дерматолог.

# 650
Нашите изчезнаха от само себе си . Няколко бяха , пак около очите .

# 651
Хора, споделете опит с Хексалгина, че ще се побъркам вече.. Дъщеря ми от петък вечерта е с Т, като от вчера следобяд вдига 39,3. Панадола сваля до 38,5 за около 2 часа и после пак 39,3. Дадох Хексалгин, за който съм чувала, че едва ли не е чудотворен и сваля Т за 10 минути, 6 капки, тя е 14 кг. Е, след 1 час още беше с 38,9. Звънях на бърза помощ, казаха само студени компреси,да не и давам повече лекарства през устата, защото ще почне да повръща. 2 часа след Хексалгина сложих свещичка Ефералган и закърпихме положението за през нощта до 37,5. Сега няма Т, но изпадам в ужас да не вдигне пак следобяд. Още вчера сутринта бяхме на преглед-леко зачервено гърло, нищо особено, изписаха Авирон.
Дълго стана, но въпроса ми е при вашите деца Хелсалгин действа ли, за колко време сваля Т и по колко капки давате?
Хексалгин изобщо не съм давала и нз по колко се дава ...Винаги започвам с Нурофен и редувам с Панадол на 4часа.Ако се наложи слагам свещичка казват че сваля по-бързо.
Авирон е на прахче и изобщо не го пие,последно лятото как ли не я лъжехме в мляко,в сок,цветно шише сега пие ако се наложи Виузид казвам мечето дава сироп да си здрава и дърпам със спринцовката чиста работа,няма драми.🤫
Държа я леко облечена и постоянно я мокря  по лицето и ръцете.
Лепенка слагам на гръбчето също.
Гадна работа е тази т....3 дена макс я влачи.

Миналата седмицата дигна 37.2 точно малко преди да я сложим да легне,рискувах дадох един Панадол за щастие  ни се размина.
Бързо оздравяване,сега как е ?

# 652
Температурата е защитна и полезна реакция, 37.2 е ниска температура.

# 653
  • Бургас
Моята дъщеря постоянно е с 37.2 - 37.3
Според лекарката ни това е нормална температура. До 38.5 не давам нищо аз, само меря често и следя.

# 654
Момичета, помощ…
Детето ми е на 9 месеца, захранено е на 6 месеца и от захранването е със запек. Ясно ми е, че е нормално докато храносмилателната система се адаптира към твърдата храна, но не ми изглежда нормално при нас…
Яде само домашно приготвена храна, рядко давам запичащи храни и положението е УЖАС… ака трудно, най-много 2-3 супер твърдо оформени топчета…
Кърмя около 5-6 пъти за 24 часа. Давах Омнибиотик панда, от който имаше като че ли някакъв ефект, но изпражненията никога не са били нормални. В момента давам Биобаланс Бейби по препоръка на педиатър.
Може би, като причина за запека е, че не приема много вода. Има си чашка, която е 180 мл и трудно успява да я изпие за деня, в повечето случаи изпива по 140-150 мл вода. Предлагам постоянно, гледам памперсите да са обилно мокри.
Моля за съвети… при последното посещение при педиатъра (преди месец), не ми даде никакъв адекватен съвет, аз казах, че кърмя все още, а тя само каза “ами трябва специално мляко против запек “Новалак”  Rolling Eyes Rolling Eyes
Ясно е, че ще я сменяме…
Струва ми се, че причината за запека е по-сериозна. Тук, по съвет на една мама, също купих едно плодово сиропче, което може да се дава на бебета след 6 месец - “Фрутилакс”, също не видях почти ефект…
А и не е опция, не искам да давам постоянно, защото ще привикне. Мелилакс също последните пъти много слабо подейства, но и това не е вариант за постоянно, искам да открием причината.
Дали не се касае за някаква хранителна непоносимост? Анемия? Има въведени почти всички групи храни без риба. От млечните продукти давам само малко сирене и масло (много, много рядко извара). Дали не е пък непоносимост към глутена?
Мисля дори да занеса ако в лаборатория и да пусна изследване, но не знам какво…
Знам, че по-често се пуска, когато децата са с диария, но наистина не ми се струва ок това положение. Вчера изака едно съвсем малко топче, съответно вечерта стана адски неспокойна, пробуди се към 23:00 и два часа не можа да заспи и плака, имаше доста газове… мъчно ми е много.

# 655
Vivka9, заведете детето на гастроентеролог да каже по- адекватно мнение. От самото начало бебето ни имаше често запек от както започнахме захранването се изхожда по-често, но е по- твърдо. И не пие на половина толкова вода колкото вашето бебе, около 70мл на ден долу горе. Също сме въвели май вече всичко.

То пробиотика е цаката да се налучка правилния и те са за различни проблеми. Педиатъра може да не е запознат толкова много с видовете. Гастроентеролога ще помогне повече.

# 656
 И ние често сме със запек, макар да се изхожда до два пъти през деня. Захранвам от месец, като винаги давам разхлабващ + малко запичащ продукт. Вода пие малко, отделно сме с рефлукс, който някак се засилва от нейните движения и не я зоря с нея.
Аз да питам малко глупав въпрос, но при никнене на зъби къде побелява венеца? На малката предната част на долния венец е бял, но не виждам нищо на ръба на венеца. Постоянно ръфа, а от няколко дни си избутва мястото с език.

# 657
Има ли заместени хранения? Ако намалите количеството твърда храна, подобрява ли се? Вземете си направление за гастроентеролог, не е хубаво запека да се неглижира, защото става хроничен.

# 658
Има ли заместени хранения? Ако намалите количеството твърда храна, подобрява ли се? Вземете си направление за гастроентеролог, не е хубаво запека да се неглижира, защото става хроничен.

На закуска, обяд и следобедна закуска хапва твърда храна, през останалото време за приспиване суче, също и през нощта.
Благодаря момичета, ще вземем направление за гастроентеролог, дано се оправят нещата скоро!

# 659
  • Седмото небе
Аз също мисля, че щом режим на хранене не помага, сироп, клизмичка и пробиотик също, ще е най-добре консултация с гастроентеролог да се направи. Ултразвук поне ще направи, сигурно и за някакви изследвания може да ви насочи, ще назначи терапия някаква. Или ако ви предложи нещо от изпробваните до момента методи, може да кажете кое не е дало резултат.
При нас добре действаше този пробиотик с 4 щама:

Други неща, които мисля че не е вредно да се пробват, ако детето вече е консумирало съответните неща са водичката от накиснати овесени ядки или сока от варенето на сини сливи/сушени или свежи, до каквото имате достъп. Също и бебешки чай против запек може да се опита.
При нас проблема отмина около 8-9 месец почти окончателно, също съм забелязала че добре и влияят на изхождането добавянето на някаква мазнина към храната или когато консумира месце. Вече е яла всичко, има си предпочитания, ама свеждам запичащите храни до минимум. И по тоя повод много ме е яд, че точно ябълките (от които имаме 3 различни сорта домашни непръскани) са запичащ плод. Давам и понякога една обелена да се забавлява и си чеше венците, много и е забавно, и евентуално през ден включвам по една в нещо за сутрешна или следобедна закуска.

Общи условия

Активация на акаунт