За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 669
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Little.heart, никъде не съм казала педиатър, казах лекар. А педиатърката на малкия е чиста находка, че да й нямам доверие. Толкова свестен лекар рядко съм срещала (а съм обикаляла бая) и е против лекарства, ако може да се размине без такива (което е рядкост станало, защото всяко второ го тъпчат с антибиотици). Някои много подценявате педиатрите все едно са хора второ качество, а определено не е така за всички...

Пак ще кажа, подвеждате майките по този начин. Този "лекар" дето го е казал, да вземе да си хвърли дипломата в кошчета за боклук. Как се казва? Без име, анонимно е лесно да се напише всичко. Да не говорим, че от общопрактикуващ лекар и педиатър има огромна разлика
И на мен една жена на пазара ми каза, да давам на детето червено вино, хем ще спи, хем и аз ще съм доволна!

# 601
Здравейте. Бебчо е на 6 месеца - от известно време забелязвам главичката отзад по-плоска и има меко място. Седи основно по гръб, от скоро спи завъртян настрани. Дали ще се оправи?
Да, ако през деня го оставяте повечето време седящ, а не лежащ.

Цитат
Някои много подценявате педиатрите все едно са хора второ качество, а определено не е така за всички...
Определено не е така! Само в Бг е така...за съжаление.

Цитат
"Вчера малкия на 2г вдигна до 39.5 Т и има сополи. Страх ме е пак да не стане отит 😭😭😭Пуснахме кръвни… педиатъра не каза вирус ли е, какво е. Сега пак е с 39. След прегледа Само изписа Авирон и това е 😭"
Колко често прави отити? Може да пишете на л.с.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:18 от Birdie

# 602
Вчера малкия на 2г вдигна до 39.5 Т и има сополи. Страх ме е пак да не стане отит 😭😭😭Пуснахме кръвни… педиатъра не каза вирус ли е, какво е. Сега пак е с 39. След прегледа Само изписа Авирон и това е 😭

# 603
  • София
Тест за К19?

# 604
  • София
Birdie, определено в Бг само се казва как лекарите не стават, не знаят, как ей тука ей ти клипче в нета (то и аз мога да напиша, че съм еди какъв си хирург и кое как да се прави, а да съм тираджия реално) и майките лекуват деца по форуми и Интернет, че там така пише, а тоя дето е специализирал и учил 10г нищо не разбира. Има причина масово в чужбина да не можеш да си купуваш ей така лекарства и да се самолекуваш, което е ужасно порочна практика в Бг.

Тони, а второ мнение? Аз имам лични съображения за Авирон. Няколко пъти съм взимала и не мога да кажа, че ми е помагал. И винаги е бил в комбинация я с вит.Ц, я с нещо подобно.

# 605
Birdie, определено в Бг само се казва как лекарите не стават, не знаят, как ей тука ей ти клипче в нета (то и аз мога да напиша, че съм еди какъв си хирург и кое как да се прави, а да съм тираджия реално) и майките лекуват деца по форуми и Интернет, че там така пише, а тоя дето е специализирал и учил 10г нищо не разбира. Има причина масово в чужбина да не можеш да си купуваш ей така лекарства и да се самолекуваш, което е ужасно порочна практика в Бг.
Само резултатът важи. А резултатите им са "повече от скромни". А знание сега? ...да го "гребеш с лопата", отвсякъде.
А не както по моето време, преди почти 30 години -два, три хубави учебника, скрити при шефа на катедрата.
Останалото е... .
Щом не мериш, и не попълваш растежни криви, в Педиатрията си нула.
Големите неща почват от малките неща.
Детското наднормено тегло е ужасен бич.

Цитат
Аз имам лични съображения за Авирон. Няколко пъти съм взимала и не мога да кажа, че ми е помагал.
Не се изписват илачи- затова не помага.. не може, илач е, магия на "маркетинга".

# 606
Отит в правил веднъж до сега. Но пак след продължителна хрема. Тези изслвдвания дали показват вирусна инфекция? Sad

# 607
  • София
Ковид изключих те ли пак Ви питам?
Високи левкоцити това показва.
За отит си въртят главата, плачат  вресливо. Детето е голямо да посочи, че го боли ухо.

# 608
За отит си въртят главата, плачат  вресливо. Детето е голямо да посочи, че го боли ухо.

Не ни е пращала на тест. Те са ниски левкоцитите. Обаче не смъква Т. В 11:30 дадох Панадол беше 39 и сега е топкова. Дадох Нурофен преди 30 минс ( съгласувано с педитъра).

# 609

Не ни е пращала на тест. Те са ниски левкоцитите. Обаче не смъква Т. В 11:30 дадох Панадол беше 39 и сега е топкова. Дадох Нурофен преди 30 минс ( съгласувано с педитъра).
Пишете на л.с, ако искате... нищо не е свършено там коректно- нужни са още неща.
39 е висока т-ра, и е нужно особено внимание!

# 610
Тони, според мен направете консултация и с още един педиатър. Той да прецени допълнителни изследвания нужни ли са и какви.
Трев, доколкото знам когато нощем не пишкат обилно значи спят дълбоко, нищо че се върти. И при малката има такива периоди- мята се из кошарата, а памперс сух.
Според мен нещата трябва да се следят в приемливи граници. Нещо средно между статистика и индивидуалност при децата.
Моята дъщеря е на 6+ като преди седмица тежеше 6700, 69см. Като я погледнеш е слабичка с бузаци, но много жилава. Днес избута таблата на столчето с крака.

# 611

По - добре видеа на специалисти, отколкото мнения в бг мама, от типа един човек ми каза, че е ок да давам панадол на детето ако плаче....Зъбите растат с месеци, всеки ден ли ще давате? А като израстат всички зъбки и детето продължи да има истерични изблици, и ви се струва, че нещо го боли, какво ще правите?

# 612
Едната ми дъщеря на 12м беше 14 кг при положение, че се роди 2500.Тогава ме предупредиха, че е с размери на 2-годишно дете. Сега е на 1г и 10 м и си е същите килограми, само на височина расте.
Аз да питам един малко тъп въпрос. Имам Панадол и един заместител на Нурофен, които държа в хладилник. Отваряни са прди месец и половина, а срока им на годност след отваряне е 1 месец. От доста приятелки съм чувала, че ги ползват доста време след отваряне, ама мен малко ме е шубе. Вашето мнение какво е?

# 613
  • София
Аз си ползвам.

# 614
Детето ми скоро става на година и още ползвам Панадола, който купихме, след като се роди. Рядко давам, главно, като го боли, заради зъбките. Какво да му стане на Панадола, нищо...

Общи условия

Активация на акаунт