За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 681
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Да се включа и аз. Нощното махнах на 2-3 месец, заместих го за 3, 4 нощи с чай от копър и накрая реши че няма смисъл явно за някакъв си чай да си нарушава съня.
Нурофен, панадол и т.н. не съм давала все още (4год), на този етап успяваме да се излекуваме пт грипове и т.н. с разни бабешки рецепти и Осцилококцинум.
Нашата педиатърка е на мнение, че температура под 38,5 не е хубаво да се сваля, защото организма привиква и не може да се пребори сам с вируса. Един единствен път съм я свалила, но тогава беше 39.3, дадох 8 капки течен аналгин по препоръка на докт и повече не е вдигал температура.
А относно захранването и млякото, педиатърката ми беше казала прясно мляко след годинката и то ако е домашно и знам как е гледана кравата иначе от магазина мисля многоооо по късно въведох, странно но кисело мляко ми беше разрешила, сега чак се замислих...

# 556
  • София
Момичета, дайте мнение за Аптамил ХА. Наистина ли запека е задължителен при всички млека Аптамил?Оказа се, че прехвалената и скъпа Лактана био не е това, което е била до преди 2020г. Има смяна във формулата. Обикновената Лактана има мирис на развалена риба а ХА има мирис на машинно масло. И двете са ужасни на вкус. Аптамил ХА е с приятен мирис и сладък. Разбрах, че за да се усети истинския вкус на АМ , облизване на капката по ръката когато се проверява горещината на АМ не е достатъчно а си трябва с лъжичка.

# 557
Момичета, дайте мнение за Аптамил ХА. Наистина ли запека е задължителен при всички млека Аптамил?Оказа се, че прехвалената и скъпа Лактана био не е това, което е била до преди 2020г. Има смяна във формулата. Обикновената Лактана има мирис на развалена риба а ХА има мирис на машинно масло. И двете са ужасни на вкус. Аптамил ХА е с приятен мирис и сладък. Разбрах, че за да се усети истинския вкус на АМ , облизване на капката по ръката когато се проверява горещината на АМ не е достатъчно а си трябва с лъжичка.
Всяко дете понася млеката различно. Племенникът ми порасна с Аптамил без да е имал запек. Но не НА формула.

# 558
  • София
Абсолютно всяко мляко е индивидуално за всяко дете. Малкият е на ХИП от раждането и не е имал особено проблеми с 2-3 изключения. Племенникът ми смени вече 3 пъти мляко (върнаха го към първото) и при връщането към първоначалното сега няма толкова проблеми (второто беше Аптамил и от него се запече и се засилиха коликите).
Вкусът и мирисът на ХИП например на мен са ми ужасни, но бебето го усеща по друг начин. Техните вкусови рецептори са по-различни.

Има много доволни майки от млякото на ДМ. Аз се бях замислила, но единствено ме отказа, че може само в ДМ да се намери и стане ли някой проблем с доставки ще трябва да се сменя, а не знам кое как ще повлияе на детето.

# 559
  • Варна
Здравейте. Бебчо е на 6 месеца - от известно време забелязвам главичката отзад по-плоска и има меко място. Седи основно по гръб, от скоро спи завъртян настрани. Дали ще се оправи?

# 560
Моите деца кажи-речи 2 години са на Лактана и не виждам разлика в млякото. Никога не са се запичали. Сменям само номерата, като сега пият Лактана Киндер.

# 561
  • София
Ние също не се запичаме от Лактана био, но започна да не си изяжда дозата и да и се мръщи. Затова я опитах с лъжичка, и дори не можах да я преглътна. Преди това я бях пробвала на ръката и ми се стори нормална, но не.

# 562
Здравейте. Бебчо е на 6 месеца - от известно време забелязвам главичката отзад по-плоска и има меко място. Седи основно по гръб, от скоро спи завъртян настрани. Дали ще се оправи?
Това, че на определено място е по-плоска е защото спи само по гръб. И моето е по същия начин, не съм се притеснявала, защото четох, че е нормално. На това място почти няма косичка. После се оправяли. По-меките части са фонтанелите, които са няколко на брой.

# 563
При моето момиче (също на почти 6 месеца) забелязах и аз сплескване, но по-скоро в лявата страна на главата. Водих я на ортопед, защото главата й ми се вижда крива. При сестра й не е имало такова нещо. Докторът ми се изсмя едва ли не, било от позата за сън, с течение на времето и когато седели повече прави уж щяло да се оправи. И с педиатъра го коментирах, каза че било в рамките на нормалното. Но честно казано я мисля, може би прекалено се вторачвам. 🤷‍♀️

# 564
Да и при нас беше крива главата отсрани на едното бебе. Караха ме да му въртя главата, ако заспи на сплесканата страна. Естествено, че не ставаше, то пак се завърташе. Като почна да седи и да се изправе се пооправи. Пак не е съвсем симетрична, но почти не се забелязва.

# 565
  • Варна
Да има плешиво петно, но това мекото е над плешивото по нагоре така да се каже. И аз мисля, че е от лежане, ама той пък още не се върти, дано скоро почне, че да се пооправя вече. Иначе иска да сяда, много се надига и все отгоре да гледа..

# 566
Относно млеката, малката пие Cow & Gate, страхотно мляко и като качество и като цена, фирмата е същата като на Аптамил,  от който въобще не съм доволна.В Бг го няма за съжаление, иначе като сме в Бг ползвам НАН 2

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 15:08 от Ani8314

# 567
С млеката нещата са наистина много индивидуални. Дъщеря ми расте на аптамил ар, никога не сме имали проблеми с изхождането. Преди това минаме през лактана и хип. И от двете млека повръщаше много и на фонтан, а изхожданията бяха с диария.

# 568
  • София
С млеката нещата са наистина много индивидуални. Дъщеря ми расте на аптамил ар, никога не сме имали проблеми с изхождането. Преди това минаме през лактана и хип. И от двете млека повръщаше много и на фонтан, а изхожданията бяха с диария.
Candy, на колко месеца беше като направи смяната на АМ и как беше прехода като момент?

# 569
Бяха ни спрели детските консултации за 2 месеца заради ковид, та днес бяхме най-сетне. Бебка е на 5+++месеца. Общо за тези два месеца е наддала 900 гр. Добре ли е се чудя? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт