За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 26 103
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Мами, моля спешно ми кажете мазило от което да му мине обрива от лиги на малчо? То дори не е обрив със ситни пъпки, а голямо твърдо сухо петно с много груба кожа. Направо е ужасно, кожата се е променила, червена, твърда, ужас..... Мажа го с Биодерма атодерм, но само омекотява. Трябва ми нещо за излекуване, а не просто да омекоти мястото.... ЛЛ каза Нахтхерцен, но той май пак не лекува, а само омекотява.. При вас какво помага при толко сериозно положение?

# 481
Ян, ние веднъж имахме червено петно подобно на лишейче. Не знам дали е същото, но аз няколко дни третирах с биодерм ABCDerm Cold-Cream след като измия с водичка лицето, също мажех и с лек слой судокрем.

# 482
Здравейте, мами! Извинявам се ако е коментирано по-напред в темата, но не можах да намеря нищо за моя въпрос, затова искам да попитам сега дали при вас е имало зелена твърда част в изпражненията на бебето? Питах педиатърката и тя каза, че зеленото ако не е повод за притеснение, но ако до преди няколко дни присъстваше само една малка част то днес почти целия памперс беше с твърдо зелено. Моля ако някоя мама е имала такъв проблем с бебчето си да сподели и също така знаете ли какви изследвания биха могли да се пуснат в този случай?

# 483
Здравейте, току що забелязах нещо в корема на 6 месечно бебе и естествено писах веднага на педиатъра, но не знам дали ще ми отговори днес. Забелязвате ли разлика в дясната и лявата част на корема? Сякаш лявата част на бебето е подута? Възможно ли е, защото днес не е ходило по голяма нужда. Струва ми се подут стомах?

# 484
Здравейте, мами! Извинявам се ако е коментирано по-напред в темата, но не можах да намеря нищо за моя въпрос, затова искам да попитам сега дали при вас е имало зелена твърда част в изпражненията на бебето? Питах педиатърката и тя каза, че зеленото ако не е повод за притеснение, но ако до преди няколко дни присъстваше само една малка част то днес почти целия памперс беше с твърдо зелено. Моля ако някоя мама е имала такъв проблем с бебчето си да сподели и също така знаете ли какви изследвания биха могли да се пуснат в този случай?
На колко е бебето? С какво се храни? По принцип зеленото не е проблем, вече ако не е захранено, твърдата консистенция би създала дискомфорт за детето. Можете да занесете в лаборатория част колкото грахово зрънце. Нормално изследване на фецес, ако се изолира бактерия е добре да пуснете антибиограма.

# 485
На колко е бебето? С какво се храни? По принцип зеленото не е проблем, вече ако не е захранено, твърдата консистенция би създала дискомфорт за детето. Можете да занесете в лаборатория част колкото грахово зрънце. Нормално изследване на фецес, ако се изолира бактерия е добре да пуснете антибиограма.
Бебка е на 2 месеца и е на смесено хранене , понеже нямам много кърма я дохранвам с Лактана био.

# 486
  • Германия
И ние цялото семейство изкарахме един много гаден стомашно чревен вирус, дребния най-тежко го изкара с повеъане почти седмица, разстройство над 10 дена и абсолютно никакъв апетит пак около 9-10 дена. Караше само на кърма. Акаше светложълто поне 2 седмици. Лека полека се нормализира и цвят и консистенция. Прахчета опитвах да давам, но абсолютно безуспешно

# 487
Здравейте мами, някой използва ли ги? От кога са удачни за ползване, малката е на 14 месеца.. кой вариант е по хубае според вас? Дървения или пластмасовия

# 488
  • София
Още като направи годинка му дадохме столче и си сяда. И двата, които има са пластмасови и си ги мести където му е удобно. Сяда постоянно в тях.

# 489
Още като направи годинка му дадохме столче и си сяда. И двата, които има са пластмасови и си ги мести където му е удобно. Сяда постоянно в тях.

Страхотно.. бабката е купула едно мъничко метално и чак сега проявяа интерес да сяда и реших да купя и аз.. чудя се кое ще е по удобно. Но ние все още не ходим😊

# 490
Около годинката купихме столче и маса. Ползва ги до към 5 годишна. Отначало играеше с кукли, играчки, пластелин, почна да сяда да рисува, после  й слагах да се храни. Първото, което взех беше пластмаса, после го заменихме с дървено и купих още 2 метални. Като идваха други дечица вкъщи много си играеха с тях и се хранеха на "тяхната" маса.

# 491
  • София
Ние предпочетохме пластмасовите, защото са си лекички за размъкване. Малко лесно се преобръща с тях, но винаги е с ръцете напред и не е имал кой знае какво удряне.
За лятото за морето и двора мислим да му вземем точно такова метално с плат тип рибарските. Сега на морето ползваше постоянно това на детенцето, с което бяхме. Но тогава вече си ходеше спокойно.

# 492
Около годинката купихме столче и маса. Ползва ги до към 5 годишна. Отначало играеше с кукли, играчки, пластелин, почна да сяда да рисува, после  й слагах да се храни. Първото, което взех беше пластмаса, после го заменихме с дървено и купих още 2 метални. Като идваха други дечица вкъщи много си играеха с тях и се хранеха на "тяхната" маса.

Благодаря ви.. а това икейското ок ли е според вас? Дървеното?

# 493
Ние имаме дървения сет на Икеа. Моят човек много им се кефи, сяда си, мести столчетата, те са доста леки. Сега освен че си играе и слага някоя играчка на столчето до него, почва да проявява желание да се храни там Simple Smile на 1г7м е

едит: Също много лесно се почиства.

# 494
  • Германия
Здравейте, току що забелязах нещо в корема на 6 месечно бебе и естествено писах веднага на педиатъра, но не знам дали ще ми отговори днес. Забелязвате ли разлика в дясната и лявата част на корема? Сякаш лявата част на бебето е подута? Възможно ли е, защото днес не е ходило по голяма нужда. Струва ми се подут стомах?
Много му е подуто стомахчето. Тази част, която се вижда подута, от кога е? Когато вдигнете бебето пак ли се вижда? Сякаш и от двете страни е така. Поне на снимката, така се вижда. Посетете лекар, прилича ми на жабешко коремче. Давате ли вит Д? Колко тежи бебето? Някакви неразположения?

Общи условия

Активация на акаунт