За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 26 074
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Давам пример :
ММ снощи ми вика,, Т.к. На Боби (бебе на 1м)му е запушен коса и прихърква, искаш ли да му дръпнеме сополките ако има такива с Бейби вак ".... ,, без одобрението на педиатър нищо няма да направя!

# 511
Мами, като мине година колко захар и сол може да се дава на бебето?

# 512
Момичета, дали имате впечатления от д-р Гайтанджиев педиатър от поликлиниката близо до Трета градска болница в София?
Аз съм водила бебо и др Гайтанджиев му останови  и излекува рефлукса.
Доволна съм от този др

# 513
  • Пловдив
Мами, като мине година колко захар и сол може да се дава на бебето?

Всичко е по ваша преценка.
Разбира се, че захар възможно най- минимално, по мои разбирания. По разбира не на друга майка- няма нужда да е минимално Simple Smile същото и със солта.
Ако прецените пък изобщо не му давайте захар.

# 514
  • Пловдив
Аз сол и захар влагам в храните от преди годинката. След годинката замених захарта с домашен мед.
Слагам по малко сол, просто поръсвам леко ястието.

# 515
  • София
И аз, няколко кристал чета  просто.

# 516
Аз си се свързах с лекар (даже с двама с различни области в медицината), но докато чаках да заведа малкия на лекар, исках да попитам дали има някоя майка с такъв ОПИТ, не съм искала медицинска експертиза, не бих и предприела лечение само от съвет във форум.
Както и да е! Намерила съм отговор на въпросите си. Весели празници на всички! 😊

# 517
  • София
И? Какво е мнението на мед. лица?

# 518
Давам пример :
ММ снощи ми вика,, Т.к. На Боби (бебе на 1м)му е запушен коса и прихърква, искаш ли да му дръпнеме сополките ако има такива с Бейби вак ".... ,, без одобрението на педиатър нищо няма да направя!
Е, чак да изчистите носа на бебето да търсите педиатър е доста крайно. Все едно вие да звъннете на личния да го питате мога ли да си издухам носа.

За снимката на коремчето аз лично не писах нищо, защото нямам представа на какво може да се дължи. Предполагам и другите родители така, а не защото подценяват питането. Дано всичко е наред.

# 519
И друг път се е писало по подобен начин Защо не се отговаря...
Ами ако има какво да кажеш или напишеш, пишеш ...
Не е медицински форум.
То лекарката самата написала да се следи и толкУз...та нше ще знаем.

# 520
  • София
Давам пример :
Е, чак да изчистите носа на бебето да търсите педиатър е доста крайно. Все едно вие да звъннете на личния да го питате мога ли да си издухам носа.

За снимката на коремчето аз лично не писах нищо, защото нямам представа на какво може да се дължи. Предполагам и другите родители така, а не защото подценяват питането. Дано всичко е наред.
За бейби вака а не само за чистенето!

# 521
БейбиВак е аспиратор, как иначе ще почистите носа на бебето?

# 522
  • София
Аз моите ги карах да плачат и си го чистеха сами. 😂

# 523
Момичета, снощи по някаква причина конвекторът ни е отказал да работи - събудих се към 3 и в стаята с бебето беше станало 15.3 градуса. Много се притесних - възможно е 3 часа да е спал на тази температура. Беше облечен с боди с къс ръкав, блуза с дълъг ръкав и клин, със зимно чувалче, но главата му беше голичка, без шапчица, защото по принцип температурата вечер е около 18-9 градуса, сега не знам какво е станало, че да откаже конвектора... Трябва ли да се притеснявам, ако 3 часа е спал на тези градуси около 15....на 3 месеца и половина е.

# 524
Не,мадам. Според мен,няма от какво. Аз нямам термометър,с климатик сме и дъщеря ми е облечена по същия начин.  Отгоре върху чувалчето слагам и едно олекотено юрганче,да не измръзне. 😂
Момичета, снощи по някаква причина конвекторът ни е отказал да работи - събудих се към 3 и в стаята с бебето беше станало 15.3 градуса. Много се притесних - възможно е 3 часа да е спал на тази температура. Беше облечен с боди с къс ръкав, блуза с дълъг ръкав и клин, със зимно чувалче, но главата му беше голичка, без шапчица, защото по принцип температурата вечер е около 18-9 градуса, сега не знам какво е станало, че да откаже конвектора... Трябва ли да се притеснявам, ако 3 часа е спал на тези градуси около 15....на 3 месеца и половина е.

Общи условия

Активация на акаунт