За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 624
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Както са казали малко по -нагоре пюре от сини сливи. Пюре от круши също върши чудесна работа.

Ежедневно ги консумира, но ефект нулев… именно затова смятам, че има някаква по-сериозна причина за запека и ще е най-добре консултация с гастроентеролог.

За мненията да спра да кърмя - няма шанс!
Кой с каквото иска да си храни децата, това че мъжа на Пенка е на 40 и не е боледувал, а е пил кисело мляко от раждането мен не ме интересува. Не съдя майките, които хранят децата с АМ, това си е личен избор, а и е много по-лесно да не забравяме, защото очевидно повечето майки не са готови и слушат свекърви и комшийки, че кърмата им е нехранителна или че нямали достатъчно кърма, бебето било нон стоп гладно.
Нека да не превръщаме темата в ЗА или ПРОТИВ кърменето! Всяка майка си решава как да храни детето и никой няма право да я съди.
И ДА, ще си сменя педиатъра, защото за мен тези съвети са неадекватни, да си пробутват млеката, защото печелят от това…
И това, че не съм послушала педиатъра не ме прави безотговорна майка, достатъчно е че се интересувам и търся решение на проблема и детето ми вече има записан час  при специалист. Не искам и да си представям, ако сега дам и АМ… положението наистина ще се “бетонира”

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 13:54 от Vivka9

# 691
Вивка, браво!От тук идва и разликата, ако имаш желание да кърмиш намираш и начин и гледаш на нещата по друг начин, тук за и против виждам само от майки, които хранят с АМ, а никой не бе скокнал срещу това.Просто по поста си личеше,че Вивка иска да кърми, това означаваше,че няма да почне АМ и толкоз.
Успех и дано намерите решение на проблема за бебчо.
И да, нехранителна кърма няма!Само това изречение е достатъчно да се разбере колко сте наясно с темата.

# 692
В последно време не знам какво става в темата, 40 годишен мъж дето никога не е пил антибиотик, ако пиеш много вода, кърмата ще стане нехранителна, две годишно дете, което си показва къде му расте зъб, и едва ли не казва: мамо, расте ми кътник, лекари, които съветват да се дава панадол на деца, които плачат... все повече се убеждавам, че някои хора нарочно пишат такива неща,само и само на объркат другите майки, ако могат...

# 693
Всеки е в правото си да храни детето си както реши, но да се пишат някои неща не е ок.Обаче форум, пише се каквото реши човек ...

# 694
За съжаление не всеки може да кърми и не винаги има начин. Някои приемат това тежко и като компромис. Така че, моля не обобщавайте!

# 695
Ама кой е писал,че всеки трябва да кърми или е питал що не кърмиш
Или аз не съм видяла нещо...
Въпросът бе за бебе със запек и за мляко, което е реклама от педиатъра

# 696
Мами, спешен въпрос. На малкия днес педиатърката реши да му забели пишлето въпреки че съм против. Цял ден реве, мисля че като пишка. Нормално ли е, тя каза, че нямало да го боли и си тръгнахме.. Докато вкъщи не почна да всяко пишкане 20мим рев голям докато не му дам мляко и се успокои.
Кажете нормално ли е, колко време ще е така, направо ми е много жал... Панадол помага ли при такава болка или нещо друго обезболяващо?

# 697
Мами, спешен въпрос. На малкия днес педиатърката реши да му забели пишлето въпреки че съм против. Цял ден реве, мисля че като пишка. Нормално ли е, тя каза, че нямало да го боли и си тръгнахме.. Докато вкъщи не почна да всяко пишкане 20мим рев голям докато не му дам мляко и се успокои.
Кажете нормално ли е, колко време ще е така, направо ми е много жал... Панадол помага ли при такава болка или нещо друго обезболяващо?

Заведете го на уролог и сменете малоумната педиатърка!!!

# 698
  • София
Предполагам може да е от това. До 2-3 дни сигурно ще отмине. Някоя мама може да каже дали някакви промивки не е правила. Сещам се за смрадлика
Малкият е забелен отдавна, но никога не е имал болка, зачервяване и каквото и да е, но не е имало и нищо рязко или насилствено.

# 699
Момичета здравейте, въпросът ми е свързан с цитрусовите плодове и от кога ги въведохте. Дъщеря ми е на 7 + и от вчера и давам по 3, 4 парченца обелени мандаринки, харесват и.
Относно кърменето, нямах тази възможност за съжаление,  не се чувствам виновна за това, тялото е странно нещо.

# 700
Аз знам, че цитруси до преди едната годинка не се дават. Ние сме на 9 месеца и все още не съм и дала.
Спадат към групата на алергените и отделно може да предизвикат стомашни болки от киселината си.
Но всяка майка преценя кое е добре за детето и.

# 701
  • София
До утре ще мине, калиев перманганат малко количество и със стерилна марля почистваййте.
Може днес под вода да го слагате да пишка.

# 702
  • Пловдив
Ян, аз когато забелих рязко, почиствах с риванол, но при пишкане не ми е плакал, при самото забелване проплака само.

Лимон давам от рано, понеже много му хареса. Другите около годинка.

# 703
Ние на 10 м въведохме цитрусите по препоръка на педиатър . И аз се изненадах . Може би защото им е сезон .

# 704

Заведете го на уролог и сменете малоумната педиатърка!!!
Не се "забелва" и не се пипа там изобщо. От 1985-87.
Колко време още ще е нужно в Бг? 40 години?

След тази, хм, "неудачно идиотска" манипулация, оставете детето на спокойствие- за седмица ще се слепи пак, и ще зарасне, технично предизвиканата, рана. И после ще е наред.

Цитат
И това, че не съм послушала педиатъра не ме прави безотговорна майка, достатъчно е че се интересувам и търся решение на проблема и детето ми вече има записан час  при специалист.
Явно, една от най-трудните медицински специалности, не е "специалност", а "хоби". Интересно, интересно... .

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 15:17 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт