Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 39

• 37 573
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofiа
Valery, аз съм много доволна от фирмата, която ни прави покрива.
Пусни ми координати, моля те!
Gerundiq, честито ви УВЕ! Нелина, пожелавам ти скоро и ти да се похвалиш с УВЕ:wink:

# 181
Да Ви се похваля имаме УВЕ. Вече живеем в къща, а не в строеж. Голям кеф, ама много голям. Скоро ще имаме и нормален ток.
Да ПОХВАЛЯ община Перник- 3 дни от входиране на документите и днес УВЕ. Мега, мега яко.
Колко време след УВЕ трябва да се регистрираме в данъчното?
Честито! Може ли на лични да Ви питам разни неща? 😇

# 182
  • Пловдив
Gerundiq,честито!Пожелавам ви прекрасни празници,във вече законния дом Simple Smile .
В данъчното ми казаха  след УВЕ да отида с бележката с вх.номер ,с която регистрирах имота след акт 14,за да му променят статута и да попълня още малко данни.Но,не споменаха срок.Предполагам,че срокът е същия като при придобиване на имот.Единствено ,натъртиха,че ако до 2 г.след акт 14 не получим УВЕ,започват да се начисляват автоматично данъци.
Val,благодаря за пожеланието,но сега ще атакувам надзора да подготви акт 15 и щом ми дадат зелена светлина от кадастър,трябва да сме готови с всички документи за УВЕ.

# 183
  • София/Варна
Благодаря Ви момичета!
Пожелавам на всички да имат нашия късмет.

# 184
Gerundiq, страхотна новина! Много щастливи мигове Ви пожелавам Simple Smile.
Стискам палци скоро повече хора да се похвалят с такава хубава новина Simple Smile.

# 185
Благодаря Ви момичета!
Пожелавам на всички да имат нашия късмет.
Честито и от мен! Да й се радвате и да си я ползвате със здраве!

# 186
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали геолог, който да направи проверка дали в имота ни има високи подпочвени води? Ако имате ориентир за цената, също ще ни е полезно. Коментирахме с архитекта, че е добре да се направи преди да започнем стоеж.
Става въпрос за област София. Благодаря предварително!

0888373698 инж. Франгова. 350лв ни взе.

Трябва да си организирате багер за да изкопа.

Успех

# 187
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали геолог, който да направи проверка дали в имота ни има високи подпочвени води? Ако имате ориентир за цената, също ще ни е полезно. Коментирахме с архитекта, че е добре да се направи преди да започнем стоеж.
Става въпрос за област София. Благодаря предварително!

0888373698 инж. Франгова. 350лв ни взе.

Трябва да си организирате багер за да изкопа.

Успех
Какъв багер, какви изкопи. Прави се със сонда на дълбочина от поне 9-10 метра.

# 188
  • София
За малки обекти няма нужда от сонди, 5-метров изкоп с багер (на няколко места) е достатъчен.
Инж. Франгова е с достатъчно голям опит, за да направи становище по такива изходни данни.

# 189
За малки обекти няма нужда от сонди, 5-метров изкоп с багер (на няколко места) е достатъчен.
Инж. Франгова е с достатъчно голям опит, за да направи становище по такива изходни данни.

Благодаря Ви за препоръката!

# 190

г-н/г-жо арх. вие представяте ли си как изглеждат "5-метров изкоп с багер (на няколко места)" Simple Smile, защото багера не е сонда и не прави малки дупки, а за 5м. дълбочина ще е интересно. Да не говорим, че тези неща са наука, а не прилагане на опит в/у данни с надеждата да познаем изхода на срещата. Дамата, която пита си решава.

Поздрави

# 191
Не знам до колко е релевантно, затова и не се включих по-рано за въпроса с геолозите.
Ние наехме хора с компютърна техника, за да проверят за подпочвени води и да ни кажат къде и на каква дълбочина ще е най-удачно за сондата.
Намериха вода и на 10м и на 30м, а на 100м направо си е пълно. Обясниха ни, че софтуерът се базира на плътността на замните пластове.
Не сме дупчили, не сме копали и с багер и тнт.
Дойдоха, замериха си нещата, отбелязахме къде е най-подходящо за сондиране, а по-късно ни изпратиха и 3D модели на почвата и пропускливостта.
Стуваше ни 450лв, защото хората дойдоха от Варна до Стара Загора, но предполагам за София може и да е малко по-малко, ако се намерят хора от района. Simple Smile
Тепърва предстои да сондираме, така че не мога все още да дам отзиви, но ще го направя когато има резултат. Simple Smile

# 192
Rocket, би ли им дала координатите на фирмата(на лични). Благодаря.

# 193
Rocket, би ли им дала координатите на фирмата(на лични). Благодаря.

Дам, няма проблем, ще ти ги пусна малко по-късно, че са в телефона на мъжа ми. Simple Smile

# 194
Rocket бих помолила и аз за контакт.

Всъщност питам тук в групата заради опита ми да намеря геолог.
Разговарях с двама за сега. Единият каза, че трябва да си намеря багер, който да изкопае дупка, а геологът да ‘погледне’ в нея и да направи доклад. Стори ми се несериозно, без да имам претенция, че разбирам от материята. Другият каза същото - багер+доклад или сондаж+доклад, но сондьорите взимали по над 1000 лв. Това сподели геологът. И се обърках какво всъщност се прави. Ако сондирам, то бих искала след това да си направя сонда за вода. Просто не се ориентирах, затова благодаря за мненията.

Общи условия

Активация на акаунт