Случи ми се нещо странно XXV

• 91 463
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
Нали ви писах, че не вярвам в кармата, обаче май действително има някаква разплата.
Преди две-три седмици, сега не ми се рови за линк, след загуба на футболен мач, Роналдо счупи телефона на дете от публиката, дете с аутизъм, което просто искало да го заснеме.
Току-що чета, че приятелката му плаче, била бременна с близнаци, загубили са едното.
Мисля си, колко строго са наказали този велик футболист там, от небесната канцелария. Разбира се, може и да е случайност.

# 631
Елизабет, не искам да си мисля, че моя приятелка, която загуби едно от близначетата си, е била наказана за нейно или на някой от семейството й прегрешение. Някак не ми се връзва счупен телефон със загубата на дете. Поведението на аутистите също е много специфична тема.
Нека се придържаме към "Случи МИ се нещо странно" Flowers Hibiscus

# 632
  • Пловдив
Кой какво ще види на друго ниво се решава.
А доколко е истина, което някой си решава да вижда и до колко е самозаблуда? Или заблуда под внушение (книги, филми, разни ясновидци и гурута и подобни)? Обективни доказателства за виждането някой може ли да даде?

# 633
Ама, какви доказателства се иска в тема за странности. Ей, това ми е странно на мен. Не вярваш, определяш писаното като "глупост", но искаш доказателство.
Хората пишат свои преживявания, за някои имат свои обяснения, за други свои усещания, никой на никого не налага нищо. Защо е необходимо постоянно някой да идва в темата, да обявява пишещите за глупаци и да иска на всичко отгоре и доказателства за собствените си "обвинения". Ами щом се твърди, че написаното е глупост, нека твърдящия го докаже. Темите са по интереси. Не вярваш, не ти е интерес, подминаваш и оставяш заблудените да си се заблуждават. Grinning

# 634
  • Пловдив
Ама, какви доказателства се иска в тема за странности. Ей, това ми е странно на мен. Не вярваш, определяш писаното като "глупост", но искаш доказателство.
Точно липсата на всякакви доказателства ме кара да го определям като глупост. Но иначе темата ми е забавна. Присъствам в последните десетина теми.

# 635
Кой какво ще види на друго ниво се решава.
А доколко е истина, което някой си решава да вижда и до колко е самозаблуда? Или заблуда под внушение (книги, филми, разни ясновидци и гурута и подобни)? Обективни доказателства за виждането някой може ли да даде?
Янтра, уважавам твоята гледна точка.
Аз имам моя. Темата изобилства, значи и други мислят различно от теб.

# 636
Само ще вметна, че доста справедливост е потъпкана поради липса на доказателства и наличие на фалшиви такива. Вярата в дадено доказателство не винаги води до разкриване на обективната истина. Доказателството е основа, да, но не всичко е материя.
Пп Липсата на познание за нещо, не го прави автоматично несъществуващо.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 08:41 от Джаста Праста

# 637
  • София
Скрит текст:
Отдавна не съм влизала тук. Прочетох само няколко мнения назад. Моите родители починаха преди 3 години един след друг. Редовно си говоря с тях нощем. За всичко, което ще ми се случи ме предупреждават, но не мога да го избягна. Знам някои неща за тях там, как се чувстват и други подобни. Повече съм наясно за баща ми, за майка ми не толкова. И двамата още са в ниското и може да се общува с тях, но не знам дали са на едно и също място или всеки в свое.
За баба и дядо вече научих, че са на съвсем различни места, но те починаха преди десетилетия. Там всеки заема място, което му се полага. Баба отдавна е много нависоко, но дядо дълго беше заседнал в ниското и често си говореше с мен, аз съм кръстена на него. Сега се придвижва нагоре и не общувам вече с него.
Разчитам ,че някой ден ще дойдат да ме посрещнат и да ме напътстват нагоре. Родителите на баща ми го чакаха половин година преди това, но на майка ми близките не и тя се луташе в началото.
Не ходя на гробовете им. Там няма нищо.
Не ходя и на църква. Там също няма нищо.
Странни работи  не ми се случват.  По-точно вече не приемам разни случки или събития за странни.
Ън, а и останалите, които пишете, че починалите ви близки, дори съседи и пр., се свързват с вас, бихте ли посочили как точно става? Чрез сънищата ли? Сънувате ги, да? Или?

И още един въпрос, ако позволите, към Ън, а и останалите по-запознати: как решавате, че баба ви е с дядо ви, това че са били (в този живот) на земята заедно, означава ли, че и нататък ще са заедно? Ами, ако са се били развели/разделили на земята? Изобщо, защо фактът, че си бил заедно с някого на земята да означава, че и "после" ще продължиш да си с него?

# 638
Скрит текст:
Отдавна не съм влизала тук. Прочетох само няколко мнения назад. Моите родители починаха преди 3 години един след друг. Редовно си говоря с тях нощем. За всичко, което ще ми се случи ме предупреждават, но не мога да го избягна. Знам някои неща за тях там, как се чувстват и други подобни. Повече съм наясно за баща ми, за майка ми не толкова. И двамата още са в ниското и може да се общува с тях, но не знам дали са на едно и също място или всеки в свое.
За баба и дядо вече научих, че са на съвсем различни места, но те починаха преди десетилетия. Там всеки заема място, което му се полага. Баба отдавна е много нависоко, но дядо дълго беше заседнал в ниското и често си говореше с мен, аз съм кръстена на него. Сега се придвижва нагоре и не общувам вече с него.
Разчитам ,че някой ден ще дойдат да ме посрещнат и да ме напътстват нагоре. Родителите на баща ми го чакаха половин година преди това, но на майка ми близките не и тя се луташе в началото.
Не ходя на гробовете им. Там няма нищо.
Не ходя и на църква. Там също няма нищо.
Странни работи  не ми се случват.  По-точно вече не приемам разни случки или събития за странни.
Ън, а и останалите, които пишете, че починалите ви близки, дори съседи и пр., се свързват с вас, бихте ли посочили как точно става? Чрез сънищата ли? Сънувате ги, да? Или?

И още един въпрос, ако позволите, към Ън, а и останалите по-запознати: как решавате, че баба ви е с дядо ви, това че са били (в този живот) на земята заедно, означава ли, че и нататък ще са заедно? Ами, ако са се били развели/разделили на земята? Изобщо, защо фактът, че си бил заедно с някого на земята да означава, че и "после" ще продължиш да си с него?

Да, сънувам ги. Защо обръщам внимание на сънищата? Най-вече заради предупрежденията, които ми пращат. Аз съм хронично болна и понякога имам кризи. Тогава съм зле. Те ме предупреждават винаги. Докато бяха живи, много се тревожеха за мен.  Не успявам да предотвратя кризата, но си знам, че идва. Покрай това научавам и разни други неща, които са любопитни, но не знам доколко са верни.

На втория въпрос: точно това обясних, че баба и дядо не са заедно. Те живяха до края като семейство, баба почина по-рано. Отначало обаче тя е на по-високо ниво от него ,той беше заседнал в ниското. Затова успяваше да говори с мен,  а баба не. Той ми каза, че баба е другаде. Беше ми любопитно да науча, че могат да общуват помежду си, нищо, че са на различни нива. Когато ги сънувах заедно, дядо каза ,че повикал баба да дойде при него. След 6 месеца баща ми почина. Той е техният син. Тогава се досетих ,че я е повикал да го посрещнат.
Майка ми и баща ми починаха един след друг за 20 дни. Не знам дали са заедно сега. Те също живяха заедно до края като семейство. Никога не ги сънувам заедно сега. Винаги са отделно и може би всеки е на мястото, което му се полага, не знам точно, но предполагам. Баща ми каза, че е добре. За майка ми не знам. Тя не ми говори много.

# 639
Мисля, че няма как тези преживявания, доколкото ги има, да не са оцветени от нашите очаквания, мечти, страхове и т.н. Това не ги прави по-малко истински или значими, и носи информация по свой си начин. По същия начин, гледайки с други хора един филм или реалити, виждаме различни неща, защото сме различни личности с различен опит и мислене. Най-малкото ни подсказва какво и как изживяваме нещо. Хубаво е, когато успокояват и носят позитивна енергия.
За  мен лично проблем е, когато някоя личност се възползва от подобни странни случки, притеснения, мъка. И злоупотребява- тук влизат всички врачки, ходжи и какви ли не. Според мен затова са забранени и от религията, и не само. Да влияеш по този начин не е добре- дали имаш истинска " сила" или просто се възползваш, дори няма значение. Това са деликатни теми и не е добре кой да е да бърника. Затова съм скептична и към доста от психолозите и всякакви уж научни методи. Малко балканско мислене Joy, ама не желая да ми бърникат из главата и да ми насаждат мисли.
За съжаление смятам и че много преживявания, описвани тук, и не само, са си плод на заболявания, медикаменти, състояния...нашият ум и тяло ни играят номера доста често Simple Smile Но понеже са си странности, са си напълно  по темата и са одста интересни.

# 640
Обикновено дадени души са свързани и са от един "грозд", така се и прераждат, като менят ролите си при различните прераждания. Така и отиват "горе" в своя духовен кръг. Възможно е да има преплитане на "духовните кръгове", но основно са свързани душите от един такъв "грозд". Пп Както пише Ън, отиването в духовния кръг може да е по различно "време", а не всички да са наведнъж и по едно и също "време" там.

При мен моите починали близки се свързват с мен чрез сънищата ми, чрез техни снимки попадащи на необичайни места, където аз не съм ги поставяла или чрез това - (тук е интересно и за самата мен) - имам си едно малко кътче където съм поставила техни снимчици паспортен формат на място където не им влияят атмосферните условия и винаги когато се случи да паднат (без никакъв външен натиск), знам, че ме предупреждават и пазят.
Имало е и други бих ги нарекла физически действия - като падане и счупване на предмети от такова място и по такъв начин, че са повече от необичайни да ги наречем, отваряне на врати без течение и без натиск..ей такива нещица на които много хора биха опонирали, че имат рационално обяснение, но има подробности, които съществено могат да затруднят рационалността, ако и да се намира такава.

# 641
Следя темата отдавна и всичко, за което разказват Ън и Джаста ми се случва постоянно. Също общувам с любимата ми баба чрез сънищата, винаги ме насочва и съветва. На мен от малка ми се случват необясними неща, а сега и на дъщеря ми. Разказвала съм за нейното раждане и разказите и в друга тема. Зная, че е стара душа и е тук да ме учи. Наскоро пътувахме към болницата, на свечеряване, детето ми имаше проблем с коляното. В един момент от едната страна на колата видях, че лети огромна черна сянка, подобие на прилеп, но при всяко взиране в нея, се местеше от другата страна на колата. Само дъщеря ми я видя, ММ не( но той като нова душа не е много в час😉), детето каза, че ще я изгони, говори си нейни молитви и каквото и да беше изчезна.
От четиригодишна ми разказва за прераждането, как ме е избрала отгоре, за марките на Христос(показва вътрешната страна на китката и казваше,че големите не ги помним).
Мога до утре да разказвам истории.....
Така че, както в приказката"Не можеш да говориш с жабата за океани, тя си знае гъола", така и в живота. Не всички разбират това, което ни се случва.( Дори и ММ никога, все казва спрете с глупостите, но към новите души трябва да сме снизходителни).

# 642
  • София
Много интересни неща пишете. Аз сънувам от време на време баща ми, когото много обиам, както и любимата ми баба (нея по-рядко), но никога не разбирам/запомням какво ми говорят. С баща ми или се смеем, или нещо се кара, но и дума не е ясна за какво, вероятно съм нисък астрал, затова така
Скрит текст:
тук усещам как тьотя янтра усърдно кима в знак на съгласие Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 11:15 от Ronald

# 643
Като става дума за помощ, баба ми разправяше, че като чистела нейното куче се държало необичайно, почнало да ходи в краката й. Седнала и й прилошало. Оказа се, че кръвното й е паднало. И преди съм чувала, че животните усещат тези неща, но мислех, че се обучават затова, а болонката не беше тренирана.

# 644
  • Карлово
Като става дума за помощ, баба ми разправяше, че като чистела нейното куче се държало необичайно, почнало да ходи в краката й. Седнала и й прилошало. Оказа се, че кръвното й е паднало. И преди съм чувала, че животните усещат тези неща, но мислех, че се обучават затова, а болонката не беше тренирана.
Мисля че животните имат по-развити сетива, обоняние например. И съответно реагират, за нас необяснимо, на някои ситуации.
Майка имаше куче каракачанска овчарка. Много лаеше на някои посетители, но след като го успокоиш , спираше. Веднъж на посещение там дойде и леля ми. Тя и преди беше гостувала продължително в къщата, беше гледала кучета и от опит с нищо не нарушаваше спокойствието на кучето. Искахме да берем череши от близко до кучето дърво. Това животно като започна да я лае, да се дърпа, едва не се отскубна от синджира. Леля се прибра в къщата и кучето се успокои. После разбрахме, че е болна от рак и скоро почина.
По същия начин се държа с братовчетка, която заведох да се види с мама. И тя беше болна от рак.

Общи условия

Активация на акаунт