Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 29 076
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте на всички за много години.
Аз имам един въпрос.
Когато сменяте сегашния личен лекар със нов.
От кога може да ходите при новия лекар.
И попринцип кога когато проверяваш във Интернет личен лекар ще пише името на новия лекар.
Кога сте сменили личния си лекар? Ако го сменяте юни или декември смяната става веднага и веднага може да ползвате услугите на новия лекар. Аз смених личния си м.октомври и понеже новия лекар е пич, веднага почнах да го ползвам, въпреки че смяната месец и нещо не беше отразена в системата на НЗОК. Даваше ми направления, бележки за децата и т.н.

Диагнозата явно не е нова, просто вчерашния пост беше объркан. Явно прегледа не е бил при личен лекар, обърка ни преслушването и проблемите с белия дроб, които не мисля, че са свързани с левкемията. Всякакви коментари мисля са излишни, да не говорим, че за някои от нас болестта е позната по един или друг начин. Вероятно е и съвпадение, че се случиха 2 поста един след друг, единият очевидно без наличие на симптоматика, но пък другия явно не е точно така.
Смених ме си личния лекар със малкия края на Декември  2020 г.
И при нас е така .
Системата на нзок още не е сменила информацията .
Но днес новия ни педиатър ни пое и го прегледа

# 646
  • пустинята Гоби
Тогава би следвало веднага да почнете да си го ползвате, пък кога ще се отрази смяната в системата на НЗОК теб не би следвало да те вълнува. Ето това пише на сайта на НЗОК -  "Вписва се и датата, на която здравноосигуреното лице е направило новия избор. От тази дата пациентът може да ползва услугите на здравноосигурителната система и здравно обслужване от новоизбрания личен лекар."

От НЗОК са много бавни. Мен даже повече от 1 месец ме мотаха, даже им звънях по телефона да ги питам какво става, но ме отсвириха - на място да съм ходела да видя. Ей сега ще се замъкна в пандемията, да се занимавам с тях. Но всичко беше точно след месец и нещо.

# 647
Спешните кръвни изследвания стават за няколко часа. Ако лекарката и Вие сте притеснени, защо изследванията вече не са факт?
Преди един час ги взех и се разбра, че имам левкемия. Направо изтръпнах като видях какво пише. Но лекарката ми каза, че сме открили навреме болестта и ще се оправя бързо.

Какви са показателите от кръвната картина?

# 648
Коя точно левкемия е открита по-добре да каже? Какво значи на време? Дай конкретна стойнст? В тази болест на време няма. Всичко се развива в движение. Не може да се каже на някой че е открито на време и ще се оправи. Пътя е много дълъг до оправянето, а неизвестните са безчет…..

# 649
Да, кога щеше да ходи на изсседвания, кога отиде, кога излязоха, кога взе час за хематолог… Всеки си знае, но тук не е най-подходящото място за бъзици и небивалици. По-напред беше предложено да се почне от психолог или психиатър.
Днес много рано сутринта отидох и ми казаха да взема резултатите 4 часа по- късно и така.

# 650
Дано някой не си прави злокобна шега...

Ако е истина, пожелавам успешно лечение и много душевна сила!

не мога да повярвам как може някой да си помисли, че е шега. С ракът шега не бива

# 651
Диагнозата кой я постави, след изследванията?
Че от една слушалка тръгна всичко.

# 652
Така е, не бива шега, а и не е бърз въпрос. Вероятно има подходяща тема. Успех с лечението. Доколкото знам, доста често е успешно.

# 653
За много години,дами!
Ние получихме страхотен подарък за празниците. Контролният ЯМР на детето показа консолидация на травмата на костта,без данни за малигненост на отока на костния мозък. Сама спрях лекарствата за Епи,защото много го болеше стомах и спря да се храни. ЕЕГ чисто. ЛДХ малко завишено , АНА скрининг 1:160, но към момента не било тревожно. Остава под наблюдение,защото подутинките над глезените и топчетата не са спаднали. Контрола и за двете след 6 мес,ако няма влошаване. Препоръките са да го пазя от травми и инфекции. След 2 седмици ще направи 5г,уж много разбира,но все каскади са в главата му. Най- ме е страх от тези кълбета с ръце отзад,че и се опитва със засилка и подскок.
Пожелавам здраве и благоденствие!🤗💕🍀

# 654
Чудесно започва годината за вас, Дидка! Браво, много се радвам, нека всичко лошо е зад гърба ви! Heart

# 655
Браво, Дидка! Много се радвам за всички вас!

# 656
Лекарката ми не чу точно рак, тя не каза какво точно е чула на слушалката, но каза, че нещо има, щом чува

# 657

Лекарката ми не чу точно рак, тя не каза какво точно е чула на слушалката, но каза, че нещо има, щом чува
Как така просто е чула нещо??? Хрипове ли е чула? Според мен няма как рак да се чуе от една слушалка. И то, ако имаш левкемия тя от белия дроб ли се чува???

# 658
От червата.

# 659
Здравейте! Дали ще се компрометират много резултати, ако на 3-ти ден от началото на менструалния цикъл се направи обременяване с глюкоза и съответно изследване на кръвна захар и инсулин? Също така и щитовидни хормони TSH, FT3, FT4 и антитела TAT и МАТ. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт