Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 28 523
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Близко съм
До дни ли излиза , защото цял ден нямам нищо за нея.

# 121
  • пустинята Гоби
До няколко дни излиза, да. Ако нямаш проблеми, може да излезе по-бързо, демек утре по някое време.

# 122
Майка ми е с коронавирус, с два + теста, кашлица, изпотявания и температура около 38, която уж спаднала, поне така ми казва... Имала е пневмонии в миналото доста (които са "хващани" само след рентген), алергия към прах, метаболитен синдром, висок хематокрит. На 63г е. Личната й е отказала рентген. Пие аспирин и левокса. Какво друго може да се направи?

Според мен намерете къде да направите рентгенова снимка. Снимката е много важна особено за човек с предходни пневмонии. Не чакайте, да си губите времето. Вероятно всичко ще е наред, но е хубаво на време да се вземат всички необходими мерки. Според мен е хубаво да се консултирате за друг медикамент разреждащ кръвта.
Да, най-вече за тези медикаменти разреждащи кръвта ме интересува какви се изписват на възрастни хора, предразположени към тромбози. Да не би аспирина да е недостатъчен. Днес е ходила на рентген и няма пневмония. Аспирин кардио и клопидогрел има изписани, но тя щяла да пие само аспирина, защото не искала да пие две лекарства, изписани от различни лекари. За едната е достатъчен само аспирина, за другата - клопидогрел...

# 123
В момента най-новото, което изписват за разреждане е натаспин х, това пи и майка ми и мъжа ми. 2*1 на ден.

# 124
Щом е предразположена към тромбози ,аз бих предпочела друго лекарство пред тези ,които се пият профилактично от всички .
Ако се тревожите вижте как е протромбиновото време.

# 125
Благодаря на всички, фибриноген - 4,00 което е и горна граница (2,00-4,00), както и високи хематокрит, еритроцити и хемоглобин, това винаги е така на изследвания. Високи глюкоза, холестерол, наднормено тегло, от години. И преди много години са й казвали, че има исхемия на сърцето, но така е останало, без да ходи повече по изследвания. Никакво внимание към здравето и нездравословен живот. Затова мисля, че е предразположена към тромби и запушвания на съдове. Но това са изписали и след изследванията, убедих я утре да пита може ли да пие клопидогрел с другите лекарства, поне да го редува с аспирина, защото двете все пак не са едно и също.

# 126
Антикоагулантите не са един и два и всичко дето не е прост аспирин е по рецепта, леко си е опасно тук да се пита и препоръчват такива... трябва си лекар да ги назначава.

# 127
Заведете я на кардиолог задължително.Ковида влияе зле на съдовете и сърцето.

# 128
До дни ли излиза , защото цял ден нямам нищо за нея.

Поне 24 часа, ако е стерилна.
Дано да е!

# 129
Здравейте! Преди време бях споделила за един проблем с гърлото(усещане за нещо в него). Та ходих преди 3 седмици на един УНГ каза ми че съм имала подути папили на езика, приложи лечение, обаче то не помогна. Вчера ходих при друг УНГ и ми откри папилом в гърлото. Каза че му изглежда доброкачествен, но иска да го махне и да се направи биопсия. Притеснено ми е, най-вече заради диагнозата... Доброкачествен ли ще се окаже или не... 😞

# 130
Ами щом на лекар му изглежда доброкачествен... А това, че иска да го махне се прави с всички образувания, най-малкото, за да се направи биопсията. Успех и скоро да забравиш за този проблем.

# 131
Дай Боже! Благодаря ти много! 🍀

# 132
  • пустинята Гоби
Важното е че е намерил проблема и ще се предприеме лечение! И от мен успех и да се похвалиш после тук с резултата!

# 133
Важното е че е намерил проблема и ще се предприеме лечение! И от мен успех и да се похвалиш после тук с резултата!
Много ти благодаря! ♥️

# 134
Привет,моля препоръчайте клиника в която да се направи снимка на възрастен човек с пневмония.По възможност да е в района на Борово.Търсим и пулмолог в района.Благодаря предварително и бъдете здрави .

Общи условия

Активация на акаунт