Майчинството счетоводно - 91

• 36 046
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
При мен е почти същото

Само че чакам вече 2 седмици

Станислава,обади се в НоИ,много са отзивчиви(поне тези на които аз съм попадала)доста време не са ти оеевеждали,да не би да има някакъв проблем.Често се случват грешки при тях и ьабаеянето е от там

# 301
  • София
НОИ  не си вдигат тел.
Вчера звънях в счетовотсвото, там нямало нищо на пощата им и всичко било наред
В работата ми казаха че бил върнат от НОИ, и сега става едно още по голямо забавяне, дано до края на годината всичко с е оправи
А иначе щом като този от 3,4 дни са сметнали колко пари са нали поне той ще ми се изплати?

# 302
НОИ  не си вдигат тел.
Вчера звънях в счетовотсвото, там нямало нищо на пощата им и всичко било наред
В работата ми казаха че бил върнат от НОИ, и сега става едно още по голямо забавяне, дано до края на годината всичко с е оправи
А иначе щом като този от 3,4 дни са сметнали колко пари са нали поне той ще ми се изплати?

Да.
Като видиш отстрани изчислена сума,наближава плащането Simple Smile
Значи все пак е имало проблем,щом от нои са го връщали,иначе няма логика такова голямо закъснение

# 303
  • София
Ето писмото

# 304
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Точно корекциите ти са пуснати с дата 09.12.2021, доколкото виждам от тоя скрийншот.Съответно чакай пари в срок 10 работни дни от 9-ти.Няма как да ти платят следващите болнични преди да бъдат включени всички.Накратко няма как да се плати за ноември, ако октомврийския болничен не е наред.Как никой не разбра че има "дупка" от няколко дни между 45-дневния и раждането няма да коментирам.

# 305
  • София
Леле сега виждам че това писмо е получено на 6 дек.
Вчера послушай съфорумката и звъннах в НОИ (не вярвах да му вдигнат) та от там ми казаха че трябва да се пусне код,, корекция"без да се променя абсолютно нищо от болничния, счетоводителката трябвало да го направи,, а тя пък ми каз аче не знаела за такъв код!
А ти pantera666 как разбра че корекциите са пуснати?

# 306
Леле сега виждам че това писмо е получено на 6 дек.
Вчера послушай съфорумката и звъннах в НОИ (не вярвах да му вдигнат) та от там ми казаха че трябва да се пусне код,, корекция"без да се променя абсолютно нищо от болничния, счетоводителката трябвало да го направи,, а тя пък ми каз аче не знаела за такъв код!
А ти pantera666 как разбра че корекциите са пуснати?

Виждам, че данните за болничния от 29.10.21-03.11.21 са входирани в НОИ на 09.12.2021.Какъв код са ползвали колеги няма как да знам.

# 307
  • София
Въпроса е как мога да разбера че този код е пуснат?

# 308
Въпроса е как мога да разбера че този код е пуснат?

Звънни пак в нои и питай.Обясну,че счетоводителката не знае за кода,а ти не си получавала превод от доста дълго

# 309
Станислава, да не би да е объркан входящ номер. Имах такъв случай с мой болничен, който чаках дълго и след като се обадих до счетоводството ми казаха, че са върнали от НОИ болничния, че трябвало да се входира с правилния номер.

# 310
Здравейте, предварително благодаря за съдействието ви.
Към днешна дата съм в отпуск за отглеждане на дете до втората година. На 29.12 ми предстои да подам предизвестие за напускане на текущата ми работа, което ще изтече на 28.01 включително. Подписала съм договор с нова компания, който влиза в сила на 01.02 и за дните 29ти-31-ви Януари оставам без трудов договор.
Какво следва? С каква декларация трябва да уведомя НАП за липсата ми на трудов договор за тези 3 дни? Предполагам, когато постъпя на новата работа следва да подам по чл.54 за 50%.

Предизвестието не мога да го подам на дата различна от 29ти за съжаление, така че промяна в датата не е решение.

# 311
Вие ще имате само 1 работен ден без осигуряване, което не е проблем.Работодателят подава и прекъсване на майчинството към НОИ.Няма какво да подавате към НАП.
При новия работодател подавате декл.за 50-те %.

# 312
Здравейте! Искам да подам заявление за еднократна помощ при раждане и вчера разбрах,че се подава по настоящ адрес,а не по постоянен. Пише,че може заявлението да бъде пратено по пощата. Някой да е подавал по този начин? Само заявлението ли трябва да пусна или другите документи - копие от лична карта,акт за раждане на детето?

# 313
Здравейте,Мами!Предатои ми първо раждане в България.Цяла година не живях в страната.Неосигурена съм. Преди това съм работила само за половин година 2019 лятото до 2020 началото.Въпросът ми е: Трябва ли да се осигурявам,за да получа някакъв вид майчинство или помощи???

# 314
  • София-Младост
Ако имате ПИК от НОИ може да подадате през системата за ел.връчване
https://edelivery.egov.bg/

Общи условия

Активация на акаунт