Майчинството счетоводно - 91

• 35 957
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Знам че подаването на болничен е до 10то число на следващия месец... Имам 45дневен от 7.12., дала съм го на работа още тогава, но все още не ми фигурира в НОИ, което ще рече че работодателя не го е подал още.. Какво следва да се направи от тук натам?

# 481

При връщане на работа преди навършване на 2 год на детенцето се полагат 50% от обезщетението за втората година, нали така?
В момента колко е то 650лв или са приели увеличението?

Благодаря!

# 482
  • София-Младост
Може да го е подал на 10-ти януари, трябват му 3-4 дни за да се види в сайта на НОИ. Не пречи да попиташ работодател/счетоводство все пак.

# 483
Подават ли се някави документи ,когато започне втората година майчинство !?
И ако да как могат да бъдат разписани от мен ( ако се налага ) ,при положение ,че няма да съм в страната  ?
И същото искам да питам за заявленията за детските , тях също ще трябва да подам ,но ще ме няма ? Може ли друг да подаде ?

# 484
  • София-Младост
И ако да как могат да бъдат разписани от мен ( ако се налага ) ,при положение ,че няма да съм в страната  ?
И същото искам да питам за заявленията за детските , тях също ще трябва да подам ,но ще ме няма ? Може ли друг да подаде ?
Подават се, ще е разберете с работодателя да ги подпишете, когато се върнете...или преди да заминете.
За детските може да се направи по ел.път с ПИК от НОИ.

# 485
Подават се, ще е разберете с работодателя да ги подпишете, когато се върнете...или преди да заминете.
За детските може да се направи по ел.път с ПИК от НОИ.

Благодаря Ви

# 486
Здравейте, до скоро бях в майчинство,но ми приключи 2година и сега съм безработна. За да плащам здравните си осигуровки сама, подава ли се предварително някакво заявление или директно си ги плащам?

# 487
Това удължаване на бюджет 2021, което са приели, как се отразява на увеличението за 2рата година? Питам защото уж от март (начало на 2рата година) трябваше високото (650) да взимам, а сега не намирам информация какво са приели и какво не.

# 488
Здравейте , предполагам въпроса вече е задаван , но погледнах набързо и не го намерих … Задълженията към КАТ , пречка ли са за получаване на данъчните облекчения ?

# 489
Здравейте , предполагам въпроса вече е задаван , но погледнах набързо и не го намерих … Задълженията към КАТ , пречка ли са за получаване на данъчните облекчения ?

Мисля, че да. Трябва да нямате никакви задължения.

# 490
Благодаря , и аз мисля , че да , но в сайта на НАП е писано - местни данъци и такси , такса смет , данък автомобил , за това реших да попитам .
Става въпрос за близки приятели , някъде мога ли да проверя данъчния им статус ?

# 491
  • София
Аз мисля че не!
Ние получихме 320 лв
Мъжа ми май имаше някакви задължения

# 492
Могат да проверят в НАП, ако имат ПИК могат да подадат и онлайн за справката

# 493
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, приемат ги за публични задължения поне според разясненията на НАП на последния семинар, който проведоха.

# 494
  • София
Да, приемат ги за публични задължения поне според разясненията на НАП на последния семинар, който проведоха.
А защо тогава ние получихме парите?

Общи условия

Активация на акаунт