Майчинството счетоводно - 91

• 35 945
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Изобщо не ме интересува.
Първо жената пита и аз давам становище на НАП.
Второ, в твоето изречение присъства едно "май", което само показва доколко си наясно сама със ситуацията.
Наказателната отговорност е лична и всеки сам си подписва декларацията.При една последваща проверка аз няма да съм тази, която връща пари и плаща лихви.

За последно ще наблегна на това да се поства само точна информация, а не да се подвеждат потребители и смятам да преустановя отговарянето, защото не виждам смисъл да споря редовно с некомпетентни.

# 496
Станислава, извинете, но и без това цялата тема мина покрай болничния Ви. Аз също моля да не се изказвате по въпроси на други потребители!

# 497
  • София-Младост
Здравейте, до скоро бях в майчинство,но ми приключи 2година и сега съм безработна. За да плащам здравните си осигуровки сама, подава ли се предварително някакво заявление или директно си ги плащам?
Подава се, декл. 7.

# 498
  • София
Станислава, извинете, но и без това цялата тема мина покрай болничния Ви. Аз също моля да не се изказвате по въпроси на други потребители!
Извинявайте!

# 499

Къде е регламентирана финансовата помощ от общината и каква се води точно? Какви документи се изискват?
Регламентирана е в приетия от Общинския съвет правилник. Води се еднократна помощ за новородено/осиновено дете. Подава се заявление по образец+ копие от дипломите на двамата родители. Както е написала Габи, 500лв е за първо дете, на което поне един от родителите е с висше образование.

Iren11, извинявайте, ако съм пропуснала нещо и повтарям въпрос,  но това конкретно за София ли е?

# 500
  • София-Младост
За София за момента няма допълнителни помощи за раждане на дете.

# 501
  • Пловдив
Аз търсих инфо за такава помощ от общината за Пловдив, но намерих само за 2020 г. Не знам дали за тази година ще има подобна помощ, но продължавам да търся информация.

# 502
Принципно тази "бонусна" еднократна помощ е стимул за повишаване на раждаемостта в региони с ниска такава.
София определено не е с ниска раждаемост на фона на други общини.
И не е регламентирана с държавен бюджет, а е "лично" решение на някои общини, които могат да си я позволят.

# 503

Iren11, извинявайте, ако съм пропуснала нещо и повтарям въпрос,  но това конкретно за София ли е?
Не, конкетно за нашата община.

# 504
Подават ли се някави документи ,когато започне втората година майчинство !?
И ако да как могат да бъдат разписани от мен ( ако се налага ) ,при положение ,че няма да съм в страната  ?
И същото искам да питам за заявленията за детските , тях също ще трябва да подам ,но ще ме няма ? Може ли друг да подаде ?
Подават се, ще е разберете с работодателя да ги подпишете, когато се върнете...или преди да заминете.
За детските може да се направи по ел.път с ПИК от НОИ.

Ала Бала можете ли да обясните как се подават през НОИ по ел.път с пик код?
Другите необходими документи като бележка за доходи ,за ваксините сигурно се прикачват като файл или?

# 505
  • София-Младост
https://edelivery.egov.bg/
Това е мястото, не  е сложно. Попълва се декларацията и се прикачват документи.

# 506
А как стои въпроса с еднократната сума за раждане на близнаци? Пак ли по община е регламентирано или по принцип?
Гледах, че за  миналата година помощ за раждане е 600лв на дете,  помощ за отглеждане 1200 на дете

# 507
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако темата е обсъждана! Интересува ме колко е продължителността на майчинството за четвърто дете? Попаднах на текст от КТ, в който пишеше, че е две години за първо, второ и трето дете и по 6 месеца за всяко следващо дете. Правилно ли разбирам, че след навършване на 6 месеца на детето, не ми се полага никакво обезщетение? Трудово осигурена съм.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 21:03 от zar4e

# 508
Здравейте, в момента тече болничния лт педиатъра и после майчинството започва. Междувременно сега искат да ми преведат хонорар около 120 лв от едно списание за които пари дължа данъй. Ако мо преведат хонорара и платя данъка това ще компрометира ли обезщетенията от НОИ? Благодаря?

# 509
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако темата е обсъждана! Интересува ме колко е продължителността на майчинството за четвърто дете? Попаднах на текст от КТ, в който пишеше, че е две години за първо, второ и трето дете и по 6 месеца за всяко следващо дете. Правилно ли разбирам, че след навършване на 6 месеца на детето, не ми се полага никакво обезщетение? Трудово осигурена съм.

Цитирайте по кой член от КТ е.

Здравейте, в момента тече болничния лт педиатъра и после майчинството започва. Междувременно сега искат да ми преведат хонорар около 120 лв от едно списание за които пари дължа данъй. Ако мо преведат хонорара и платя данъка това ще компрометира ли обезщетенията от НОИ? Благодаря?

Не, няма да бърка обезщетението, защото и те, и Вие го декларирате като ГД.

Общи условия

Активация на акаунт