Сняг навън вали вече, расте юлското човече

• 13 255
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
 welcome на новата мама.
Ели и Цвети е само на кърма, но си мисля вече да давам и по мъничко сокче с лъжичка нещо като генерална репетиция за захранването, което възнамерявам да започне на 5 навършени месеца.
За ръчичките ако имаше място и двете щеше да ги сложи в устата чудила съм се за ръкавици но да не вземе да ги налапа и да се задави.

# 46
 welcome на новата мама

Вчера стус не студ бяхме навън час и половина с кенгурото, обикаляхме магазините, днес излизахме само за половин час, побърквам се иначе вкъщи.
Ели, ние сме само на АМ, от доста време не искаше да пие вода а днес направо ме изуми-изпи 40 грама наведнъж.Ръцете си ги лапаме, но като и дам залъгалката забравя за тях.По едно време се опитваше и да си цока пръста.И Ева имаше стафилококи и се мазахме с бактробан. Оправи се детето слава богу, а всички ми казваха, че са много упорити и трудно се лекували.Но нослето е още запушено.Вчера и взехме поредните капки, дано се оправи от тях че как се мъчи горкичката, има храчки и не може да яде като хората.Някой беше питал по колко пъти се хранят бебчовците-ние ядем 5 пъти през 3.5 часа по 150 грама, не че го изяжда винаги де.Сега ще прегледам предишните страници и ще се включа пак.

# 47
Браво на Фиона за красивата тема.  bouquet

Добре дошла на новата мама!
Ние излизаме все още всеки ден, вчера и днес в дъжда за по 20-30 минути, но на Марти много му харесва и веднага заспива.

pearly, дано да отмине тази алергия. Аз здраво се наплаших като те прочетох, защото май само шоколад и сладолед ям.  ooooh!

Лапането на ръцете явно е проявено при всички, при нас има и опити да се сложат и играчките и завивките в устата. Но на тази възраст така опознават света.

Ели и ние сме от списъка  Laughing Няма да захранвам поне до средата на декември.

Искам да питам мамите, които имат по- големи деца до каква възраст ползвахте шезлонга и кога започнахте да ползвате столче за хранене?

# 48
Добре дошли на новите майчета!

Ели и Ема е само на кърма. Педито е за сокове и пюрета, но не ми се бърка. Вода днес за първи път дадох - топла, но тя изпи само 20 мл и пак не се изака. Close Водих я на лекар, казаха, че нищо й няма. Сега ми остава чакането детето да свърши голямата работа.

# 49
Честита месечинка на София!Ева спи по цяла нощ а и през деня също.Jane мисля че не пречи да прибираш ръчичките на бебчо, нали спи тогава какво толкова, и аз бих ги прибирала на Ева ама тя си ги вади.

# 50
Добре дошли на новите мами! Laughing
И Ването е само на кърма.
Излизаме навън всеки ден, обличаме се дебело и излизаме да се разхождаме с количката. Той заспива разбира се. Grinning
Той също си лапа ръцете, но само когато е гладен, даже вече добре си намира показалеца и си го засмуква с голямо удоволствие.
Кажете моля за Пентаксима, как се биеше всеки месец или през месец?

# 51
Браво много мами не дават вода и сокчета!
Е има и други като мен дето не успяха! Rolling Eyes
Ама да знаете как сладко си пие сокче!
Сега спим по никое време какво ли ще правим после! newsm78

# 52
Didi 81,усетих аз,че конкуренцията е жестока за нашата Ема и ей ме на отново;)Просто съм ужасно заета с работата си и Алекс и нямах време дори да ви чета;((Ами ние си я бяхме заплчли още в коремчето на майка й,така че първи по време,първи по право LaughingБоже,съвсем съм изкукала #Crazy
И ние сме само на кърма и съвсем малко водаааааа.Какви ти сокове,те на мен ми дразнят корема,а какво остава на бебока.Тук водя епични битки с педито,но тя вече вдигна бял флаг и се отказа да ме навива за сокове.Уг сме голям град и докторите би трябвало да са по напред с материала,ама не..Масово срещам случаи с деца на нашата възраст,които са вече и на КУхняяяяяяяя #Cussing outЯдат даже грис за десерт,което тотално ме уби.
За сухата кожа на бебоците има вариант да е атопичен дерматит или просто от липсата на мастно жлези,което е особено обострено при по-белите бебета.И Алекс се лющеше по гънките на коленете и ръчичките и много се бях притеснила,но се оказа просто ч е второто.Мажем се с Локоид Крело и след това с Липолотион и вече няма проблем.

# 53
Добре дошла на мама Jane1! HugНе знам как е издържала толкова време на пост smile3529 И да не се безпокои че нещо може да излезе извън темата- ако ще ни гонят, в мое лице ще си има компания.
Eli, останаха ли още от бонбончетата дето ги даваш на мамите които карат без вода, сокчета и пр.? Едно и на мене, плс! Laughing Само на кърмичка караме. Нашия тати е единствения който може да ми се наложи за нещо. Беше решил преди 1,5 месеца че спешно трябва да почваме със сокчетата- даде една лъжичка, Ели повърна и той забрави да настоява. Сега като имаме някакво проблемче пита: А във форума какво казват? Поздравления за идеята за шейничка!
Pearly, какво общо имат овесените ядки, ядките изобщо /орехи и пр. да речем/ с АБКМ? Или по презумпция, щом има алергия към нещо- да се бага от всичко останало? Rolling Eyes
Valche /не смея да ти напиша ника на кирилица, май стават недоразумения от вълче ли идва или от Валя Laughing/ и Gery to, и аз съм във вашия тъжен отбор на неакащите. От онзи ден следя темата за неакането, пусната от Кети и много терсене ми стана, като видях как една мама с поотраснало детенце ни резна главите, че не четем библиотеката и само хленчим. Едва се сдържах да не я навра на кучето под опашката.
Ети 31, това за дръвчетата е добра идея, ама ако донеса поредното, ше ни изхвърлят навън барабар с целия ми листников фураж. Само бенджамините ми са 5 бр., и за всички съм се оправдавала, че са в чест на адашката им кучката Бенджи. Joy Милата ми тя, толкова малко внимание и обръщам Sad
Мarine, пентаксима се бие един път месечно- 3 приема общо.
Сега стискайте палци поне 2 стр. да помълча smile3505 да не ставам досадна.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 19:33 от prascho

# 54
prascho по въпроса за ника Валче съм, ама ако предпочитате вълче, не се сърдя Laughing Това с неакането ми е болна тема от близо месец насам. С педито днес установихме, че може да е от Мерца дето го пия против косопад, защото има желязо в него, та го спирам от утре. Днес диетата ми беше следната - овесени ядки, круша, круша, овесени ядки, баничка, круша, крупа, грозде, грозде и сега варя тиква - след тая диета утре може от тоалетната да не изляза, ама дано и детето прихване Praynig. Не съм вярвала, че ще се моля така някой да се изака #Crazy

Ема вече спи, а аз отивам да чета, че другата седмица имам изпит+преподаване на петокласници. newsm63 Може пак да се включа де Mr. Green

# 55
Добър вечер  Hug
Добре дошла на новата мама   bouquet
Диди,чета и бягам,зяащото все нещо става и трябва да ставам,а и татито ни сега е отпуска и колкото помага толкова и внимание гледам да му отделям,че нали ми е душичка той  Heart Eyes
Tizija,айде бе душо къде се губиш???Боб взех да хвърлям за вас с Алекс....А дано за Нова година се видят малките и да се харесат  Laughing
Ели,както вече синеочка е споменала,и моята Ема е само на гола кърмица  Mr. Green .А това за шейната и аз си го мислех....но пък много се чудя,защото май ще са доста мънички,абе не знам....
С Ема излизаме всеки ден,не мисля да я затварям вкъщи тъй като все още не е дошъл най-големия студ.
Валче,мушкатото помогна ли на Ема???
За подарък на Ема съм харесала активна гимнастика(пластмасова0,която после става на йоника на Чико....много ми харесва.Днес щях да я взема,но реших да провери майка ми колко пари е в Италия,и ако е по-евтина тя да я купи от там.
prascho,я си се включвай по-често,че много се веселя за твоя сметка  Joy
Имаше още въпроси,но не се научих да си записвам...
Хаиде лека и спокойна нощ   bouquet

# 56
здравейте аз пак да се оплача и да си ходя Валери вдигна Т водихме го при нашата педка и тя каза че е от сополките няма зачервено гърло но ушетата са зачервени не знам толкова съм уплашена та той е само на 3м. не мога да пиша повече защото ми е страшно притеснено
няма да се оплаквам повече сигурно ви втръснах
лека и спокойна вечер

# 57
Добре дошла на Jane1 и от мен!

Да, както Синеочка вече писа - и ние сме в кюпа само на кърма (преди с дохранване, но вече премахнато напълно) . На мен честно казано ми е много лесно - педката досега не ме е питала никога дали давам сок или пюре (явно тук се подразбира по-късно), бабите са далече слава богу. Майка ми да ме пита по телефона 2-3 пъти и като и казах, че тук се дава след 6ти месец се отказа. Свекито още преди да родя ми беше извадила някаква статия, как трябвало да се кърми дълго (това обаче не и попречи на редовните въпроси докато беше тук - ама пак ли е гладна, ама защо яде постоянно, залепила си е носа и не яде и това по 100 пъти на ден  #2gunfire Сега периодично се осведомява дали продължаваме с кърменето или сме минали случайно на АМ и до там:)

Аз още не съм измислила подарък за коледа и нова година  Sad

Иначе и ние излизаме всеки ден все още - кога с количката на разходка, кога с колата - според задачите и свободното време - ама се поразнообразява, че иначе цял ден вкъщи не би издържала Sad

Мммм докато пиша тук и тати сложил Ясмин по корем и тя се обърнала за първи път и го изпуснах  Cry Cry Ама си призна току що, че ръчичката и е била под тялото така че не се брои съвсем  Mr. Green

# 58
Съжалявам, но нямам време изобщо да чета .Искам само да попитам :
При децата на АМ има ли нещо като кърмаческата стачка?Защото от 2 дена София нищичко не яде, много мрънка и малко спи.Не мисля, че е болна, защото няма никакви симптоми, като т' или да е умърлушена.
Някой имал ли е такъв проблем.

Джейн, добавила съм ви.И снимчицата от подписа ти сложих.Но Лала като се върне трябва да я направи като останалите и тогава ще я добавя на мястото и.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 21:49 от fiona

# 59
честита месечинка на бебе софия на мама писана
fiona   bouquet за оформлението.
 welcome на мама jane1 и нейното бебче Калина.
pearly дано бързо се оправи малкия Каби.
Аз нещо в последно време само чета, още съм в някаква депресия и не мога да се измъкна. Ние сме на консултация на 07.11 и ще слагат на Киа последния прием Инфанрикс. Първите два нямахме проблеми, дано и сега всичко да е ок. Нашият режим е ставане сутрин към 8ч- 200мл кърма(замразена), играе си и заспива за около 1-1,30ч.Обядва в 12ч АМ+1/2 бурк. зеленч. пюре( общо 240 мл), към 14ч 1/2 плодово пюре или сок-60мл. 16ч- АМ+каша(240мл), къпем се в 19.30ч и последно се храним в 20ч АМ+бишкота на "Плазмонт"(240мл). Киарчето много папа и много спи Mr. GreenВсеки ден сме навън, даже и тези дни в снега и сложих дъждобрана на количката и тя си спинка.
Fiona на мен ми правеше впечатление, че няколко дни не хапваше както обикновенно" по-много", после постепенно почна да си изпива цялото количество. Аз си мислех, че е период както при кърмените бебета.
Приятна вечер на всички мамчета и сладки сънища на бебчовците.

Общи условия

Активация на акаунт