Отговори
# 585
Същото го усещам при седене. Все едно е чак при отвора ....или по скоро как се нарича костната дупка на таза....хахаха.....дано ме разбрахте Wink

# 586
  • Варна
Red_rose, бързо оздравяване!
Относно болките и неразположенията,  с първата бременност,  все ми отговаряха, че било нормално.  Затова , ако е търпимо и минава с но-шпа, гледам да не го мисля Simple Smile

# 587
  • София
Същото го усещам при седене. Все едно е чак при отвора ....или по скоро как се нарича костната дупка на таза....хахаха.....дано ме разбрахте Wink

Да да точно там, болката е като натъртено. Не знам … вътрешно. От какво се получава дали можем да предположим , аз съм в средата на 6ти месец … ( ако това има значение )

# 588
От тежестта е. Особено ако бебето е още седалищно, притиска надолу с дупе и боли много. И мен още ме боли, но то и така ще си отиде сигурно. Вече доста натежават тези бебчета и се усеща. Отделно лека-полека мускулатурата започва да се подготвя, че от там ще минава бебе и се отпуска, а на нас ни тежи и за това боли.

# 589
  • София
От тежестта е. Особено ако бебето е още седалищно, притиска надолу с дупе и боли много. И мен още ме боли, но то и така ще си отиде сигурно. Вече доста натежават тези бебчета и се усеща. Отделно лека-полека мускулатурата започва да се подготвя, че от там ще минава бебе и се отпуска, а на нас ни тежи и за това боли.

Не знам дали е седалищно, не са ми казвали. Последно се въртеше навсякъде , беше с ниска плацента, но се вдигна. Аз го усещам на моменти много ниско, дори снощи усещах леки ритничета или притрепервания ( не знам как да го обясня ) пак там ниско , почти все едно до “дупката” от където ще излиза Joy
Аз се притесних да не са контракции или за такова нещо да се предписва магнезии ..

# 590

Не знам дали е седалищно, не са ми казвали. Последно се въртеше навсякъде , беше с ниска плацента, но се вдигна. Аз го усещам на моменти много ниско, дори снощи усещах леки ритничета или притрепервания ( не знам как да го обясня ) пак там ниско , почти все едно до “дупката” от където ще излиза Joy
Аз се притесних да не са контракции или за такова нещо да се предписва магнезии ..

И аз понякога усещам подобни ритници, и аз се бях притеснила. Питах гинеколожката ми, каза че е нормално, не е нищо притеснително. От позата на бебето е.
Бързо оздравяване на red_rose!

# 591
Момичета, бях на жк тази седмица. Доктора ми намекна, че се налага секцио, заради това че ми изрязаха почти цялата шийка преди да забременея, тъй като имах карцином ин ситу. После каза, че може и нормално, след като видя, че се разочаровах. Имал още време да прецени. А аз искам нормално раждане.

Днес участвах в уебинар за РМШ и лекаря беше категоричен, че трябва да съм секцио. Знам, че е глупост, но си поплаках. С 4 операции съм, защото се наложи, но ми е дошло до гуша.

Поне имам 2 месеца да възприема нещата, а не да се налага спешно в последния момент.

# 592
Палмичке не се настройвай отрицателно сега. Секциото също си има своите предимства, а и нали най-важното е бебчето да излезе живо и здраво. Господ си знае работата.

Babyboo имам абсолютно същите усещания като теб, 1:1 с това, което описваш. По едно време направо имах чувството, че бебето ме рита отдолу и яко се вкарах във филма, защото си имам и болки в корема. Даже се успокоих, че не съм само аз.
На прегледа АГ ми каза, че бебето е седалищно и крачетата са ниско, затова се усеща така. Измери ми и шийката, няма скъсяване даже е перфектна, но все пак си се притеснявах.

# 593
Момичета, бях на жк тази седмица. Доктора ми намекна, че се налага секцио, заради това че ми изрязаха почти цялата шийка преди да забременея, тъй като имах карцином ин ситу. После каза, че може и нормално, след като видя, че се разочаровах. Имал още време да прецени. А аз искам нормално раждане.

Днес участвах в уебинар за РМШ и лекаря беше категоричен, че трябва да съм секцио. Знам, че е глупост, но си поплаках. С 4 операции съм, защото се наложи, но ми е дошло до гуша.

Поне имам 2 месеца да възприема нещата, а не да се налага спешно в последния момент.

Не съм много на ясно с твоя случай, но при мен също има конизация. За това една лекарка настояваше за секцио при първото ми раждане. Защото при естествено се скъсява още шийката и може да доведе до разкъсвания. Лекуващия лекар каза, че не е проблем. Извадих късмет и бебето тръгна само. За да се избегнат разкъсвания ми помогната малко със скалпела (епизотомия или нещо подобно). В началото на втората бременност пак ме бяха филмирали, че имам образование на шийката. Тогава влязох в дупка. Четох много и реших, че след като си родя живо и здраво и второто детенце, ако не дай Боже после нещо се случи направо си правя гинеколигична чистка. Лекарите все гледат да се презастроховат и да си вържат своите гащи, но от опит зная, че винаги има и друг вариант. А и да - всяка от нас се надява за естествено раждане, но ако е прекалено рисковано за нас и бебетата и секциото се прежалва за общото благо.

# 594
Mety, да не са ти казали че е раничка/ектопия/епител? Аз имам, но док каза че щом цитонамазката е ок, ще го мислим слес раждането. Като цяло я имам отдавна и се следях при онкогинеколог и винаги ми е казвал, че няма нужда да се маха. Даже второ мнение съм търсила.

Babyboo, Хера, аз имам същите усещания. Все едно ще излезе всеки момент. Като почне да рита там и настръхвам. Още от самото начало си поритва там от време на време. Даже май бях споделяла някъде тук из темата. Grinning

Аз да ви питам, някой взел ли е кошара тип next to me? Ако да, взехте ли друго матраче и от къде или ще използвате това което си е включено?

Моята ми се струва, че има прекалено твърдо матраче. Ама наистина твърдо, та се чудя... До момента не успявам да намеря с моя размер.

# 595
Момичета, изтръпват ли ви често крайниците?

# 596
Mety, да не са ти казали че е раничка/ектопия/епител? Аз имам, но док каза че щом цитонамазката е ок, ще го мислим слес раждането. Като цяло я имам отдавна и се следях при онкогинеколог и винаги ми е казвал, че няма нужда да се маха. Даже второ мнение съм търсила.

Babyboo, Хера, аз имам същите усещания. Все едно ще излезе всеки момент. Като почне да рита там и настръхвам. Още от самото начало си поритва там от време на време. Даже май бях споделяла някъде тук из темата. Grinning

Аз да ви питам, някой взел ли е кошара тип next to me? Ако да, взехте ли друго матраче и от къде или ще използвате това което си е включено?

Моята ми се струва, че има прекалено твърдо матраче. Ама наистина твърдо, та се чудя... До момента не успявам да намеря с моя размер.

Аз взех кошара next to me. Честно казано понеже е втора ръка, ми я дадоха с допълнително матраче. Това, което е включено в комплекта е двойно по-тънко и ми се видя доста твърдо и на мен. Ще използвам само допълнителното матраче, че като сложа двете заедно ми се вижда височко.

# 597

Аз взех кошара next to me. Честно казано понеже е втора ръка, ми я дадоха с допълнително матраче. Това, което е включено в комплекта е двойно по-тънко и ми се видя доста твърдо и на мен. Ще използвам само допълнителното матраче, че като сложа двете заедно ми се вижда височко.
Благодаря! Има ли някъде етикет/надпис с марката?
По принцип не е много хубаво да се слагат 2 един върху друг, от съображения за сигурност.

# 598
  • София

Моят съвет е да не се настройваш предварително ❤

Важното е раждането да е успешно, да сте добре ти и бебето. Как е родено е божа работа за мен, имам приятелки които до последно е трябвало да родят естествено и накрая се налага секцио. Или обратното искали са секцио, но е станало естествено.

Пожелавам ти спокойствие и да сте добре с бебчето ♥

# 599

Благодаря! Има ли някъде етикет/надпис с марката?
По принцип не е много хубаво да се слагат 2 един върху друг, от съображения за сигурност.

Кошарата е на Кикабу Нана, но за допълнителното матраче не знам марка. Честно казано всичко е прибрано и опаковано в милион найлони в избата 😅 Нямам спомен да видях етикет като го оглеждах, а доста внимателно го инспектирах, защото вкъщи спорехме дали да не си вземем наше си ново матраче все пак

Общи условия

Активация на акаунт