Отговори
# 540
Магазин Вито е официален вносител на Пег перего и за това цените там са най-ниски. Аз много ги харесвам и качествени и удобно-добърз избор.
Аз съм с малък диоптер, но с предната бременност правих консултация в 8я месец. Родих нормално със спукани капиляри на едното око 😂. Между другото ми падна малко диоптера след раждането. Знам и че по време на бременност не се правят прегледи при очен лекар за слагане на очила и смяна на диоптер, защото нещата са доста променливи. И междодругото моя приятелка с дипоптер 7’роди 2 деца нормално, но в Америка без изобщо да е правен преглед и да се коментира проблема с очите 🤷🏼♀
Аз също спя добре последно време, стига и баткото да спи. Толкова съм уморена а грижите покрай него,че няма как да не заспивам на секундата ( за моя радост)
За киселини- талцит, както съм казвала. За сега ми помага

# 541
  • sofia
Относно количките - ние сме с доброто старо Чико или Кико, както казват в Италия.
С малката ми дъщеря го имах и сега отново го купих, най-удобната на света количка ми беше, а съм имала и с голямата 2-3.

# 542
И аз съм на мнение, че количката, столчето и кошарата са най-важни и затова инвестирахме доста там. Easywalker ми беше вторият фаворит за количка, заедно с Mutsy. Isofix базата също според мен е доста добро допълнение към столчето. Имаме познат англичанин, който се занимава с детски столчета и каза, че най-сигурните са на Cybex, Maxi Cosi, Swandoo, Stokke и Britax, като той за неговите деца е заложил на Stokke и Swandoo. А какви абсурди четох как някои майки си държат бебетата в себе си докато пътуват с колата до 6 месечна възраст, защото не им се струвало удобно кошчето за кола. Аз даже си мисля че още на изписването трябва да вземеш бебето с кошчето за кола, но не съм много запозната, опитните мами ще кажат 😁

# 543
От близки знам, че в Англия дори няма да те изпишат, ако нямаш кошче за кола Simple Smile
Тук едва ли, но наистина трябва да бъде подсъдно да се возят бебета и малки деца без кошче/столче за кола.
Аз гледам тези на Britax и Cybex, но още не съм взела решение, май клоня към първите.

И аз съм на мнение, че количката, столчето и кошарата са най-важни и затова инвестирахме доста там. Easywalker ми беше вторият фаворит за количка, заедно с Mutsy. Isofix базата също според мен е доста добро допълнение към столчето. Имаме познат англичанин, който се занимава с детски столчета и каза, че най-сигурните са на Cybex, Maxi Cosi, Swandoo, Stokke и Britax, като той за неговите деца е заложил на Stokke и Swandoo. А какви абсурди четох как някои майки си държат бебетата в себе си докато пътуват с колата до 6 месечна възраст, защото не им се струвало удобно кошчето за кола. Аз даже си мисля че още на изписването трябва да вземеш бебето с кошчето за кола, но не съм много запозната, опитните мами ще кажат 😁

# 544
  • sofia
Ние с първото дете бяхме с Бритакс - железни са! Сигурно ще вземем пак от тази марка или Сайбекс.
На изписването със столче го взехме първото дете, как иначе. Simple Smile

# 545
Ние още не сме купили нищо, но смятаме да купим Cybex и столче и количка. Сякаш като цена качество са най-доброто решение. Не смея да купуваме нещо на прекалено ниска цена, защото моя приятелка така купува три пъти количка. Първата на доста ниска цена се счупи, втората поръчаха онлайн и се оказа прекалено голяма и тежка ( някаква италианска марка беше) и накрая се спряха на cybex и всичко беше Ок.  Но тя попринцип е голяма шматка и ги гледаше само на външен вид 😀. Възможно е да има и колички на по-ниска цена, които да са Ок. Но не смея да рискуваме и да ни излезне двойно накрая.

# 546
От първия ден се вози в столче- изключение е за го взема за 5-10 мин на дълъг път, ако нещо много се сърди и отново в столчето.
Моя близка като ми каза,че си държи детето в ръцете или в кенгуру докато мъжа й шофира просто се потресох, а са от тези БИО родителите ( както ги наричам аз). Такава лекция им изчетох,че на следващото виждане ми обясняваха с дозя обвинение как те са купили столчето (заради мен се набутали), но детето много плаче в него- е не,няма да плаче, дете на 1
Година изведнъж го връзват на стол-ми ще плаче. УЖАС!

# 547
Искам да питам мамите, които носят очила, дали ще си правят консултация с очен лекар и кога възнамеряват да го направят? На последната ж. к. попитах Аг кога е добре да си запиша час. Каза ми месец преди термин. Обаче това не е ли много късно? Нали казват, че като влезеш в 9-ти месец, може нещата да се случат по всяко време. А и с този огромен корем изобщо не ми се обикаля поредната болница. За жалост в Надежда нямат офталмолог и трябва да се запиша другаде.
Също така искам да попитам има ли сред вас такива, чието състояние на очите не позволява никакви оперативни корекции? Моите очи не подлежат на никакви подобни оперативни намеси и най-голямото ми притеснение е, покачването на диоптер. Очите са за цял живот и не съм наясно едно естествено раждане по какъв начин се отразява след това на очите. Естествено тепърва ще се информирам, но ще се радвам, ако сред вас има жени с повече познания по тази тема.
Притеснението ми идва и от фактът, че досега изобщо не е коментирано с Аг какво ще бъде раждането. И макар, че нося очила, темата за очите изобщо не е повдигана, а според мен трябва да е точно обратното.

Аз ходих на очен лекар някъде в 4ти месец. Прегледа ме обстойно, като единствено не ми разшири зениците, че бях с кола и нямаше да мога да се прибера. Simple Smile
Каза, че иска да ме види отново в 7ми месец, когато и ще ги разширим. Аз съм с корекция на зрението и сравнително малък диоптър, който се е увеличил в момента, но очната каза, че било нормално.

# 548
Цвети, плюс или минус си? Каква е корекцията, с лазер ли? Ако ДА има ли ефект? Аз ще си направя след  раждането 100%. С плюс 2 съм....но е ужасно за мен Cry

# 549
Цвети, плюс или минус си? Каква е корекцията, с лазер ли? Ако ДА има ли ефект? Аз ще си направя след  раждането 100%. С плюс 2 съм....но е ужасно за мен Cry

Правих си лазерна корекция преди 10 години. Когато я правих бях с диоптър над 4ри, почти 5ет и на двете очи. Не виждах надалеч. Ефект определено има. От тогава не съм носила очила. Simple Smile

# 550
Аз съм се ориентирала към клиника Ден, ама пусто защо се замотах...трябваше да го направя преди да забременея Cry Сега съм им казала ...излизам от родилното и съм при Вас;) Искам да си виждам детето не 100% Wink

# 551
И аз я правих в клиника Ден. Самата процедура трае около 15 мин. И възстановяването беше в рамките на няколко дни. Със сигурнист е нещо, за което не съжалявам, че направих. Wink

# 552
  • София
И на мен ми бяха препоръчали клиника Ден и отидох на случаен принцип. Паднах се при някаква бабичка в една малка сграда отстрани и като цяло не бях доволна от прегледа. Моля препоръчайте ми очен лекар в тази клиника за преглед преди раждането и евентуално след това.

# 553
И аз я правих в клиника Ден. Самата процедура трае около 15 мин. И възстановяването беше в рамките на няколко дни. Със сигурнист е нещо, за което не съжалявам, че направих. Wink

Цвети, а след това в годините възможно ли е пак да се качи диоптър при положение, че работата ми е само на компютър всеки ден? Или резултата е траен? Има ли някакви условия, на които да отговаряш, противопоказания по принцип или странични реакции след процедурата? Ти при кого я прави? Признавам, че не съм се интересувала много, но определено ще го обмисля след раждането.

# 554
Аз мисля утре да отидем да купим леглото. Количката още я мъдря, чудя се дали да не взема втора употреба от OLX - Anex, Cybex, Адбор и Bexa са ми фаворитите.

Общи условия

Активация на акаунт