Отговори
# 555
Аз съм късогледа с диоптер около - 2 и астигматизъм. Казвам около - 2, защото стъклата ги направиха с леко отклонение от реалните диоптри съобразено с астегматизма + че ми правиха корекция на очилата и докторката искаше да избегне рязката промяна и последащо главоболие/дискомфорт и т. н
Въпреки уж малкият диоптер изобщо не виждам добре без очила. Даже имам усещането, че още се е покачил. Обмислях корекция на очите, тъй като ми се струваше опровергана инвестиция при положение, че веднъж годишно плащам не малко пари за един чифт очила. Но уви, поради тънка ретина, моите очи не подлежат на такъв тип корекция и ще съм с очила до живот.
Близо до нас се намира очната клиника Кристал Вижън.  Мислех там да направя консултация, защото ми е много близо и удобно. От друга страна обаче аз съм много доволна от досегашната док. Попова. Проблемът е, че тя е във Вита, което ми е доста далече, но пък за такъв прекрасен специалист си заслужава да се напъна и да отида.

# 556
И аз я правих в клиника Ден. Самата процедура трае около 15 мин. И възстановяването беше в рамките на няколко дни. Със сигурнист е нещо, за което не съжалявам, че направих. Wink

Цвети, а след това в годините възможно ли е пак да се качи диоптър при положение, че работата ми е само на компютър всеки ден? Или резултата е траен? Има ли някакви условия, на които да отговаряш, противопоказания по принцип или странични реакции след процедурата? Ти при кого я прави? Признавам, че не съм се интересувала много, но определено ще го обмисля след раждането.

Да, може да се качи, като на мен ми бяха казали, че е нормално да се качи до към 0,75. Аз, 5 години след процедурата, качих до към 1 и мисля, че там си и останах. И аз съм нон стоп пред компютър, но дори не нося защитни очила, по препоръка на очния лекар. Изисквания за корекцията има - помня, че се препоръчва след като си навършил 25 години и е важно да не ти е изтъняла ретината, което се разбира след обстоен преглед при тях. Хората, които носят лещи, например, те трябва да спрат да ги носят  няколко месеца преди прегледа защото лещите изтъняват ретината.

# 557
Аз съм готова с покупките. Остана ми само комплект за изписване и шишенца, но и тях ще взема тези дни.
Иначе съм много доволна от плетената завивка, която купих от Бамбуки, много е мекичка. БИОдерма козметиката мирише чудесно, хареса ми също. Дрешките от ХМ - в тях не съм се и съмнявала за качеството, биберони залъгалки взех на Frigg и bibs, този път реших да пробвам с каучукови, да видим.
Всичко останало си имам. Комплект за изписване мисля да поръчам или от angel baby зимните им варианти, или от Ние с Ния, персонализирани.
Поръчах и кутия за бебешки съкровища с 3 малки кутийки, албум, записки на мама и 2 рамки. Това си е за спомен, и на баткото направихме такъв комплект.
Общо взето, нямам кой знае какво за взимане вече. И нещата за болницата, ама на тях им е рано...

# 558
И на мен ми останаха само нещата за мен - еднократни гащи, превръзки.
Трябва да купя и прах за пране и козметика за бебчо. Не бързам, защото всички тези неща ги има във всеки един ДМ.
Мъжа ми беше за малко в Англия и оттам купи количка Hauck. Дано да е хубава.
Знаете ли кога се пуска последната микробиология преди раждането? Предполагам преди 36 седмица, за да има време да се излекуваш, ако се налага лечение.
Аз много се надявам с антибиотика, който пих за Ковид, да съм направила 2в1 и ако случайно е имало някаква инфекция, то вече да я няма. Joy

# 559
Ние се спряхме на Чиполино Елит

Много харесахме Easywalker и Tutis, но са извън бюджета ни.
Бях се спряла на DADA paradiso, а после и на една трансформираща се на Kinderkraft- dada е доста обемна и няма място за багаж, а за трансформираща ми казаха,че не са ок за бебчето.

# 560
  • София
Аз не съм пазарувала повече от предния път , от по-големите неща ми остана вана със стойка, спални комплекти , един/два комплекта за количка. Другите неща мисля да ги взимам сега около празниците.
За изписване мисля аз да си сглобя комплектче и да подготвя два размера 50 и 56. Козметика мисля да взема на биодерма и аз, главно тях ми препоръчват мамите с опит. Ако има някакви мини опаковки за проба ще е супер.
Количка взехме бюджетна, намалена от 800 на 500лв. 2в1 и купихме отделно кош за кола. На мен ми се иска него да го ползвам в началото по-често, макар че свекървата веднага каза, че бебето в началото трябва само да лежи в коша за новородено …. Не съм се интересувала как реално стоят нещата.

# 561
Ние се спряхме на Чиполино Елит

Много харесахме Easywalker и Tutis, но са извън бюджета ни.
Бях се спряла на DADA paradiso, а после и на една трансформираща се на Kinderkraft- dada е доста обемна и няма място за багаж, а за трансформираща ми казаха,че не са ок за бебчето.
Ние взехме тази, само че черната със жълто. Поръчах я на черен петък и излезе много изгодно. 2 приятелки са с такива и са много доволни.

# 562
От антибиотик може да се появят гъбички във влагалището, така че трябва да се провери задължително преди раждането.
За кошчето за кола съм чувала, че може по 1-2 часа да стои.
Да ви попитам за газове пили ли сте нещо, което да ни е позволено и да помага? Вчера много ме болеше корема, не знам от запека ли или от газовете, или пък бебето нещо се местеше, или от всичко заедно. От тогава много странно си усещам корема и движенията на бебето са различни. Възможно ли е да се е обърнало? Сега го усещам главно долу ниско, а преди го усещах горе до ребрата. Иначе сутринта всичко ме болеше и не можех да дишам, но ми мина малко. И киселините от водата са ми се засилили, така че днес мисля да пробвам Гавискон, че почти не пия вода, че после започват едни болки. Абе днес нещо ми е гаден ден, направо мислех до спешно да ходя, но едва се вдигам от леглото и реших да изчакам и ако продължи да ми е така, тогава да отида, иначе ще си изчакам прегледа другата седмица, поне наближи.

# 563
babyboo би ли споделила каква е количката?

# 564
Babyboo, не е задължително да е само в коша за новородено. Ако пътувате нали ще е в кошницата за кола, или за някое бързо излизане не си заслужава разнасянето на целия кош за новородено, щом можеш само с адаптери да сложиш кошницата към шасито. Ние много често правихме точно така, може да стои до 2 часа така в кошницата. След това трябва да се изкара за малко, да се размърда и т.н.
За минита на БиоДерма, видях в онлайн аптека Гален, но мисля, че и в Нотино има.
Възможно е бебето да се е обърнало, пропуснах ника на момичето, което пита. Днес бях на ЖК и помолих да го видим, въпреки че съм на ФМ в понеделник, и ми казаха, че се е обърнал вече и е заел позиция за нормално раждане. В 28г.с. съм.
Аз ще си ползвам количката от баткото, като чисто нова ми е -  Mutsy i2.

# 565
Момичета, боли ме корема отдясно на ниво около и малко над пъпа. То даже не е и болка ами тежест и опъване , не мога съвсем да си изпъна гърба назад. На някой случвало ли му се е? Не ми е нисък прага на болка и сега не знам това дали е нещо значително да ходя до спешното. Наблъсках се с магнезий и нош па, дано да попремине.

# 566
И на мен ми става така доста, споко. Питах за пъпа, било си нормално.

# 567
Аз усещам редовно опъвания някъде, пия си магнезия всеки ден ама не е изобщо голяма доза, усещам и схващане под ребрата и не знам дали са Бракстън Хикс или просто мускулите на корема крампират. Най-много ми опъва, все едно сухожилията около таза като ми се ходи по малка нужда. Понякога ме боли и отдясно или отляво, но не на спазми, а като тъпа болка и опъване. Понеже не изпитвам реално болка и не е на спазми, не съм се притеснила много, но ще говоря във вторник с АГ дали е нормално, но според мен вече влизаме в големите месеци и е нормално да има опъвания и дискомфорт.

# 568
Здравейте, момичета Simple Smile Някой от вас пие ли протеин за бременни? Моят общ белтък е малко под долната граница и ми изписаха протеин..но в никоя аптека не намирам. Виждам един онлайн на Прегнако, но май трябва да го поръчам онлайн. Ще се радвам да споделите, ако сте пили.

# 569
Aз пия протеини за бременни, кой протеин ти изписаха? Ако искаш пиши на Лс.

Общи условия

Активация на акаунт