Отговори
# 600
Палмичка, много са ми познати твоите чувства, миналия месец с втората ФМ минах кардиолог за мен и фетална ехокардиография (всичко профилактично), защото както бях казала, аз съм се родила с порок на сърцето между двете предсърдия и на 6г. имам поставен междупредсърден имплант, за да запуше отвора. Феталната ехокардиография беше при д-р Маринов и той ми каза, че не би трябвало да има проблем с естествено раждане, но той препоръча секцио и в 34 г.с. след контролен преглед с него, кардиолог и анестизиолог ще решат. Много тъпо и гадно ми стана, поплаках си малко, че сигурно няма да родя естествено, защото така искам наистина, но вече съм се настроила, че всичко ще се случи както е най-добре за бебето и мен. В крайна сметка важното е накрая да си гушкаме бебчетата.

И ние взехме кошарка next to me и също се спряхме на Kikka boo Nana. Още седи в кашона, както я доставиха и не сме я разопаковали, но сега ме накарахте да се замисля за матрачето и тази седмица ще я отворим да погледнем.

# 601
Bubbless, беше полип, който за месец изсъхна сам. Но ме накара тогава доста да се замисля за положението си. Все пак уж от безобиден полип, който 2г не успяхме да излекуваме, се стигна до конизацията ми.

# 602
  • София
Момичета имам въпрос , дали на някоя от вас са й пускали 3д/4д на друг преглед освен на ФМ ?
Във вторник като отида на ЖК се зачудих дали да попитам АГ, да го включи, все пак е натискане на един бутон, а би трябвало образа да е по-хубав вече.
Някоя от вас искала ли е такова нещо, дали ще ме отреже или пък ще иска да се заплати допълнително.

# 603
Относно начина на раждане, според мен няма значение, никоя  жена не е по-малко
‘майка’ и ‘героиня’от друга само заради начина, по който е родила, за това не се упреквайте или разстройвайте, важен е крайният резултат. Същото важи и за кърменето-ако стане-стане, ако не-здраве  да е 🙂.

А за 3D/4D моят АГ всеки месец на прегледа ми пуска бебо и на 3D за да го видя, той така си процедира, не съм го питала дали може, но трябва да кажа, че той е частният ми АГ, другият ми АГ по здравна каса ме преглежда съвсем рутинно, пак ме вика всеки месец, не всеки път има ехографски преглед, по-скоро да кажа как съм, да пуснем изследвания, мери кръвно, тегло и толкова- което си е по каса 🙂

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 15:27 от Martini_m

# 604
  • София
Относно начина на раждане, според мен няма значение, никоя  жена не е по-малко
‘майка’ и ‘героиня’от друга само заради начина, по който е родила, за това не се упреквайте или разстройвайте, важен е крайният резултат. Същото важи и за кърменето-ако стане-стане, ако не-здраве  да е 🙂.

А за 3D моят АГ всеки месец на прегледа ми пуска бебо и на 3D за да го видя, той така си процедира, не съм го питала дали може, но трябва да кажа, че той е частният ми АГ, другият ми АГ по здравна каса ме преглежда съвсем рутинно, пак ме вика всеки месец, не всеки път има ехографски преглед, по-скоро да кажа как съм, да пуснем изследвания, мери кръвно, тегло и толкова- което си е по каса 🙂

И моя е на частно, по здравна каса не ходя никъде ( лош опит ). Ще питам значи, понеже не са ми го пускали на жк, но може и да е било рано, знам ли …

А на вас дами , мерят ли ви коренчетата и кг на прегледите ? На мен не са ми мерили нищо, само аз си следя кг. Имам няколко познати, на които всеки път на жк ги претеглят и ги мерят и се зачудих ..

# 605
Мен пък ме беше страх от нормалното раждане. Още от дете като си го помислех и изстръпвах. Понеже родих доста късно първото си дете , се наложи секцио. Да ви кажа , че не е нищо особено. Тегаво е само първия ден в реанимация....дори и той не е толкова тегав;) Свиква се с всичко, важен е финала Wink

# 606
Babyboo, мисля че не може, апаратурстс за ФМ само позволява 3Д/4Д и не съм чула в БГ поне някое обикновено АГ да пуска освен ако не е и специалист по ФМ със съответната апаратура, но със сигурност не е просто едно копче.

Аз също ходя на частно, не ми мерят корема и кг, аз и не виждам особен смисъл в това осввн ако видимо не съм качила 30 кг, от което съм далеч за щастие. Виж кръвно ми мерят всеки път.

# 607
  • София
Babyboo, мисля че не може, апаратурстс за ФМ само позволява 3Д/4Д и не съм чула в БГ поне някое обикновено АГ да пуска освен ако не е и специалист по ФМ със съответната апаратура, но със сигурност не е просто едно копче.

Аз също ходя на частно, не ми мерят корема и кг, аз и не виждам особен смисъл в това осввн ако видимо не съм качила 30 кг, от което съм далеч за щастие. Виж кръвно ми мерят всеки път.

Да моята е специалистка по ФМ, кабинета и апарата на който ме гледа е един и същ за жк и ФМ. Това беше важно уточнение.

# 608
Добро утро момичета.
Аз си ходя на ЖК само на частно. Акушерката всеки път ми измерва килограмите, обиколката на корема, матката- от срамната кост до някъде под ребрата 😁 Вече мери тоновете на всеки 2 седмици. След това ми е часът за лекарят. Той гледа бебчето на ехограф и съответно вече го питам разни неща.
Снощи пак сънувах бебка, че се е родила по-рано и не сме подготвени. Та тази сутрин първата ми работа беше да пусна дрешките от баткото да се изперат. Естествено, че като наближи раждането пак ще ги пера, но така ми е по-спокойно 😁

# 609
Аз ходя при частен АГ. Всеки път на ЖК ме претегля, мери ми обиколката на корема, височината на матката от срамната кост горе-долу до където е. Мерят ми кръвното и разискват подробно кръвните ми изследвания. И това е през седмица. По ЗК ми минават само изследванията.
А когато съм на ФМ/ехограф винаги го гледаме на 4D и ни дава снимки. Вече успяхме да видим дори, че по черти на лицето много ще прилича на батко си.
Днес отново съм на ехограф, та да видим колко е пораснал малкия мъж.

# 610
Момичета, някоя от вас може ли да ми помогне с формула за изчисляване на теглото по обиколка на главата и размер на бедрената кост? Пак не ми казаха, нямали заложена формула на ехографа. Главичката е 7 см, бедрената кост - 6. Измервайки го, ехографа показа, че отговарят на 28 седмица, в която реално съм, но общо тегло не видях, а много ми се иска да знам.

# 611
Момичета, някоя от вас може ли да ми помогне с формула за изчисляване на теглото по обиколка на главата и размер на бедрената кост? Пак не ми казаха, нямали заложена формула на ехографа. Главичката е 7 см, бедрената кост - 6. Измервайки го, ехографа показа, че отговарят на 28 седмица, в която реално съм, но общо тегло не видях, а много ми се иска да знам.
Тук има калкулатор https://perinatology.com/calculators/Estimation%20of%20Fetal%20W … t%20and%20Age.htm

# 612
Много ти благодаря!
Показва ми 1300 гр.
Ще сравня след 2 седмици на феталната. Heart

# 613
И аз ходя на частно на ЖК и всеки път измерва всичко, предния път още ми предложи да видим бебето на 4Д, но той се беше завъртял с гръб към корема ми и не стана. Утре съм на ЖК и каза, че пак ще опита. При моята АГ 4Д се заплаща допълнително. Тя извършва фетална морфология в кабинета си със същия апарат, с който ме гледа на ЖК, въпреки че не ходя при нея на ФМ. На 20.12 съм на третата ФМ и се надявам отново да го погледнем на 4Д, защото в болницата, в която ходя апаратурата е по-добра.

# 614
Аз съм по ЗК, но всеки път плащам ехографа - 40лв. Нямам против, стига да вижда каквото трябва и както трябва. Всеки път го разкоства. Гледа всичко. Винаги ми дава и праща по имейл снимки. И винаги има 3Д снимка на личицето и гръбначето. Тя е и специалист по ФМ. Много жени ходят при нея само зс морфологиите. Доста чакам всеки път, влизам със закъснение почти винаги, но не ми е драма. Ако е необходимо прави и гинекологичен преглед.
Преди прегледа акушерка ми мери корема, килограми и кръвно. Също така ми взимат и кръв за изследвания. После ги пращат към лаборатория. Поне не ме карат да вися и сред болни в лабораториите..
Следващата консултация, която ще е и фетална е на 31.01. Grinning надявам се донесе допълнителна положителна емоция за празника. Blush

Общи условия

Активация на акаунт