💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 12 (14.11. - 21.11. 2021)

• 89 791
  • 1 990
  •   1
Отговори
# 1 680
След тази вечер можем да си направим профил за типа играчи, които имат шанс да стигнат далеч в ИВ:
1. Да е готов винаги да влиза в конфликти с всеки по всяко време и да не пести грозни епитети. - Това е най-важното условие.
2. Да хвали продукцията и да повтаря често колко обича тази игра!
3. Да казва правилните неща пред камера и да плюе щедро другите участници.
Бонус точки - ако е жена да слага прашки или нещо по-изрязано, да е готов за флирт в предаването.
Ако такъв участник има и малко спортни качества е направо готов финалист!

# 1 681
Скрит текст:
Относно пъзела на Валентин според мен е объркан и не може да се разреши, ако го гледате беше единствения човек на който пъзела не се показваше целия, единствената снимка която успях да вхана е тази:

Скрит текст:

На горните два реда са правилни.
Трети ред и четвърти ред са:
10 14 11 12
9  13 <> 15

при тази схема може да се нареди само така:

9  10  12  11
13  14  15

Което се разбира че пъзела е объркан
Може да се нареди от всяко положение този пъзел.
Просто Валентин като го е редил не си е дал сметка за разменените места на 11 и 12. Може да се оправи, но трябва да се развали и реда отгоре за това.
Няма как да се нареди, тези вид пъзели както и рубик кубовете ако размениш две части които са една до друга не могат да се наредят после, като ги разбъркаш и се опиташ да ги наредиш получаваш същото нещо което си разбъркал преди това
Винаги можеш да вкараш допълнителни числа между 12 и 11, с помощта на които да им смениш реда.
Няма вариант при който да не може да бъде нареден този пъзел.
Аз приключвам дискусията тук.

Редакция : Подчертаното е лъжа, не съм бил прав.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 01:16 от Bengun

# 1 682
Толкова чаках Манка да си иде, а сега даже не мога да се зарадвам.
Днес един трябваше да се спаси а трима да си тръгнат.
Хахах и аз не бих прибързвала.

# 1 683
Винаги може да се нареди този пъзел. Различната подредба на числата обаче навежда на мисълта, че продукцията умишлено е улеснила някои играчи. Например на Манка и Паулинка може да са им трябвали минимално по 60 хода, за да го наредят, а на Вальо - 100. Няма смисъл да се спори.

# 1 684
  • Sofia
Не е вярно, че пъзелът на Вальо не може да се нареди. Прибързано реши, че е готов, видя си грешката и просто се панира. Много ме е яд, но сам си изяде главата.

# 1 685
Интересен епизод - тъжно е, че Вальо отпадна, но смятам че сам си беше виновен за това. Стресът си оказа силно влияние върху него.
По отношение на скандала - нямаше нужда от него наистина, но какво да очакваме от хора, които са избрани от продукцията, заради точно качества като импулсивност и егоцентризъм.
Все пак не мога да не отчета силната психика на Мани, която преди битка никога не е показвала притеснение, а по време на игра е имала още по-добро самообладание.
Не знам дали помните, но на път за дуела Мани се опита да се сближи с Паулина и да се опита да я настрои срещу другите, при което Поли реагира с изблик. Преди играта се видя, че Мани се контролира и умее да подбира думите си така, че Паулина излезе глуповата и неовладяна.
Беше излишно Димо да кара Мани да оправя обърнатата дъска на толкова късен етап и се радвам че това не се отрази фатално на играта. След победата е неприятно, че Паулина започна изказвания, които бяха като удар по кокалчетата на противник, който вече е долу. Точно там Мане не можа да го понесе и вече видяхме как й на нея й пада пердето. Нямаше смисъл от обидите към Поли за нейната външност, защото тя си е красива. Но Мани просто търсеше слаби места, които лесно нацелваше. Поли се опита, но нейните стрели не бяха толкова точни. Щеше да е по-добре да замълчи, особено след победата.
Ерата Мани си отиде Grinning Странно е, че всъщност исках да остане, странно е че въпреки всичко има нещо симпатично и човешки топло в нея.

# 1 686
  • София
Не й прави чест на Паулина, че участва в това, защото и да отвърнеш такива хора няма да спрат, само ще захраниш спора, който ги поддържа живи, интригата...
Почувствах се отново в училище, но всъщност жените винаги и след училище са много злобни една към друга.. ей така се създават комплекси. Чувствам се като все едно аз участвах... как можаха да го допуснат и да ги излъчат, как може тези думи да се разменят пред Ралица и Димо? Това нямаше нищо общо със спортна злоба и т.н. безумно грозно и гнусно. 
Мооже да не са верни думите, но самата грозотия, с която се изричат обиждат, да го слушаш и да нямаш общо също обижда, не знам как може това да се случи пред Ралица и Димо.
Естествено е да се случи точно пред Ралица и Димо. Те обикновено подклаждат подобни драми дори без да има вражда между участниците, а сега просто са били благодарни, че това се случи без да се налага да се намесват.

# 1 687
Да, разликата е само в броя необходими хода при подреждането.
Жалко, че няма кадри с пъзелите на четиримата в самото начало, преди да са започнали да редят. Иначе ако имаме данните мога да драсна една програмка за минималното количеството необходими за подреждането му хода.

# 1 688
  • Испания
Руснак /според неговите думи/, роден в Казахстан и чалгар по душа.

# 1 689
  • София
Скрит текст:
Относно пъзела на Валентин според мен е объркан и не може да се разреши, ако го гледате беше единствения човек на който пъзела не се показваше целия, единствената снимка която успях да вхана е тази:

Скрит текст:

10 14 11 12
9  13 <> 15

9  10  12  11
13  14  15

Просто Валентин като го е редил не си е дал сметка за разменените места на 11 и 12. Може да се оправи, но трябва да се развали и реда отгоре за това.
Няма как да се нареди, тези вид пъзели както и рубик кубовете ако размениш две части които са една до друга не могат да се наредят после, като ги разбъркаш и се опиташ да ги наредиш получаваш същото нещо което си разбъркал преди това
Винаги можеш да вкараш допълнителни числа между 12 и 11, с помощта на които да им смениш реда. Няма вариант при който да не може да бъде нареден този пъзел..

И на мен логиката ми говореше, че би трябвало да могат да се подредят, но четох в уикипедия за пъзела, и излиза, че половината начални позиции са невъзможни за разрешаване:

https://en.wikipedia.org/wiki/15_puzzle#Solvability

# 1 690
Скрит текст:

Скрит текст:

10 14 11 12
9  13 <> 15

9  10  12  11
13  14  15

Винаги можеш да вкараш допълнителни числа между 12 и 11, с помощта на които да им смениш реда. Няма вариант при който да не може да бъде нареден този пъзел..

Казвам го от опит , доста такива пъзели съм редил също така и рубик кубове, ако разглобиш частите и ги сложиш после произволно има голям шанс този пъзел да не може  да се нареди, заради това като се разбъркват  трябва винаги да се прави като се местят самите части по начина по който е позволен, в случая като се местят  без да се вадят частите и да се слагат на производни места.

# 1 691
  • София
Жалко за Валентин - най-свестният от сините.
За първи път исках Мани да спечели. Поли какво се държи като примадона, света вода ненапита, Дева Мария и т.н. Както сама се определи: умна, интелигентна, възпитана и т.н , а не спря да напада Мани, не й млъкна устата да обижда Мани, в същото време обяснявайки как тя не е от хората, които отвръщат на злото със зло. А точно това направи. Никой не й е слагал думите за Симеон в устата, стана досадна да обвинява Мани за всичко. Много добре и тя знае каква стока в Симеончо, така че да не се прави на Дева Мария. Е сега Полито ми падна в очите. Патица.

# 1 692
  • В светлината на слънцето
Разбира се, че се реди и в този вариант пъзелът. При това само с няколко движения. Просто Вальо се ошашка нещо изведнъж и това му изяде главата.
Но и никой не може да ме убеди, че на Манка не е бил подреден поне половината предварително. Няма начин това кухо същество да вкара толкова мисъл.
Яд ме е за Вальо. И си отдъхнах, че най-после се отървахме от Манка. Но много грозен финал на серията, направо дъно. Жалка работа за единия сеир. И не, за мен не са виновни двете каращи се, а продукцията, която доволно потрива ръце в този момент и изплясква пълния леген на екрана. Ама забравих, че гледаме плажен Биг Брадър.

# 1 693
  • Sofia
Явно съм много късогледа, но не виждам нищо симпатично и човешки топло в Манка!? Това недоразумение трябваше да отпадане още на първата седмица.

# 1 694
А не е ли правилно всички да имат по еднакъв начин поставени числа на пъзела в изходна позиция?
Или поне при такива игри на жребий да се избира кой коя "маса" заема.
Изглеждаме като Недоглеждане от продукцията или нагласвация Wink

Общи условия

Активация на акаунт