Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 264
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
Емиграцията е проактивно действие, прави се съзнателно. Умно е човек да се концентрира в нещата, които не може да промени и които са му важни и така да вземе решение.
Например здравна и образователна система, обществени нагласи и манталитет, социална защита, данъчно облагане, политическа система, свобода на словото и т.н. Не езика - това си зависи от нас и можем да го променим сами. Ако човек не иска да се интегрира в избраното от самия него общество, тежи му да спазва нормите и уважава нагласите, вижда повече лошото отколкото хубавото,  значи е взел грешно решение.

# 226
  • софия
Чудно как е толкова зле, а моите приятели успяха от нула спестявания като имигранти, с много работа да си купят вече три апартамента и то в центъра на голям  известен град. Не съм забелязала да ми се оплакват от данъците, а освен това намират много добри работещи структури. Да, вярно е, още на първата годнина има направи впечатление кръгът българи стоящи масово на помощи. Дистанцираха се и в очите на другите са "ония надутите". Факт е, че след като се откъснаха от слушащите нещастни легенди, той си намери работа за три месеца ( и вече в небесата като позиция за годините там), тя издържа нужните изпити за признаване на дипломата и съответно също изкачи стълбичката нагоре +самостоятелен бизнес. И двете им деца вече са в солидни специалности в университет. Не помня да са имали против правилата. Днес даже обядвах с мацката и нищо фашисто не разказа да забелязва.

# 227
Отчитам факти. Ако исках от нещо да се оплача щях да пиша в друга тема за оплаквания.

# 228
33% от дохода ти в данъци, въобще не са малко. И това е само федералните.с провинциалните отиваха над 50%. Работи като си нямаш друга работа.

# 229
  • София
И аз попълних анкетите и пратих декларациите и за двете девойки.
Обаче се чудя дали това упражнение няма да е напразно 🥺 Сега слушах новини по БНТ и май няма да разрешат на ЧУ да закупят тестове и да върнат учениците, защото така децата щели да са неравнопостощавени Министъра бил спрял новата заповед или каквото е там. Щял да чака тестовете да влязат в склада😡

# 230
  • София
И какво - ще върнат Уве, Американското и Иззи по домовете им? Rolling Eyes

# 231
  • София
То няма какво да им разрешават всъщност. Ох, писна ми…

# 232
  • София
Именно и аз не знам какво има да им разрешават. Нали само  насоките трябва да променят.
Но пък журналистите са пълни некадърници и не изключвам да са си направили свободни интерпретеции

# 233
Аз си омкам под носа ( оммм, оммм, оммм...) и се старая да не пиша по темата. Пак сме на ниво, не е важно децата да тръгнат на училище, важно е да забранят  на ЧУ да намерят решение на проблема.

# 234
Чудно как е толкова зле, а моите приятели успяха от нула спестявания като имигранти, с много работа да си купят вече три апартамента и то в центъра на голям  известен град. Не съм забелязала да ми се оплакват от данъците, а освен това намират много добри работещи структури. Да, вярно е, още на първата годнина има направи впечатление кръгът българи стоящи масово на помощи. Дистанцираха се и в очите на другите са "ония надутите". Факт е, че след като се откъснаха от слушащите нещастни легенди, той си намери работа за три месеца ( и вече в небесата като позиция за годините там), тя издържа нужните изпити за признаване на дипломата и съответно също изкачи стълбичката нагоре +самостоятелен бизнес. И двете им деца вече са в солидни специалности в университет. Не помня да са имали против правилата. Днес даже обядвах с мацката и нищо фашисто не разказа да забелязва.
Амели, браво на твоите познати. Пожелавам ти да те поканят на гости и да те разведат напред-назад, включително и из трите апартамента. Те явно са от успелите, което хубаво.
А за ММ да кажа, че не беше от хрантутниците и лежащите на соц. помощи. И затова го дразнеше. А иначе той се върна, освен щото Канада не му хареса (предпочита Щатите), но и защото аз отказах да се кача на презокеански самолет...
Но това, че твоите приятели  са политически коректни спрямо ситуацията в Канада сигурно им помага. Но аз не познавам човек, свързан с тази държава, който да се изказва добре за нея. Което е странно, предвид славата ѝ на страхотна държава.

Аз си омкам под носа ( оммм, оммм, оммм...) и се старая да не пиша по темата. Пак сме на ниво, не е важно децата да тръгнат на училище, важно е да забранят  на ЧУ да намерят решение на проблема.
Много вярно....

# 235
  • софия
Puli, съвсем не съм искала да обидя никого и абсолютно пък никого лично не съм визирала не само в тази тема, ами и изобщо. Извинявам се ако съм засегнала някого!
Просто исках да покажа, че има и друга страна и друга ситуация и че очевидно нещата не са непремено неработещи и лоши. Всеки с рабирянията, компромисите си и т.н.
Съдейки по на Контеса оставането в държавата, явно и за тях минусите , извинете фактите, не са чак толкова тежки.
И разбирам на мъжа ти, или на който и да е друг доводите. Всеки има различни съпбражения. И да не ги разбирам, няма никакво значение.

Още веднъж, извинявам се, грам не предположих, че мога да засегна някой!

доп. Къде е Мецан? Лейка?

Гадамер, как е твят роднина?

# 236
Амели, моля те, не е необходимо грам да се извиняваш...ама изобщо. Ти също споделяш това, което си чула. Обменяме инфо дет се казва.
Лейка беше преди час-два в темата за ЧУ.  А Мецан и аз се чудя къде се запиля... Той току се покрие като някой конспиратор и мине в нелегалност.
Гадамер нищо не споделя за роднината...

# 237
Сряда е, свършва годината, много задачи има. Четем, ама какво да пишем, то освен да стискаме палчета на децата за ПО, друго няма интересно. А, верно, избори и пандемия, ама им свикнахме. Успехи и спорна седмица на всички.

# 238
И сега какво? Простотията надделя? Ще се борим за комунизъм?

# 239
  • София
И сега какво? Простотията надделя? Ще се борим за комунизъм?

Това сега черно на бяло ли стана?

Общи условия

Активация на акаунт