Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 54 662
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 765
...

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 09:36 от Зуки Су

# 766
  • София
Веригите не се изчерпват с хранителните само. Вериги да искаш в България. Там обаче има все пак някакви прилични условия на труд - зимата е топло, лятото е хладно.
Език лесно не се учи, търси други варианти и това с буса... Ориентирай се в нещо друго по - добре.

# 767
Не, за шофьор на бус. Търговски съм била пеша преди години. Вече нямам нерви да се занимавам с хора.
Имам С категория и съм без опит. Трябва от бус да тръгна макар и с Б категория. Жена съм, 40 кг и не мога да вдигам тежко.
Зуки, положението ти е като на моя приятелка - иска работа, много изисквания и нищо насреща. За бус и нищо друго, без опит и да не вдигаш тежко...наистина не мисля, че ще те вземат. И да те вземе някой, фирмата сигурно няма да е много точна, от тия, които наемат всеки и с един Бог знае колко читави бусове. Виж все пак какво ще стане на сегашната работа, натискай ги и ти да ти дадат обещаното, но за мен ако ще търсиш друго, трябва да направиш компромис с нещо.

# 768
Аз смених почти всички вериги за хранителни стоки и точно от това искам да избягам. Там парите са сигурни но психическото напрежение вече ми идва в повече.
Би ли споделила повече?

# 769
Имам С категория и съм без опит. Трябва от бус да тръгна макар и с Б категория. Жена съм, 40 кг и не мога да вдигам тежко.

При това положение можеш да забравиш за буса, тъй като той нито ще се товари, нито ще се разтоварва сам.

Защо не обмислиш категория D и автобус от градския транспорт?

# 770
...

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 09:37 от Зуки Су

# 771
  • София
Обсъждаше се вече автобусите и градски транспорт. Нека не пълним нови 5 страници, достатъчно съвети се дадоха.

Чакай сега, ти в кои вериги си работила? В големите чужди вериги удръжки от заплати при ревизии НЯМА. Ако са някакви измислени вериги с три магазина е съвсем друго нещо.

# 772
Ох, Зуки, наистина ти съчувствам, но твоето ми звучи все едно аз да тропна с крак и да кажа - искам да ме вземат за лекар, щото е детската ми мечта, учила съм за инженер, ама пък имам голямо желание и ще седя гладна, докато не стане. Емоционално ми тежи цял живот, но трезвомислещото ми аз си натиска парцалите на работа далече от детската му мечта, но пък плащаща доволно да не си брои стотинките на края на месеца. Не искаш да се преквалифицираш, не искаш варианти, които са някакъв компромис между шофиране и работа, на която взимат жени и има що годе нормални условия. Бус та бус. Евентуално за куриер можеш да погледнеш, но най-добре седни, помисли си добре какви са ти вариантите и как да си улесниш живота за напред. Защото по-млада няма да ставаш и тежкия физически труд хич не е оферта.

# 773
то и и аз писах и трих, че в 5ти клас исках да ставам космонавт
Зуки, купи си бус и си го разхождай през уикенда, пари с това не можеш да изкарваш

# 774
Куриерските фирми също са вариант както казаха в по-предния пост. Поне ще трупаш опит като шофьор и разкарване на пратки Wink Там има и бусове и камиони, може да се прехвърлиш след време.

Спомена, че нощните смени те спират от работа в производство. Има и производствени фирми, които работят само на 2 смени - първа и втора, без нощна.  Simple Smile

# 775
Да, в моя район работят дами, и в офиса на куриера, и като куриери с бусове Simple Smile

# 776
Ако психическото натоварване ти е твърде много във веригите... Как си представяш това като шофьор, на каквото и да е.... Много е лесно да изкараш категории, но после... Говоря като шофьор от '88ма година, работила и като търговец с кола със стоки. С много навъртяни километри. Мой близък е шофьор на камион, преди това на бус. Работата е кошмарна, нямаш никакви шансове да успееш. Лесно няма.
В Интайм има една девойка куриер, много упорита и амбициозна, наблюдавам я вече няколко години, успешна е, но си трябва хъс и старание и много тежка хамалска работа. Пак казвам лесно никъде няма. Ако не се стегнеш, няма да успяваш никъде, дори и в този склад.

# 777
Хайде да разнообразим темата, викам.
Записвам се под въпроса за преквалификацията, но с друг маршрут:

Какво трябва да направиш като стъпки, ако искаш да се преквалифицираш в посока project coordinator/project manager/account manager тръгвайки от implementation длъжност (но не програмист). Работил си в екип с горните длъжности, асистирал си избирателно, неофициално и без да носиш отговорност с някои от техните задачи, комуникирал си с клиенти, но не по конфликтни точки. Гледал си курсове, но пак само теория.

Как например трябва да е напудрено CV-то, за да пребориш липсата на опит, какъвто и за junior позиции искат, и как протичат интервютата в частта "оценката на уменията"?

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 06:39 от evenfall

# 778
  • Бургас
Да внеса малко оптимистична нотка. Не навсякъде шофьорите на бус разтоварват стоката. Даже си има сфери, където шофьорът само кара и грам не пипва стоката. Зуки, проучи къде има такива възможности.
Освен това може да пробваш като куриер на Еконт, Спиди. Там пакетите не са големи.

# 779
Ако си бил implementation казваш, че си координирал проекти свързани с имплементации, участвал си, като събджект метър експерт или process owner по такива проекти. Това за CVто. Отделно има PMP, PRINCE сертификати - сертифицираш се и вече имаш база, на която да стъпиш.

Общи условия

Активация на акаунт