Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 54 649
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 780
Не знам кой би взел някой за шофьор на бус с условията на Зуки, че не може да вдига тежки неща, при положение, че може да вземе друг, който няма подобни условия. Да не споменавам и шофьорските умения...
Дадоха се добри съвети. Вече от нея самата си зависи дали и как ще й се промени животът.

# 781
За трудовите книжки: на някои места ги гледат и още как! Бях в сфера, в която често сменят фирмата, с която се оперира. И трябваше да доказвам, че 10 години са на едно работно място, но с 4 фирми. Наеха ме и когато аз си търсех персонал за отдела, ми казаха, че GM не взема хора с повече от 5-6 работни места, даже да не гледам такива СВ-та.
Малкото работни места с добър стаж (3-10 години) мисля, че са в плюс при много кандидати и на мен винаги ми е помагало.

# 782
Като работеща 15 години на едно място, обратното почват. Що си била доволна досега, пък сега искал да сменяш Joy Ти нямаш разнообразен опит Joy

# 783
Хепи,
То угодия няма! Joy
Но по-добре 15 г на едно място, отколкото 10 за 2 години!
Винаги аз съм си избирала хората, това ми е основно условие да започна, и не мога да се сетя за ценен служител, който през 2-3 месеца е сменял работата. Тези над 10 г също, някои са потънали в рутина и трудно приемат новото.

# 784
Зуки, ако такова "никакво" напрежение те мачка психически, никак не е добре. Няма работа без напрежение, а да не говорим за тежестта на различните отговорности, които лично носим и сме пряко и единствено ние ангажирани....

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 09:15 от Really

# 785
  • Бургас
Те тия дето имат хиляда изисквания - пък да не бил на повече от 5 работни места, пък да не работил по-малко от 3 години на едно място, най-трудно си намират кадри и после реват, че няма работна ръка.

# 786
Evenfall, ние набираме такива и се водим от
сертификатите. Не са евтини - започват от 700 долара и стигат до хиляди. Не знам доколко си струва да инвестираш сам. Обикновено предишен работодал ги е платил на хората, които взимаме - и съответно, този факт си върви ръка за ръка с практически опит.

# 787
Благодаря, Doro. И аз това щях да питам.
Знам, че при нас почти всички (може би без 1 PM) дойдоха с много години опит, но взеха сертификатите си чак тук в хода на работа.
Аз да кажем мога да я кихна сумата и сега, но:
1. Реалистично ли е да минеш изпита без практически опит?
2. Би ли тежал достатъчно сертификатът, за да компенсира липсата на стаж?

# 788
По точка 1. Прочети съдържанието на обучителните програми и ако можеш оттам да се ориентираш. 2. За стартова PMO позиция - да. Това означава 2500-3000 бруто. И отличен английски, мисля се подразбира. А ти имаш и опит. Оттам нататък всяка година опит вдига цената на служителя, но и сертификати нови се гонят - важно е да се знае дали работодателят ги покрива. Старшите не взимат кой знае какви уау заплати - до двойно. За по-високи нива вече трябва да отговаряш и за екип.

# 789
Благодаря за съветите.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 22:30 от Лимана

# 790
Каква е настоящата ти работа и на какви места кандидатстваш, т.е. подобни или нещо различно? Ако е второто, трудно ще стане....
Възрастта от 35 години е по-скоро плюс. След 50 вече е доста по-трудно.

# 791
Не мисля, че възрастта от 35 години е проблема. Обърни внимание на cv-то си, направи го изпипано. Ако нямаш уменията, виж някакви платформи, в които просто попълваш опита си в техен шаблон.
Обърни внимание как си описваш длъжностите, отговорностите и постиженията. Свържи се с агенции за подбор на кадри и изпрати cv директно на тях.

# 792
естествено, че не е вързастта от 35 години проблемът Frowning Възрастта е перфектна Simple Smile  Добри съвети са дали над мен.

Имайте предвид, че за стандартните офис длъжности има най-голям наплив. Сега покрай Ковид още повече.

# 793
Лимана, не го приемай лично, защото, ако ти смаже самочувствието, после ще започнеш пък да прегаряш на интервюта.
Ако си сигурна, че всичко е толкова изрядно колкото казваш, значи може наистина да е имало прекалено много и силна конкуренция. Дори ти да отговаряш на всичко, пак може да има някой по-подходящ кандидат.

Ако ще ти олекне, и мен още ме сърбят ръцете да потърся HR-a на една компания, където бях кандидатствала, просто за обратна връзка какво не им е харесало. От любопитство. Там покривах всичко 10 от 10 + изключително рядко бонус know-how, което щеше да им е безценно. Мислех, че не само ще получа интервю, ами и че ще имам право на претенции, а те дори за phonescreening не звъннаха.

# 794
Много неща могат да се променят в процеса на търсене, така че отношението не е лично и не трябва да се приема като такова.
Иначе измежду няколко подходящи канидадати лично аз ще предпочета този, който ми е бил най-приятен за общуване. В крайна сметка ще работя с него всеки ден, както и останалите в екипа.

Общи условия

Активация на акаунт