Професионални серии за коса- тема 152

• 48 614
  • 739
  •   2
Отговори
# 540
  • Бургас/Пз
Доста време ползвах за протеинова серия Инфорсър на Лореал - шампоанът и маската. Толкова много, че напарво се радвам, че най-после свършва. Въпреки че съм много доволна искам да я сменя. Какво бихте ми препоръчали, с което да я заместя. Моля само да не е нещо на Керастаз. Ако може и да е по възможност в ценовия диапазон на Лореал.
Препоръчвам ти Редкен, ако ги издебнеш на намаление ще са ти доста изгодни. Аромата много ми харесва, на моята руса коса са тествани Ш,Б, маска и термо (+капки oway) - косата ми е гладка, мека, ами страхотна.
https://www.zlatnaribka.com/redken/extreme-hair-strengthening-za … lno-uvredena-kosa
В сравнение с Архитект на Керастаз - не намирам разлика. Тествала съм по едно миене с двете серии + термото  им накрая и усещам косата по един и същ начин.
Керастаз са ми много агресивни. Ефектът, който дават ми харесва, но усещането по скалпа на главата Не. С никой друг продукт нямам този проблем. Може би и затова досега избягвах Редкен, защото мисля, че са на един кантар. Моята коса е сравнително здрава. На 2 месеца веднъж правя корени с безамонячна боя и това е. Ползвам протеин само седмицата преди боядисване, защото чак тогава усещам, че има нужда и определено косата се "съживява", което ме навежда на мислъта, че по това време вече има нужда точно от протеин.

# 541
Маската на ГГ за уплътняване я ползвам само за скалп. Едно, че ще ми трябва половин бурканче да си напоя цялата коса, друго, че не виждам особен ефект от нея за дължини. Според мен е супер за скалпа и в корените дава блясък, леко омазнява, намалява косопада и стимулира растежа. Мирише гадно и силно, но каквото-такова. За дължини обаче не си струва да се ползва за мен лично. Там си залагам на любимците.

Шампоанът от серията е добър, но има други, които дават повече (мигновен) блясък, поне при мен. ГГ интенз за мен си е серия с определена цел и аз я ползвам точно за това.

# 542
От Thickening серията на GG само маската дава някакъв блясък,балсамът и шампоанът ми матират косата.Съгласна съм,че маската не става за редовно ползване по дължините,в един момент се губи баланса.
Самата серия е някаква алтернатива на Дензифик но, за мен по-лошият вариант,и като аромат и като действие.

Магика ако търсиш серум,който почиства,антибактериалният на Меди е много добър https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/scalp-therapies--za-pr … ls-therarx-250-ml
За след миене Целаген https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … stimulator-250-ml единственият,който не ми е омазнявал,клечосвал или замазвал косата

# 543
  • Пловдив
Здравейте, момичета! В сряда вечерта се боядисах. Кога най-рано мога да ползвам еластисайзър? Въобще има ли значение?

За 1ви път ползвах боя compagnia del colore, цвят 6ns. Много хубав топъл цвят се получи, въобще боята е много добра и много количество. Ще видим като трайност и отмиване във времето, но съм много доволна за сега.

# 544
ГГ интенз и Дензифик нямат нищо общо като формула и дори действие бих казала, затова и не са алтернативи. ГГ интенз има уплътняващо във времето действие, докато Дензифик ме прави като лъв в главата моментално, има ефект веднага. ГГ интенз е силно концентриран кофеин плюс растителни екстракти, които тушират дехидротестостерона и така намалява косопада и увеличава плътността на косъма, Дензифик е коктейл от хиалуронова киселина, силикон и стемоксидин, които чрез хидратация и стимулация на растежа ,,уплътняват" хем мигновено, хем във времето косата, но смея да твърдя по различен начин от ГГ.

Така че са ябълки и круши. ГГ интенз има и леко натурална нотка-безсулфатен, безсиликонов микс. Само да не беше тази смрад. :Д

# 545
Малко хумор Wink

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:31 от Casual

# 546
Момичета, Денсифик е много споменавана серия и ме заинтригувате с “двойната коса”. Моята е с тънък, фин косъм и винаги търся обем. Та Денсифик хидратираща или балансирана ли е и кои продукти от серията си струва да се вземат?

# 547
  • София
...но има други, които дават повече (мигновен) блясък, поне при мен....
Кои са продуктите,бихте ли споделила?

# 548
  • София
Здравейте Hug
Чета вече втора тема, образовам се уж, но за съжаление все още нищо не ми е ясно Grinning Опитвам се да си намеря моите продукти и да не мисля повече косата си, затова се захванах да следя темата. То пък се оказа толкова сложно, че се примирих, че явно трябва да попитам в крайна сметка Blush
Слагам в скрит текст, защото стана много дълго и да не задръствам темата Simple Smile
Скрит текст:
Косата ми е много гъста, чуплива и не знам с какъв косъм (четох обясненията, но не мога да определя дали ми е дебел или нормален, не е тънък със сигурност). Расте много бързо, не цъфти, не се заплита. Според моята фризьорка и всичките й колежки - коса мечта. За мен - трън в задника... Ужасно трудна за поддържане, само едно просто издухване, за да не тече вода от нея отнема 30-на мин, миенето ми е много трудоемко, сушене на въздух отнема поне 5 часа и т.н. Не обичам да се занимавам с нея и съответно винаги съм рошава Angry Често ми писва и поне на 2 години я режа драстично. Преди 7-8 години поддържах даже съвсем къса коса няколко години, после пак я пуснах до към средата на гърба, сега пак отрязах доста.... Боядисвам корени на всеки 4 седмици (побеляла съм си Blush) в цвят близък до естествения. Никога не е изрусявана или с драстични промени в цвета. Боядисвам се само в салона. Дълги години с Иноа, последните с Белмейн (каквото каже фризьорката ми, това - вярвам й на 100%).
Проблемът ми е обемът и чупливостта. Търся заглаждане и изправяне (лицето ми е кръгло и многото и начупена коса само допълнително го "окръгля"). Също така ми е доста твърда и искам омекотяване. Нямам проблеми със скалпа, не се омазнява бързо, мия я на 4-5 дни и то от хигиенни съображения, може спокойно да си откара и седмица без миене Blush
В резултат на всичко, което изчетох при вас, си взех шампоан и балсам на Philip Kingsley от серията Moisture Extreme. Много добре ми паснаха, ще си ги поддържам със сигурност. Чудя се сега за някакви маски, финиши, термозащита, терапии без измиване. Имам маска за боядисана коса на Белмейн, Philip Kingsley Daily Damage Defence, Olaplex №6, няколко неща на Montebello, арганово олио на Белмейн, розовото олио на Керастас и сигурно още неща, но не се сещам сега. От нищо не съм видяла ефект да ми прибере поне малко обема и да заглади косата, вероятно никое от тях не е подходящо за мен...
Помагайте, момичета Hug Като ви чета какви сте експерти, то се оказа наука като за второ висше да си купи човек продукти за косата Grinning
Знам, че преса и/или четка при сушенето, ще прибере косата, обаче първо - нямам нервите и търпението да го правя, второ - на следващия ден няма и помен от изправянето и трето - гледам да си я щадя, защото когато се пресуши става още по-страшно положението с обема после.
Така че надявам се да има продукти, които да свършат тежката работа.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 09:03 от Felis

# 549
...но има други, които дават повече (мигновен) блясък, поне при мен....
Кои са продуктите,бихте ли споделила?

Индивидуално е при всеки, эатова подчертавам, че при мен имат тоэи ефект: Еликсир Ш и М на Керастас, Екстеншънист серията на Керастас, Витамино колор на Лореал, повечето продукти на Себастиян, Линкройабъл блоу драй на Керастас (финиш) и др.

# 550
Момичета, в Нотино има код xmas3 за 20%, влизат Керастаз и Шу. Досега никога не бях заглеждала в продуктите на последните, но бих метнала един шампоан за обем за пробата. Добри ли са цените?
Също така в Дъглас има нелошо намаление на Балмен. Там стилизиращите продукти изглеждат супер. Бих пробвала солен спрей и парфюм за коса. Някой с впечатление? Исках и шампоан, но като видях, че пише без СЛС и силикони и бързо затворих. Харесвам си косата с химия Grinning

# 551
  • София
Момичета, Денсифик е много споменавана серия и ме заинтригувате с “двойната коса”. Моята е с тънък, фин косъм и винаги търся обем. Та Денсифик хидратираща или балансирана ли е и кои продукти от серията си струва да се вземат?

Внимавай с Денсифик.
Както чета в темата май дава двоен обем само на момичета с и без това гъсти и обемни коси.

Аз съм с тънък косъм и при мен косата залепна за главата и обема беше 0.
Затова си купух и маската от серията, защото мислех че ако са двете ще видя завидния ефект обещаван от марката.
Е, след маската косата ми стана на мазни клечки а отмих много добре и изхлеждаше двойно по тънка, така че не знам...

Никога не съм ползвала по гадно нещо псвен може би един крем шампоан на нивеа преди години против пърхот с който се бях измила като бях на гости че нямаше друго и след измиване косата ми изглеждаше по мръсна от преди.
Ама сметнах че е бил развален 😂

# 552
И при мен ефектът на Денсифик е слепнала и гадна коса, че и дразни скалпа. И аз съм с тънка, но неизтормозена коса. Като цяло Керастаз не са удачен избор за здрава и балансирана коса, убедих се многократно, но уви поне веднъж годишно ме хваща мания да си купя 4-5 продукта на марката, които ми се струват много подходящи и всеки път резултата е катастрофа и пари на вятъра Smiley

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:13 от #Arlina#

# 553
  • София
Да и като цяло не са за редовна домашна употреба на тънки коси според мен

# 554
По темата за Теа мога да кажа, че да, тя не блести с кой знае какви познания за косата, като цяло, НО .. отварата от репей наистина помага за растеж на косата /изпитано/.

Felis, тъй като разбирам, че искаш да отнемеш от обема си, бих ти препоръчала шампоан и маска Наши Арган  - аз не съм с толкова гъста коса, като твоята и ми я слепват, но си мисля, че ще ти дойде супер на теб, а какъв страхотен блясък придават .. ароматът пък е божествен.
Термозащита - екстеншънист термик, нектар термик, Напура.
За финиш ти препоръчвам олиото на Лалга /а то има и термозащита/.
П.С. Може да изпробваш и възстановяващите шампоан и маска Лалга, които също приглаждат, а аромата им също е топ!

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 18:38 от krystall

Общи условия

Активация на акаунт