Гримиране - идеи и техники. Тема №85

• 68 445
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
Днес така

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 07:05 от Lioness77

# 271
Екстра си!❤

# 272
  • Варна
Днес напук на сивото и гадно време навън и все още болящите ми дзъбки, съм в розовко и лилаво.

Моля да не ме цитирате, че по-късно ще махна снимките.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 08:14 от scalestone

# 273
  • София
На втората снимка, сякаш позираш за списание 😎😉

# 274
  • Варна
На втората снимка, сякаш позираш за списание 😎😉

Хахаха, мерси, но лудите са ме хванали ът понеделник и още не ме пускат заради зъбите, та реших след работа да се наснимам едно хубаво...

# 275

Аз лично на "гола кожа" никога не слагам прахообразен продукт преди отодолу да има "база" от някаква подходяща пудра. Изобщо не помня вече състоянието "гола кожа", най-малкото има щедро количество СПФ.

Значиии, защото съм може би най-стара тук помня едно време пудрите на баба ми. На Карон.
Те не знам какво имаха, но стояха едни такива по-мазни и може би за онова време са били точно каквото трябва, за да се носят на гола кожа. Може би са били с повече талк, отколоко оризово брашно. Много ми намони тези пудри като пробвах пудрата на Ла прери.

# 276
Ау, пудрата на Ла Прери е уникалния продукт за кожата ми, но при тази цена няма да я купя никога. Като излезе новата със рамната цена, Кирил Чалъков ме гримира с нея и други нови продукти. Това беше първия случай в живота ми, в които исках да си легна с грим, за да не разруша това съвършенство. Не го направих, но мечтая за тази пудра и до днес.

# 277
  • Варна
И аз се включвам лека по лека с цветни визии като обичам да наслагвам шимър върху шимър.
Знам, че не се вижда много добре, но матови прасковени нюанси, розов бронз и жълт акцент в ъгъла на окото. После изнаметих един зелен шимър на Nyx и наслоих между бронза и жълтото.

С каква четка мога да направя моно грим (изцяло зелен клепач и в сгъвката на клепача), който цвят да стои равномерно ?
С плоска ставамного плътно на петна, а искаш wash-out look, имам и плоска четка с пухкав връх (Sigma E55), но тя ги блендва повече и се губи хубавия цвят.

Скрит текст:

# 278
  • в 1001-та нощ
Петната зависят и от базата, може би. Блендвай ги с потупване, не с търкане Simple Smile

# 279
Аз искам да попитам какъв е хайлайтъра. Хареса ми Simple Smile

# 280
  • Варна
Аз искам да попитам какъв е хайлайтъра. Хареса ми Simple Smile

Здравей, хайлатърът е на (Makeup Revolution)  I Heart Revolution  Blushing Hearts - Goddess of Love (шампанско с лек розов оттенък)

# 281
Благодаря! 💐

# 282
Значиии, защото съм може би най-стара тук помня едно време пудрите на баба ми. На Карон.
Те не знам какво имаха, но стояха едни такива по-мазни и може би за онова време са били точно каквото трябва, за да се носят на гола кожа. Може би са били с повече талк, отколоко оризово брашно. Много ми намони тези пудри като пробвах пудрата на Ла прери.

Да, знам чудесно за какво говориш. Аз все още имам половин опаковка от старата версия на Ла Прери и за мен тя като консистенция е много повече пудрен фон дьо тен (powder foundation), отколкото сетинг пудра, макар, че по описание я дават, че работи и като сетинг. Но ако я сложа върху стандартен течен ФДТ за да го сетна при мен се получава твърде тежка и наслоена визия. Помня, че няколко съфорумки бяха разказвали, че я носят точно така и за тях работи. Затова си я нося само върху сънскрийн или друг лек продукт - много обичам и ВВ/СС кремове и тогава си изглежда прекрасно на моята смесена кожа.

На новата все още не мога да преглътна цената, а и при наличието на такива количества пудри, купувани от мен последните 4-5 години ще е безкрайно глупаво от моя страна да я платя. Но не бих имала против някоя приятелка да си я купи, че и аз да си поиграя с нея Grinning

За пудрите на Карон съм чела само по руските форуми Simple Smile
Но имам една на Шисейдо, която също има такова по-тежко усещане  -  Future Solutuions LX Powder, тя също както и Ла Прерито е със екстракти разни, но е по-рефлективна, не толкова матираща и я ползвам през студения сезон.
Сега ще им погледна състава.
Скрит текст:
La Prairie Cellular Treatment Loose Powder
http://www.cosdna.com/eng/review_fe95304645.html

Future Solution LX Total Radiance Loose Powder
http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_dde0316989.html

Viksdesire, а да опиташ вместо база за сенки да ползваш молив? Тъмен - черен или зелен и отгоре вече с плоска четка да сложиш зелените сенки? Така ще имаш най-наситен и равномерен резултат според мен.
Ох, ама ти искаш уош аут лук.... ползвай тогава светъл молив! Бял или кремав. Ако нямаш молив опитай с кремообразни сенки. Нещо такова ли търсиш като ефект?

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 17:14 от Agent Provocateur

# 283
  • в 1001-та нощ
За днес - една червена история Simple Smile

Скрит текст:

# 284
Скоро си говорихме за новата пудра на Ла Прери и се заинатих да намеря тестер за продажба (или някой, който си продава минито от комплекта). И намерих. И дори е вече вкъщи - La Prairie loose powder Translucent 2 , 10g TESTER. Запечатан.

С 2 думи - хубава пудра, дори много хубава, но добре че не платих магазинната и цена, че щях да се гръмна и да я върна. Ще си употребя 10 гр, но повече пари в този продукт ужасно се съмнявам, че ще наливам.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 15:38 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт