Гримиране - идеи и техники. Тема №85

• 68 387
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Здравейте, момичета!
Дано да питам в правилната тема.

Препоръчайте ми хубав молив за вежди и шаблон.
Те заедно ли се продават?
Има ли нещо специфично с което да се съобразя като избирам шаблон за вежди?

Никога не съм си рисувала веждите. Не знам как вървят цените на сравнително хубави моливи. Да кажем за цена 30 лв?

# 511
Scalestone, много си нежна и красива. Харесва ми!

# 512
  • Варна
Sladkishi, много ти благодаря!

# 513
  • в 1001-та нощ
Здравейте, момичета!
Дано да питам в правилната тема.

Препоръчайте ми хубав молив за вежди и шаблон.
Те заедно ли се продават?
Има ли нещо специфично с което да се съобразя като избирам шаблон за вежди?

Никога не съм си рисувала веждите. Не знам как вървят цените на сравнително хубави моливи. Да кажем за цена 30 лв?

Шаблон не съм ползвала, молив използвах преди - номер 6 на Севънтийн. Моливът търсех да е относително светъл и пепелен, а не тъмен или с червеникав отенък, защото с тъпен и плътен молив веждите не стават естествени за моя вкус. Първо правех формата, т.е. контура и после минавах леко вътре - но леко и като загатване.

Откакто започнах да ходя да ми ги оформят - не ползвам молив. За сгъстяване на местата, където има дупчиици ползвам Бонилаш. За моя изненада - дори с малко ползване -дупките се запълниха, сега третирам опашките, че са рехави и ще споделя отзиви след време. тази вметка е по дискусията ни от преди няколко дни Simple Smile

# 514
Да улучиш шаблон, който да ти пасне си е почти невъзможно. Веждите на всеки са толкова различни, доста често човек има и 2 напълно различни вежди на лицето си, също така и е често срещано е лявата вежда да е по- високо от дясната (не, не е заради начина по който спим).
Аз лично мразя моливи, наистина, ако е запълване на някои дупки- добре, но ако трябва да си променяш формата и да рисуваш допълнително косъмчета си е мъка с молив. В магазина ми ги суочват на ръката, чудесни тънки пигментирани косъмчета... да ама кожата на челото почти винаги е по- мазна (дори и моята суха кожа), и молива става направо невидим там. Отделно и ако молива не е тип четка или маркер, тази форма с която идва изчезва след 5 чертички и имаш един пън с който трябва да се мъчиш да рисуваш естествени вежди.
Не е и като да съм се стискала за цената- освен бюджетни купих и тези на бенефит и мак, които ги хвалят постоянно. Така си стоят в шкафа, този на бенефит даже май го изхвърлих защото свърши за отрицателно време.
Харесвам помада за вежди с възможно най- тънката четка. Да, отнема време да се научиш как да ги оформяш, но е бъкано с уроци в нета. Любимата ми е тази на Анастасия, но има и други хубави.  помадата ме кара над 1 година при ежедневно ползване, изключително пигментирана, водоустойчива, рисува без проблем  и по мазна кожа.

# 515
  • Варна
Очаквам с вероятност 99%,  веждите ми да окапят, заради лечение.

Имам 2 варианта, да ги рисувам или микроблейдинг .
За микро не съм много склонна. Повече клоня да ги рисувам.
Но ми е трудно да преценя, като до сега не съм рисувала вежди.

Събирам информация, за да мога да взема решение.

Благодаря Ви за съветите!
За помада не бях чувала.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 17:26 от missNoir

# 516
Аз съм много доволна от един молив-помада на Too Faced. И един по-бюджетен на Nyx - Fill & Fluff.
Иначе преди 2 години правих микроблейдинг и скоро поднових. Доволна съм.

# 517
missNoir, съжалявам за това през което минаваш, пожелавам ти бързо възстановяване.
Упражнявай се, наистина само това е начина, просто хвани първо по- достъпна като цена помада, но пак с хубава четка (аз ползвам четката на Анастасия вече 3 години не е мръднала). Знам че помадата на wet and wild е хубава Simple Smile

# 518
Аз бих препоръчал хубава помада и евтина четка. На Есенс четката за очна линия ми върши много по-добра работа от тази на АБХ и още няколко "маркови", които не знам с какъв съм купувала. Горещо препоръчвам тази помада на Бенефит. Имам и предишната, тази е по- добра и не изсъхва.

Този продукт също е много добър, но малко по-труден за работа. Взех го последно намален на 5 евро в комплект с четка. На редовната цена не бих го купила отново.

# 519
Аз също много харесвам помадата за вежди на Бенефит и я препоръчвам. Но за твоя случай, miss Noir, мисля, че по-подходящ ще е един от онези тънички флумастри за вежди, с които можеш да рисуваш отделни косъмчета, след това можеш да запълваш около тях със сенки или молив, мисля, че така ще изглежда по-естествено отколкото с помада.
Не съм го пробвала лично, но една много любима ютюбърка доста хвали този молив за вежди на Urban decay - от едната страна е много тънък флумастер, от другата - молив. Кофтито е, че Сефора вече не поддържа тази марка, но можеш да поръчаш от този английски сайт с доставка до България.

https://www.cultbeauty.com/urban-decay-brow-blade-pencil-various … des/11994109.html

Желая ти бързо възстановяване.

# 520
Scalestone, ти имаш много красиви тъмни очи. Дали си пробвала някога с цветове от зелена гама, да речем?
\

за жените тип есен с тъмни очи и коса, по-матова кожа  зеленото и есенните цветове  дават много хармонично излъчване.

Сравнително скоро започнах да сменям цветовата гама и наистина има повече баланс, подчертават природните дадености.

Но за всеки е различно - цвят коса, очи, кожа, форма лице, очи, вежди...
Всеки е уникална картина

# 521
  • Варна
Благодаря Ви, момичета!
Много ми помогнахте да се ориентирам 😘

# 522
  • Варна
Miss-Noir, благодаря много! Очите и аз си ги харесвам, те поне са налични.

Косата ти е страхотна! Как я поддържаш?

Днес съм така, спирала не ми се получи, но здраве да е.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 20:25 от scalestone

# 523
  • София
scalestone, много ми се иска да те видя с блестящ свеж гланц на устните, или някое балсаместо червило извън кафяво - пепеливата гама. Мисля, че свежите цветове ще са в твоя полза!

# 524
scalestone, мисля че си в топлата гама, тези цветове на дрехите и грима ти стоят добре, но не е идеалния вариант. Взимат от блясъка на кожата ти, правят я леко сива. С едни тъмни топли и наситени цветове и някое златно бижу, ти ще си бижу.
Наистина цветовете правят огромна разлика.

Общи условия

Активация на акаунт