Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 322
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Не съм затопляла баня нито за дупе, нито за къпане. Не съм забелязала да му е студено на детето, осем в първите дни, когато му беше винаги студено като го съблечем

# 121
Аз къпя всеки ден, както баткото, така и себе си. Така смятам да процедирам и с бебето. Нямаме проблеми със суха кожа. За мен това е поредния мит. Наакано винаги съм мила, ако съм била вкъщи, или някъде където има мивка. Бърсането с мокри кърпи ми е било в абсолютен краен вариант.
Строго индивидуално си е до човек, до дете, до навици и т.н.
Но немисля че измиването на едно дупе набързо може да го простуди.

# 122
Дупе не мия всеки път. Само когато ми се види, че е необходимо. Всеки ден къпя себе си, не защото съм мръсна, а защото не обичам да си легна в чистото легло с чистата пижама е така просто и правя същото с малкия, но той се роди края края на март и вече не беше чак толкова студено. Сега като е на годинка ще го купя през ден. Така бих правила докато стане на 7-8 и вече си е дете което се поти. През зимата прекалено четаото миене може само да те простуди. Ако в банята е наистина студено може да го миеш в кухнята.

# 123
Момичета, с какъв колд крем мажете лицето на бебето (само лицето се маже, нали?) преди разходка в това време?

# 124
Пробвала съм на Uriage и на Mustela. Харесвам първия повече.
Момичета, с какъв колд крем мажете лицето на бебето (само лицето се маже, нали?) преди разходка в това време?

# 125
Пробвала съм на Uriage и на Mustela. Харесвам първия повече.
И от мен положителен глас за Юриаж.

# 126
Извинявам се за невежеството... ама какъв е този колд крем? И задължителен ли е? Аз не ползвам нищо.

# 127
Аз също ползвам на Юраж.
Не мисля, че е задължителен, но за малките бебенца е препоръчител, защото навън е студено и изсъхва кожата. Аз сега не ползвам, само като се роди

# 128
  • Седмото небе
Колд крема е по-богат/мазен и подхранващ от леките хидратиращи кремове. Би трябвало да пази по добре кожата на лицето/ръцете от студа. Аз харесвам Колд стикчето на Мустела. Хич не е задължително, но на дечица като моето, чието лицице много бързо реагира със зачервяване на топлина/студ, се отразяват чудесно. Плюс, че кожата и е много видимо и осезаемо суха. По тялото с времето оправихме нещата, но личицето остана така. Първите месеци до към 4и къпех през два-даже три дни с олио за вана/душ и много мазен крем после. Когато започнахме да излизаме активно и сложихме от 5 месец “летния” кош започнах да къпя след всяко прибиране. От 9и месец/октомври натам къпя през ден коса и тяло, дупето както и преди мия на всяка смяна на наакан памперс, когато само е пишкала ползвам мокри кърпички. Никога не сме имали някакво сериозно раздразнение от тях, крем против подсичане ползвам сравнително често, дори и превантивно. Така сме Ок.

# 129
Препоръчва се къпането да не е по-често от 2-3 пъти седмично, защото изсушава кожата, а и е абсолютно ненужно. Но в България упорито се къпе всяка вечер, понеже нали бебето все е мръсно от много лежане и нищоправене

Моите ги къпя 1-2 пъти седмично от новородени и до сега
И ние така правим и по-често не се препоръчва от педиатрите. На чешма не се мие новородено -първо трябва да падне пъпната връв и зарасне пъпчето. На студено не бих къпала дете, а и няма нужда от течаща вода . Има нужда от легенче от тия с платно за бебето, за да не се потапя още  , мека гъбичка и топла вода, която се налива като се внимава да не се намокри пъпчето. Нашият мъник е на почти 5 месеца и едва вчера го потопихме леко с няколко играчки. Може и по-рано естествено , стига да го държите внимателно…

# 130
Те в болниците ги мият на чешмата, няма никакъв проблем. Аз не знам как се мие наакано бебе без течаща вода, с мръсната вода ли изплаквате?
Още от новородено си е в коритото със стойка.
Пъпчето пада за десетина дни, след това може да си го къпете както искате. Има и лепенки за пъпче.

# 131
Аз ще ставам мама живи и здрави март, за това питам за този колд крем. Таткото е с чувствителна кожа, слънчева алергия и ще се застраховам. Ама в коша за новородено не е ли защитен бебо... аз в началото няма да извеждам на вятър ... заредила съм се иначе с Адерма и Биодерма за къпане и подсичане, към това татко няма алергия , в началото това което съм преценила за себе си е 1 - 2 пъти максимум в седмицата с измиващ бебешки продукт, а през другото време само водичка и масаж, за да не изсушавам и изнежвам кожата . Наакано дупе задължително под чешмата стига да сме си в къщи  Simple Smile . Надявам се да не сгреша... Само имам питане с ръка ли проверявате топлината на водата във ваничката или всички ползвате термометър?

# 132
Те в болниците ги мият на чешмата, няма никакъв проблем. Аз не знам как се мие наакано бебе без течаща вода, с мръсната вода ли изплаквате?
Още от новородено си е в коритото със стойка.
Пъпчето пада за десетина дни, след това може да си го къпете както искате. Има и лепенки за пъпче.

Точно така е! Бебока е от 10 ден във ваната само с една пеленка. Беше такъв тип, че нито се хлъзгаше нито нищо. Анатомична е и също много лесно го оставях (бях в банята просто не го държах на ръце) и си ,,играехме”!

# 133
  • Седмото небе
Аз ще ставам мама живи и здрави март, за това питам за този колд крем. Таткото е с чувствителна кожа, слънчева алергия и ще се застраховам. Ама в коша за новородено не е ли защитен бебо... аз в началото няма да извеждам на вятър ... заредила съм се иначе с Адерма и Биодерма за къпане и подсичане, към това татко няма алергия , в началото това което съм преценила за себе си е 1 - 2 пъти максимум в седмицата с измиващ бебешки продукт, а през другото време само водичка и масаж, за да не изсушавам и изнежвам кожата . Наакано дупе задължително под чешмата стига да сме си в къщи  Simple Smile . Надявам се да не сгреша... Само имам питане с ръка ли проверявате топлината на водата във ваничката или всички ползвате термометър?
Значи ако съдя по нас с дъщеря ми, има голяма вероятност и бебчето ви да е с чувствителна кожа. При нас таткото може и с обикновен сапун да се мие, няма драма. Обаче аз съм освен със слънчева, а и със студова алергия, зимата дори и с дебел пласт плътен крем да се намажа, пак е ужас. Понякога лицето ми е червено до болка. А сега така или иначе не се гримирам, че бебка постоянно ми пипа лицето, но преди не можех и да си помисля за грим зимата с толкова крем наплескана. Отклоних се, сори...
Та не е лошо да си имате по-плътен крем за личицето, дори и в 0+ коша все пак има възможност да го обдухва студ. Някоя малка опаковка от 5-10 мл или стикче като нашето също мисля ще са ви достатъчни, едва ли ще ви е нужно чак толкова много пъти.
Скрит текст:

# 134
В чудене съм каква бебешка кошара да избера. Имаме малка спалня и обмисля покупката на кошара близо до мен.
Видях няколко различни опции на Чиполино, дали някой може да ме насочи какво да избера

Първият модел ми се вижда доста добър, алуминиев е. Вторият пък ми е хванал окото, изглежда ми най-стабилен. А пък третата има и опция люлка… и се обърквам каква би било най-добрата опция

** Чиполино ще имат -20% в сайта им от .20 до 25 ти декември

Общи условия

Активация на акаунт