Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 295
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Ще ви кажа аз какво съм предвидила за изписването и бих се радвала да кажете какво мислите, предвид, че бебето ще се появи този месец и е възможно да е доста студено.

1. Памучно боди + памучни ританки ИЛИ ромпър
2. Плетени от прежда от памук пуловерче и панталонки
3. Буйки, плетена шапчица и ръкавички
4. Увито в одеялце от мерино вълна (80х100)

Как ви звучи? Имам и един"гащеричон с качулка" ги водят в ХМ, който близки ми препоръчват да сложим, но той трябва да се махне преди да сложим детето в столчето, което прави за мен цялото упражнение доста безсмислено.

Колкото до одеялата, имам само две нови: едното е мериновото от свекърва ми за изписването, а другото е поларено, което купих ей така да имам. Иначе имам четири-пет одеяло от наше време (били са за мен и съпруга ми), вълнени, но с различна дебелина, които изпрах и мисля да си ползвам.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 11:11 от Welt

# 301
Моите ще са февруарски или поне така трябва.
Доста бюджетно им взех за изписване от черния петък на HM.
 Комплект с памучно боди и шапка + ромпър  смес от плюш и памук.

Космонавта е мекичко китениче:), не е грубо и обемно, като връхна дреха си е

Одеяло за покриване отгоре, според
зависи.

Показвала съм в темата за НМ
Скрит текст:

Но при нас в Пловдив климата е мек. Паркинга на Селена е на 1 минута от входа.

Един ден след преглед  миналия месец, прекарах два часа в чакалнята на централния вход  докато минат да ме вземат, та "присъствах" на изписвания.
Масово бяха завити в готови порт бебе и преди напускане ги загръщаха с одеяло върху кошницата.

Прах за пране какъв да взема и от къде?

# 302
magda91, аз въобще не намирам размери на матрака, което е дразнещото. Май ще трябва да отварям кашона и да меря, но го пратих при свекърите, че имат повече място в апартамента. Мисля, че е нещо от сорта на 85/52 на не знам колко.. не можаха ли да измислят някакви по-стандартни размери, не знам. Аз като цяло комплекти не търся, смятам да ползвам чаршаф със спален чувал и толкова. Затова мисля, че с ластик ще е най добре. Най-вероятно просто ще поръчам 2, да пробвам и ще се ориентирам след това какво ми трябва.

Щефи, и аз съм взела такова пухкаво гащеризонче и един комплект боди с дълъг ръкав и ританки от мериносова вълна, и се чудя дали ще е достатъчно с едно одеалце отгоре или трябва още едно боди отдолу.. Аз също ще раждам февруари, живот и здраве, та май ще изчакам последния момент, да видим какво ще е времето. Не искам да го претоплям, но пък ме е страх и да не го изстудя 😁 Кой знае, като ме залеят хормоните след раждането, какво ще измисля.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 11:46 от yana_rr

# 303
Аз изпрах всичко с бебешкия Персил, пускам два пъти допълнително изплакване.

# 304
Welt, аз съм планирала същите неща за изписване, единствено мисля да не слагам ританки под панталончето, но мамите с опит да кажат Simple Smile

# 305
Яна, нашата кошара, също е always together. Матрака е с размер 83/50 см (ММ го мери). Намерих такива малки шерчафи и протектор в baby.bg. Чакам ги да пристигнат.

# 306
Яна, нашата кошара, също е always together. Матрака е с размер 83/50 см (ММ го мери). Намерих такива малки шерчафи и протектор в baby.bg. Чакам ги да пристигнат.
Благодаря! Спасихте ме от чуденки и ровене из сайтове, ще потърся и аз там. 😊

# 307
Може ли да споделите линк на протектори чаршафите? Simple Smile

# 308
Аз също ще помоля за линк, защото нещо не ги намирам. Вие само долни чаршафчета ли имате предвид, или цели комплекти, защото в комплектите не съм гледала.

# 309
  • Германия
Всичко си пера с един прах за пране от дм - Denk mit Ultra sensitiv, без аромати и подходящ за бебета, както и за хора с алергии.

Понеже сме на така пране ще ви препоръчам и сапуна за петна на дм (Gallseife), който много добре се справя с всякакви петна, особено наакани бодита.

# 310
Аз съм с термин 15 януари и вчера сглобих сета за изписване от дрехите, които съм купувала: боди вълна и памук, вълнено панталонче, вълнена шапка и ватирани памучни терлички. Отгоре ще е с вълнен овърол Engel и ,ако е твърде студено, с едно одеяло, плетено от покойната ми баба за сина ми. Нищо не се вижда от дрехите за изписване, ако е повито с одеяло, така че няма смисъл да се взима нещо специално, ако няма да се ползва после.

Допълвам, че вълната има много по-различни свойства от памука - не запарва, не задържа влага, а терморегулира. Та, не е само за ски и планини.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 18:24 от pokita

# 311
И от мен глас за праха Ultra sensitive на DenkMit.
За шишетата ползвам препарат на Milton - няма аромат, измива добре, доволна съм.

За изписването аз се спрях на порт-бебе (олекотена завивка с връзки) - беше ни удобно, защото връчиха увитото бебе на таткото, сложихме го в кошчето за кола и го завихме със завивката, а с връзките я закрепихме за дръжката.

Като казах кошче за кола, оказва се, че доста хора не са проиграли закрепянето му в колата и закопчаването на бебето с коланите - съветвам ви да прочетете как трябва да бъде и да не го оставяте за деня на изписването. Simple Smile

# 312
Термометър какъв взехте?

Този на Nuk ли беше споменавано, че е добър?
Скрит текст:

# 313
  • до най-прекрасния мъж
Ние изписахме беба с боди с дълъг ръкав, ромпър, памучна шапчица. Акушерката я уви в плетено одеалце от полиакрил, което аз й оплетох и подплатих с бархетна пелена. Беше 12 градуса, началото на декември. Таткото качи кошничката за кола пред отделението и след като му я дадоха, я сложихме в нея и я завихме с одеалцето. Аз заложих на практични дрешки, които още си носи. Не си струва специален комплект, защото всичко умалява страшно бързо. Ние нямаме още месец, а вече прибрах първите ромпъри, които са й малки. Баща й беше купил 5 бр. 56 р-р и 1 бр. 48 р-р след изписването, защото всичко, което аз бях взела 0-3 на Джордж й висеше. Малката се роди 47 см и я изписаха 2900. 48 р-р изобщо не го и облече, а 56 са й вече къси. Преди 5 дни я премериха 51 см и 3500 гр. Дрешките на Джордж имат още аванс, но няма да ги носим до 3 месеца, определено. Широчки са й, но ще й дойдат къси сигурно още до края на 2рия месец, вероятно и на ширина ще ги изпълни.
Иначе, бях взела боди с къс ръкав, ританки, плюшен ромпър за отгоре. Но нямаше нужда от тях. От болницата до колата беше 20 метра, после от паркинга до вкъщи още толкова.
За шишетата ползвам препарат на Фрош бейби, а за пране на Сано течен бебешки, сензитив някакъв май се води. Не добавям омекотител, но всичко минава през сушилнята и дрешките са меки.
Термометър баща й купи инфрачервен безконтактен за чело на Ланаформ, към 50 лв е във Вис Виталис. Сравнявах с друг електронен, еднакви са показанията.

# 314
Аз също ще помоля за линк, защото нещо не ги намирам. Вие само долни чаршафчета ли имате предвид, или цели комплекти, защото в комплектите не съм гледала.

Заповядайте:
спален комплект (има и други десени)
протектор

Мисля, че ще свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт